Ny jevn duell mellom Vingegaard og Pogačar

Vingegaard beholdt den gule trøya

4500 høydemeter gjensto før en etterlengtet hviledag. Nederlandske Wout Poels tok sin første etappeseier i Tour de France.

Sist oppdatert: 16. juli 2023 kl 18.21
TØFF DUELL: Det ble ny kamp om gult på etappe 15 av årets Tour de France. Foto: Cor Vos
TØFF DUELL: Det ble ny kamp om gult på etappe 15 av årets Tour de France. Foto: Cor Vos
Lesetid: 4 minutter

(VG): En ny dag i fjellene bød på en ny intens duell mellom kanonene Tadej Pogacar og regjerende Tour de France-mester Jonas Vingegaard.

Først med én kilometer igjen kom det et angrep fra Pogacar, men Vingegaard slapp ikke ryggen på sin slovenske rival.

For andre dag på rad var de to uatskillelige, og Vingegaard leder fremdeles sammenlagt med 10 sekunder.

– Det virker som Vingegaard har mer kontroll, og at Pogacar ikke har det trøkket vi trodde han skulle ha, sier TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen.

– Jeg tolker det som at Pogacar manglet saften som trengtes fordi han er mer sliten etter gårsdagen enn Vingegaard, følger Mads Kaggestad opp.

Nå står en hviledag for tur, før rittets eneste tempoetappe går på tirsdag.

– Jeg klarer ikke å se hva som skal skille disse to til slutt, sier TV 2s Magnus Drivenes.

SEIER: Wout Poels (35) tok karrierens første Tour-etappeseier. Foto: Cor Vos
SEIER: Wout Poels (35) tok karrierens første Tour-etappeseier. Foto: Cor Vos

Bursdagsbarnet Torstein Træen satt lenge i et stort brudd som kjempet om etappeseier på den 15. etappen av Tour de France. Og 50 kilometer før målgang var Uno X sterke i troen.

– Han har sin beste dag etter han velten på første etappe. Det ser bra ut. Det ser egentlig veldig lovende ut, sa Uno-X-sportsdirektør Stig Kristiansen på TV 2s sending.

I feltet i front satt også lagkamerat Rasmus Tiller lenge.

Han var en av de som gikk i asfalten da en tilskuer forårsaket ny massevelt.

TONEANGIVENDE: Tobias Halland Johannessen har stått for mye av det Uno-X har levert i Tour de France så langt. Foto: Cor Vos
Les også

– De kan knekke nakken og bli lam. De kan miste livet. Det er høy risiko dette her, tordner Kaggestad i TV 2s studio etter etappen da reprisene av velten ruller over skjermen.

  • Les mer om velten lenger ned i saken!

Hverken Træen eller Tiller maktet å holde følge da tempoet ble skrudd opp. Med 48 kilometer igjen rykket Marc Soler (UAE) fra og fikk raskt en liten luke. Kort tid etter fikk spanjolen besøk av Wout Van Aert og Wout Poels.

– Det var ikke så mye sprut igjen i beina, men bedre enn jeg fryktet før start, sier Træen til TV 2 etter målgang.

Sistnevnte ristet av seg både Soler og van Aert en mil fra mål. Luken ned til van Aert vokste seg større og større på vei til toppen av Saint-Gervais Mont-Blanc, og etter 4500 totale høydemeter kunne 35 år gamle Poels strekke armene i været for sin første etappeseier i Tour de France.

MANGE VELT: Krists Neilands var en av mange ryttere som var i bakken på søndagens etappe. Foto: Cor Vos
MANGE VELT: Krists Neilands var en av mange ryttere som var i bakken på søndagens etappe. Foto: Cor Vos

Tilskuer veltet rytter

Vi har sett det før, og vi fikk se det igjen. Nok en gang sto en tilskuer for nære syklistene og «dyttet» en rytter over ende.

Det førte til en ny kjempevelt. Reprisene av situasjonen viser en tilskuer som strekker ut en arm for å ta bilde av rytterne. Den utstrakte armen traff Jumbo-Visma-rytter Sepp Kuss i full fart.

– Skal du se sykkelritt en gang, hold deg borte fra asfalten, er Discovery-kommentator Andreas Staune-Mittets bønn til folket.

Kuss veltet innover i feltet og tok med seg et flertalls ryttere i fallet. Det så ut til å gå verst utover lagkamerat Nathan Van Hooydonck. Ineos-rytter Egan Bernal gikk også ned.

OPPTREKKER: Søren Wærenskjold er mannen som skal lede Alexander Kristoff inn på oppløpene i Tour de France. Foto: Knut Andreas Lone
Les også

To Uno-X-ryttere var også involvert i velten, men det ser ut til å ha gått bra med alle og samtlige er på sykkelen igjen. De fleste av rytterne rakk å stoppe da uhellet skjedde.

På Twitter kom Ineos Grenadiers med samme bønn som Staune-Mittet.

«Hvis du ser på dette fantastiske rittet – vær så snill å gi rytterne rom til å sykle», skriver laget.

Landevei har avtale om stoffutveksling med VG. Under Tour de France vil du finne nyhetssaker fra VG på Landevei, samtidig som vi også lager våre egne saker. Vi har dekket Uno-X og oppkjøringen til Tour de France tett, og du kan lese intervju med Alexander Kristoff, Jonas Abrahamsen, Torstein Træen og Søren Wærenskjold.

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 16. juli 2023 kl 18.21
Sist oppdatert 16. juli 2023 kl 18.21
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen