Edvald Boasson-Hagen i brudd i Tour de France

Den 12. etappen starter forrykende, og med under 100 kilometer til mål ser Edvald Boasson-Hagen ut til å ha havnet i vinnergruppen.

Sist oppdatert 8. juli 2021 kl 15.31
I BRUDD: Edvald Boasson-Hagen kan ta en ny etappeseier i Tour de France. Foto: Skjermdump Eurosport/Discovery+
I BRUDD: Edvald Boasson-Hagen kan ta en ny etappeseier i Tour de France. Foto: Skjermdump Eurosport/Discovery+

Med kraftig vind rundt startbyen Saint-Paul-Trois-Châteaux ble det som ventet en hektisk start, og feltet splittet seg i løpet av den første kilometeren.

De 20 første kilometerne av den 159,4 kilometer lange etappen gikk unna i svært høy fart, og ble stjerner ble hektet av.

Da feltet endret retning og havnet litt mer i ly for vinden, roet det seg imidlertid ned, og en større gruppe fikk gå av gårde.

Der sitter Edvald Boasson-Hagen (Total Energies), etter å ha kjørt aktivt i front i starten. Totalt teller bruddet 13 ryttere inkludert Boasson-Hagen, og navnene som sitter der er følgende:

Sergio Henao (Qhubeka-NextHash), Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step), Stefan Küng (Groupama-FDJ), Nils Politt (Bora-Hansgrohe), Imanol Erviti (Movistar), Brent Van Moer (Lotto Soudal), Connor Swift (Arkéa-Samsic), Stefan Bissegger (EF Education), Harry Sweeny (Lotto Soudal), Luka Mezgec (BikeExchange), Edward Theuns (Trek-Segafredo) og André Greipel (Israel Start-Up Nation).

I skrivende stund, med omtrent 80 kilometer til mål, har gruppen fått ti minutter ledelse, og det er ingen tegn til at feltet vil kjøre dem inn.

Der sitter UAE Team Emirates og kontrollerer for sammenlagtleder Tadej Pogacar, og har ingen ønsker om å bruke krefter for å hente inn igjen tetgruppen.

Dermed kjemper Boasson-Hagen trolig om sin fjerde etappeseier i Tour de France.

34-åringens første etappeseier i Touren kom for nøyaktig ti år og én dag siden, da han vant den sjette etappen i spurt foran Matthew Goss og Thor Hushovd.

I den samme utgaven av rittet fulgte han opp med den berømte etappeseieren i Pinerolo, hvor han kom alene til mål etter et bittert tap for Thor Hushovd dagen i forveien.

Hans foreløpig siste Tour de France-etappeseier kom på den 19. etappen i 2017, hvor han gikk alene på de siste kilometerne etter å ha sittet i brudd.

Han vil imidlertid få tøff kamp på dagens etappe. Julian Alaphilippe er i kjempeform og har en hvass avslutning. I tillegg er det flere raske spurtere i gruppen. Både Greipel, Swift, Theuns og Mezgec er sterke massespurtere.

Etappen har forventet målgang rundt klokken 17.15, og sendes på TV 2 og Eurosport/Discovery+.

Publisert 8. juli 2021 kl 15.31
Sist oppdatert 8. juli 2021 kl 15.31
Relaterte artikler
ENDELIG: Kasper Asgreen sørget for den første etappenseieren til Soudal-Quick Step i årets tour. FOTO: Cor Vos
Abrahamsen imponerte i Tour de France-brudd

Abrahamsen tredjemann på Tour de France-etappe – Asgreen vant

SLUTTKJØRT: Tadej Pogcar gikk på en ny, solid smell under tourens dronningetappe. FOTO: Cor Vos
Vingegaard ydmyket Pogacar på dronningetappen

Vingegaard ydmyket Pogacar over Col de la Loze

ØNSKET RACEREN: Ekspertene mener det var å lite å hente på å bytte sykkel på vei opp Côte de Domancy. Tadej Pogacar gjorde det likevel. FOTO: Cor Vos
Tour de France 2023 – avgjørende tempoduell

Eksperten skeptisk til Pogačars valg

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue