Edvald Boasson-Hagen er ute av Tour de France 2021

Det ble en brutal dag på sykkelen for Edvald Boasson-Hagen på den 15. etappen, og nordmannen er ute av Tour de France.

Sist oppdatert 11. juli 2021 kl 18.27
TØFF DAG: Edvald Boasson-Hagen strevet og røyk ut av Tour de France på den 15. etappen. Foto: TotalEnergies
TØFF DAG: Edvald Boasson-Hagen strevet og røyk ut av Tour de France på den 15. etappen. Foto: TotalEnergies

Edvald Boasson-Hagen kom i mål én time og ni minutter etter etappevinner Sepp Kuss på den 15. etappen i Tour de France.

Det var mer enn 25 minutter etter tidsfristen hadde gått ut i Andorra la Vella, og dermed får ikke 34-åringen fortsette årets ritt.

– Jeg var bare helt kjørt. Det var ikke noe i veien, fortalte Boasson-Hagen til TV 2 i målområdet.

Nordmannen fikk en blytung dag på sykkelen, og 70 kilometer til mål havnet han i trøbbel da han som førstemann falt av feltet opp klatringen Col de Puymorens.

34-åringen strevet voldsomt og så ukomfortabel ut, og minuttene forsvant raskt for TotalEnergies-rytteren.

Boasson-Hagen ble sittende alene og havnet etter hvert langt bak en større grupetto, og da han passerte toppen på dagens nest siste klatring, Port d'Envalira (2408 meter over havet), med 44 kilometer til mål, var han over 40 minutter bak teten av rittet.

– Det var en dårlig dag å ha en dårlig dag på. Det var mye motvind, høyder og bakker. En dårlig kombinasjon, sier han til TV 2.

Da Sepp Kuss syklet i mål til etappeseier ble det klart at tidsgrensen på etappen kom til å bli 43 minutter og 42 sekunder, og da så det svært mørkt ut for nordmannen.

Boasson-Hagen kjempet seg videre, men utmattet og alene var han sjanseløs til å klare tidsgrensen.

Da klokken i målområdet passerte 43 minutter og 42 sekunder var rudsbygdingen langt unna mål og må dermed legge inn årene i årets Tour.

Andre gang han ikke fullfører

Boasson-Hagen har fullført ni Tour de France tidligere i karrieren, og har kun stått av én gang tidligere. Det var i 2013. Da veltet nordmannen på den 12. etappen og pådro seg et brudd i skulderen.

Tross bruddet fullførte han etappen, men var ikke til start på den 13. etappen.

– Det var ikke mye energi der. Det er surt å måtte dra hjem, forteller han til TV 2, og vet ikke hvorfor han var så langt unna på dagens etappe.

– Det er vanskelig å si hva det er for noe. Nå er det bare å komme hjem og slappe av. Det var en tøff dag. Så var det ekstremt varmt. Man ble kokt der ute.

Beskjeden Tour

Etter å ha veltet i Grosser Preis des Kantons Aargau i starten av juni måtte Boasson-Hagen stå over det viktige oppkjøringsrittet Tour de Suisse.

Han stilte til start på fellesstarten under NM i Kristiansand, men uten å markere seg nevneverdig. Han fikk likevel tillit i TotalEnergies, og ble tatt ut til Tour de France.

Nordmannen var tydelig på at han nok kom inn i Touren litt under toppform, men hadde som mål å kjøre seg i toppform utover rittet.

For tre dager siden, på den 12. etappen, var Boasson-Hagen i et større brudd, som gikk inn.

Der kom han imidlertid til kort og maktet aldri å kjempe ordentlig om seieren i avslutningen, og ble til slutt nummer tolv på etappen. Det ble også hans beste resultat i årets ritt.

I morgen er det hviledag i Touren, før rittet fortsetter med en ny krevende etappe på tirsdag.

Publisert 11. juli 2021 kl 18.27
Sist oppdatert 11. juli 2021 kl 18.27
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen