Mathieu van der Poel vant Milano-Sanremo 2023

Van der Poel med overlegen seier i Sanremo

Det ble en kamp mellom de store stjernene i Milano-Sanremo 2023, men over toppen på Poggio avgjorde Mathieu van der Poel, som tok sin første seier i rittet.

Sist oppdatert: 18. mars 2023 kl 17.04
OVERLEGEN: Mathieu van der Poel jubler for seier i Milano-Sanremo 2023. Foto: Cor Vos
OVERLEGEN: Mathieu van der Poel jubler for seier i Milano-Sanremo 2023. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

Det ble en stjerneduell uten like i lørdagens Milano-Sanremo. Tadej Pogacar satte inn et forrykende angrep mot toppen av Poggio, og kun Mathieu van der Poel, Wout van Aert og Filippo Ganna maktet å følge. Det ble raskt tydelig at seierskampen sto mellom dem.

Men kun noen hundre meter fra toppen av Poggio overrumplet Van der Poel trioen og fikk noen sekunders ledelse inn i utforkjøringen, omtrent fem kilometer fra mål.

Nedover mot Sanremo var det Van Aert som var den mest toneangivende i forfølgelsen, men maktet ikke å knappe noe inn på ledelsen til Van der Poel.

Inn på de to siste, flate kilometerne mot mål samlet trioen seg bak, men de var ikke i nærheten av å hente inn Van der Poel.

Dermed tok Alpecin-Deceuninck-rytteren sin første seier i Milano-Sanremo, 62 år etter hans bestefar, den avdøde sykkellegenden Raymond Poulidor, vant.

– Dette er ett av rittene jeg virkelig ville vinne, og måten jeg vant det på i dag, det er langt over hva jeg forventet, sier Van der Poel i seiersintervjuet.

SEIERSKYSS: Mathieu van der Poel omfavnes av kjæresten Roxanne Bertels etter målgang. Foto: Cor Vos
SEIERSKYSS: Mathieu van der Poel omfavnes av kjæresten Roxanne Bertels etter målgang. Foto: Cor Vos

Dette var den tredje monumentseieren til Van der Poel. Fra før har han vunnet Flandern rundt to ganger, sist i fjor.

Bak Van der Poel gikk Ganna til med en skikkelig langspurt og Van Aert klarte ikke å matche italieneren, som sikret annenplassen.

Sven Erik Bystrøm (Intermarché-Circus-Wanty) ble beste norske rytter på 62. plass, 1:48 bak vinneren. Markus Hoelgaard (Trek-Segafredo) deltok også.

ERKERIVALER: Wout van Aert vant Milano-Sanremo i 2020, men kom til kort mot erkerival Mathieu van der Poel i lørdagens utgave. Foto: Cor Vos
ERKERIVALER: Wout van Aert vant Milano-Sanremo i 2020, men kom til kort mot erkerival Mathieu van der Poel i lørdagens utgave. Foto: Cor Vos

Nest raskeste i historien

Årets utgave startet i Abbiategrasso, noen mil utenfor Milano, som følge av mangel på trafikkpoliti tilgjengelige i storbyen.

Det var før start forventet at det skulle bli en rask utgave av rittet, med medvind store deler av veien. Og slik ble det.

Når rytterne kom i mål etter 294 kilometer på sykkelsetet var det med en snittfart på 45.773 kilometer i timen, som gjør det til den nest raskeste utgaven gjennom tidende.

Den raskeste utgaven var i 1990 da Gianni Bugno vant med snittfart på 45.806 km/t.

Årets vinnertid ble på seks timer, 25 minutter og 23 sekunder.

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 18. mars 2023 kl 17.03
Sist oppdatert 18. mars 2023 kl 17.04
annonse
Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen