Uno-X og Team Coop-Hitec Products invitert til Tour de France Femmes

To norske lag sykler Tour de France Femmes

Team Coop-Hitec Procuts fikk fredag beskjeden de har drømt om: De er invitert til Tour de France Femmes.

Sist oppdatert: 14. april 2023 kl 12.06
INVITERT: Tour de France Femmes venter for Team Coop-Hitec Products i sommer. Foto: @fameandspear
INVITERT: Tour de France Femmes venter for Team Coop-Hitec Products i sommer. Foto: @fameandspear
Lesetid: 2 minutter

Det norske kontinentallaget er prisgitt å bli invitert til de største sykkelrittene på kalenderen, men fredag formiddag kom invitasjonen til det kanskje aller største av dem: Tour de France Femmes.

Team Coop-Hitec Products er ett av fem lag som blir invitert på wildcard, og dermed ett av totalt 22 lag som deltar i rittet.

– Jeg er sjokkert ennå. Jeg holdt på å ramle av stolen, fortalte teamsjef Karl Lima til Sykkelmagasinet Gruppetto, om beskjeden.

Uno-X Pro Cycling er allerede klar, automatisk invitert som følge av at de er et Women's WorldTour-lag (den øverste divisjonen).

Til fjorårets første og historiske utgave ble det norske laget vraket, men laget leverte en strålende sesong, hvor de endte på 18. plass på UCIs ranking, to plasser over Uno-X.

Den siste tiden har det stormet rundt det spanske laget Zaaf Cycling Team, og nylig forlot stjernen Audrey Cordon-Ragot laget grunnet manglende lønnsutbetaling.

Onsdag ble resten av rytterne på laget fristilt, og Lima tror det har spilt en rolle.

– Vi har nok kanskje blitt «litt reddet» av Zaaf-laget, om vi kan si det sånn. De mottok mange invitasjoner inntil det nå viste seg at de ikke hadde betalt rytterne sine. Jeg vil tro de hadde blitt foretrukket foran oss. Sånn sett har vi vært litt heldige. 

Årets Tour de France Femmes går over åtte etapper, fra 23. til 30. juli. Annemiek van Vleuten (Movistar) vant fjorårets utgave.

Sykler store klassikere

Team Coop-Hitec Products har hatt til vane å få plass i Flandern rundt, men fikk plass hverken i 2022 eller 2023, og ei heller Paris-Roubaix.

Den neste halvannen uken skal de imidlertid sykle de store bakkeklassikerne: Amstel Gold Race, La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège.

Publisert 14. april 2023 kl 11.49
Sist oppdatert 14. april 2023 kl 12.06
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen