Med kraftig vind rundt startbyen Saint-Paul-Trois-Châteaux ble det som ventet en hektisk start, og feltet splittet seg i løpet av den første kilometeren.

De 20 første kilometerne av den 159,4 kilometer lange etappen gikk unna i svært høy fart, og ble stjerner ble hektet av.

Da feltet endret retning og havnet litt mer i ly for vinden, roet det seg imidlertid ned, og en større gruppe fikk gå av gårde.

Der sitter Edvald Boasson-Hagen (Total Energies), etter å ha kjørt aktivt i front i starten. Totalt teller bruddet 13 ryttere inkludert Boasson-Hagen, og navnene som sitter der er følgende:

Sergio Henao (Qhubeka-NextHash), Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step), Stefan Küng (Groupama-FDJ), Nils Politt (Bora-Hansgrohe), Imanol Erviti (Movistar), Brent Van Moer (Lotto Soudal), Connor Swift (Arkéa-Samsic), Stefan Bissegger (EF Education), Harry Sweeny (Lotto Soudal), Luka Mezgec (BikeExchange), Edward Theuns (Trek-Segafredo) og André Greipel (Israel Start-Up Nation).

I skrivende stund, med omtrent 80 kilometer til mål, har gruppen fått ti minutter ledelse, og det er ingen tegn til at feltet vil kjøre dem inn.

Der sitter UAE Team Emirates og kontrollerer for sammenlagtleder Tadej Pogacar, og har ingen ønsker om å bruke krefter for å hente inn igjen tetgruppen.

Dermed kjemper Boasson-Hagen trolig om sin fjerde etappeseier i Tour de France.

34-åringens første etappeseier i Touren kom for nøyaktig ti år og én dag siden, da han vant den sjette etappen i spurt foran Matthew Goss og Thor Hushovd.

I den samme utgaven av rittet fulgte han opp med den berømte etappeseieren i Pinerolo, hvor han kom alene til mål etter et bittert tap for Thor Hushovd dagen i forveien.

Hans foreløpig siste Tour de France-etappeseier kom på den 19. etappen i 2017, hvor han gikk alene på de siste kilometerne etter å ha sittet i brudd.

Han vil imidlertid få tøff kamp på dagens etappe. Julian Alaphilippe er i kjempeform og har en hvass avslutning. I tillegg er det flere raske spurtere i gruppen. Både Greipel, Swift, Theuns og Mezgec er sterke massespurtere.

Etappen har forventet målgang rundt klokken 17.15, og sendes på TV 2 og Eurosport/Discovery+.