14 PROFFLAG + LANDSLAG TIL TOUR OF NORWAY

Disse deltar i vårens norske sykkelfest.

Sist oppdatert 21. april 2016 kl 19.30
TILBAKE FOR MER: LottoNL-Jumbo vant to etapper da laget het Belkin i 2014. De er med også i år.
TILBAKE FOR MER: LottoNL-Jumbo vant to etapper da laget het Belkin i 2014. De er med også i år.

Årets Tour of Norway er kun en måned unna, og forberedelsene pågår for fullt. I dag kan vi offentliggjøre hvilke lag som vil stille på startstreken i Drammen 18.mai. Vi er svært glade for å nok en gang kunne presentere et sterkt startfelt i Tour of Norway.

Pågangen blant profesjonelle kontinentallag har aldri vært større, og totalt sett kan vi i år presentere et svært spennende startfelt. sier Anders Eia Linnestad, teknisk direktør/prosjektleder i Tour of Norway i en pressemelding.  

I tillegg til de 14 World Tour og pro-kontinentallagene så kan vi i år for første gang også presentere et norsk landslag i rittet. Landslaget vil bestå av flere av våre beste proff-ryttere. De øvrige av de totalt 21 lagene i årets ritt er de norske kontinentallagene, og ett kontinentallag fra Sverige. 

Boasson Hagen i ny duell med Vanmarcke

For mange av oss sitter fortsatt den spennende finalen i årets Paris - Roubaix veldig tydelig på netthinnen. To av hovedpersonene i denne finalen blir også hovedpersoner i årets Tour of Norway.

Edvald Boasson Hagen har hatt en flott start på sesongen, og vi regner med at han nok en gang vil være med på å prege Tour of Norway. Sep Vanmarcke har også kjørt rittet ved flere anledninger tidligere, blant annet med seier på etappen til Budor i 2014. Vi gleder oss til noen skikkelige dueller i årets ritt.

Et sterkt landslag - og sterke kontinentallag

De forskjellige lagene er i ferd med å sette sine oppsett av ryttere til årets ritt, dette gjelder også for det norske landslaget som vi for første gang vil få se i Tour of Norway. Vi vet allerede at vi blant annet vil få se Sven Erik Bystrøm (Team Katusha) og Odd Christian Eiking (FDJ) på dette landslaget.

Vi regner også med å kunne presentere flere spennende navn frem mot rittet. Flere av de norske kontinentallagene har markert seg veldig godt i sesongstarten internasjonalt.

Team Joker Byggtorget ligger for øyeblikket rangert på annenplass på Europatour-rankingen, og også Coop-Øster hus og Sparebanken Sør har imponert i flere av rittene disse lagene har kjørt så langt. Det ligger altså til rette for flere spennende dueller.  

Utvidet TV-dekning

Årets ritt sendes som i fjor på TV 2 sin hovedkanal her i Norge, og gjennom Eurosport-nettverket i resten av verden. I år vil direktesendingen utvides på flere av etappene, og årets 2. etappe (19.mai) vil ha en direkteproduksjon på 180 minutter.

Fra skjærgård til fjell og tilbake til skjærgård

Nok en gang blir det kontrastfylte etapper i Tour of Norway. Rittet innledes som kjent med en flat etappe fra Drammen til Langesund.

Deretter bærer det til fjells for kongeetappen allerede på dag to, med passering av Flisetjønnskaret ved foten av Gaustatoppen i finalen av etappen. Etappen avsluttes som i fjor i Rjukan sentrum, men starter i år helt nede i fjæra ved Blindtarmen i Kragerø.

Tredje etappe er identisk med fjorårets fjerde etappe, og tar rytterne over Imingfjell tidlig på etappen. Etappen starter i Rjukan og avsluttes i Havsdalen på Geilo med Hallingskarvet som en fantastisk kulisse.

Den fjerde etappen går også i samme trassè som fjorårets femte etappe, med start på Flå og avsluttende runder og målgang på Eggemoen ved Hønefoss.

Årets siste etappe starter i Drøbak, og går etter hvert gjennom de store byene i Østfold med innlagte spurter i Moss og Fredrikstad. Etappen avsluttes med to runder i en ny løype i Sarpsborg. Se info om alle løypene her. 

Årets lag med noen bekreftede navn:

Team Dimension Data (South Africa, WorldTeam) -Edvald Boasson Hagen

Lotto – Soudal (Belgium, WorldTeam)-Thomas De Gendt

Team Lotto NL-Jumbo (Netherlands, WorldTeam)-Sep Vanmarcke

Bora- Argon 18 (Germany, Pro continental)

Caja Rural - Seguros RGA  (Spain, Pro continental)

Delko Marseille Provence KTM (France, Pro continental)-Fredrik Strand Galta

Drapac Professional Cycling (Australia, Pro continental)Nippo - Vini Fantini (Italy, Pro continental)

One Pro Cycling (Great-Britain,Pro continental)

Roompot Oranje Peloton (Netherlands, Pro continental)

Stölting Service Group (Germany, Pro continental)

Team Roth (Switzerland, Pro continental)

Topsport Vlaanderen-Baloise (Belgium, Pro continental)

Wanty - Groupe Gobert (Belgium, Pro continental)

Norway - national team (Norway, national)-Sven Erik Bystrøm-Odd Christian Eiking

Team Coop-Øster Hus  (Norway, Continental)

Team FixIT.no (Norway, Continental)

Team Joker Byggtorget (Norway, Continental)

Team Ringeriks-Kraft (Norway, Continental)

Team Sparebanken Sør (Norway, Continental)

Team Tre Berg – Bianchi (Sweden, Continental)

Publisert 21. april 2016 kl 19.30
Sist oppdatert 21. april 2016 kl 19.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen