Uno-X satt med kvartett i det avgjørende bruddet

Ris og ros til Uno-X fra Hushovd etter vill bruddetappe

Uno-X satt med overtall i det avgjørende bruddet, men det fislet ut i ingenting.

Sist oppdatert 21. juli 2023 kl 17.12
LA NED MYE JOBB: Uno-X Pro Cycling Team. FOTO: Cor Vos
LA NED MYE JOBB: Uno-X Pro Cycling Team. FOTO: Cor Vos

(VG): Det var Matej Mohoric og Kasper Asgreen som spurtet om seieren på den 19. etappen. Målfoto viste at Mohoric var knepent foran.

Uno-X tok ansvar og var det laget som styrte i front for å ta opp jakten på bruddet lengst fremme. Men til slutt måtte alle de fire Uno-X-rytterne slippe.

– Du må hylle at de har vært uredde. Det er mektig imponerende, sa TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd. Den tidligere proffsyklisten var samtidig kritisk til energibruken.

– Jeg er enig med Thor om at de har tatt litt for mye ansvar, sa Dag-Otto Lauritzen.

Det var et vilt hardkjør for å komme seg med i et brudd på den 19. etappen i Tour de France. Både Rasmus Tiller (Uno-X) og Edvald Boasson Hagen (Team TotalEnergies) forsøkte seg innledningsvis på etappen, men fikk aldri noen ordentlig luke. Da 50 km var passert skulle det omsider lykkes for en gruppe på ni ryttere, med sterke navn som Warren Barguil, Julian Alaphilippe og Mads Pedersen.

Tiller: - Ga absolutt alt

Rasmus Fossum Tiller ble til slutt Uno-X’ bestemann på en 21. plass. Han fikk problemer med kjedet på sykkelen på avslutningen av etappen.

– Tok dere for mye ansvar og serverte det til de andre? spør TV 2.

– Tja, vi var fire stykker. Jonas (Abrahamsen) og Anthon (Charmig) hadde brukt en del krefter på å ta oss opp, de trodde nok at det var greit å holde (Simon) Clarke og (Victor) Campenaerts på relativt nærme avstand, sier Tiller til TV 2.

Og det var den tauejobben som Mohoric og Asgreen utnyttet for å komme seg helt fremst.

– Vi ga absolutt alt. Jeg er selvfølgelig litt skuffet, men vi prøvde alt vi kunne, sier Tiller.

TRE AV DE BESTE: Dylan Van Baarle, Sepp Kuss og Mathieu van der Poel har alle fremtrendende roller som hjelperyttere i årets tour. FOTO: Cor Vos
Les også

Uno-X la seg i front

Ingen Uno-X-ryttere klarte å komme med i den gruppen, men etter hvert ble bruddet hentet inn av en større gruppe følgere. Den bestod av hele fire Uno-X-ryttere: Jonas Abrahamsen, Søren Wærenskjold, Rasmus Tiller og Anthon Charmig. Samtidig stakk duoen Simon Clarke og Victor Campenaerts fra det store bruddet. Det gjorde at Uno-X la seg i front for å ta opp jakten.

TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd stusset over det valget.

– Jeg skjønner ikke hvorfor de holder på sånn, sa Hushovd – før han senere la til:

– Det er synd at de må bruke så mye krefter når de er fire ryttere i bruddet. Jeg synes det er en feil prioritering.

Og da Kasper Asgreen, Ben O'Connor og Matej Mohoric rykket fra jaktgruppen, måtte Charmig, Abrahamsen og Wærenskjold slippe. Rasmus Tiller var Uno-X’ siste håp, men til slutt måtte også han slippe.

IKKE LETT Å SKILLE: Det ble svært tett mellom Kasper Asgreen og Matej Mohoric. FOTO: Cor Vos
IKKE LETT Å SKILLE: Det ble svært tett mellom Kasper Asgreen og Matej Mohoric. FOTO: Cor Vos

Det gjenstår nå bare to etapper av årets utgave av Tour de France. Lørdag venter en kort fjelletappe der rytterne skal ta seg fra Belfort til Le Markstein Fellering (133,5 km). Deretter venter den 115,1 kilometer lange strekningen fra Saint-Quentin-en-Yvelines til Champs-Élysées.

Landevei har avtale om stoffutveksling med VG. Under Tour de France vil du finne nyhetssaker fra VG på Landevei, samtidig som vi også lager våre egne saker. Vi har dekket Uno-X og oppkjøringen til Tour de France tett, og du kan lese intervju med Alexander Kristoff, Jonas Abrahamsen, Torstein Træen og Søren Wærenskjold.

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 21. juli 2023 kl 16.23
Sist oppdatert 21. juli 2023 kl 17.12
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen