Marianne Vos vant Omloop Het Nieuwsblad 2024

Marianne Vos (36) vant Omloop Het Nieuwsblad – på første forsøk

Marianne Vos har vunnet det som vinnes kan. Stort sett. Lørdag sikret hun faktisk en rykende fersk triumf til sin palmares.

Sist oppdatert 24. februar 2024 kl 19.01
TIL TOPPS: Marianne Vos vant Omloop Het Nieuwsblad lørdag – på første forsøk. Foto: Cor Vos
TIL TOPPS: Marianne Vos vant Omloop Het Nieuwsblad lørdag – på første forsøk. Foto: Cor Vos

Regjerende verdensmester Lotte Kopecky (SD Worx) var den store favoritten til å vinne Omloop Het Nieuwsblad. Og 28-åringen forsøkte flere ganger å avgjøre rittet.

Men opp Muur van Geraardsbergen så veteranen Marianne Vos (Visma-Lease a Bike) uforskammet pigg ut på hjulet til Kopecky. Og det samme opp Bosberg, da Kopecky forsøkte igjen.

Med på notene var også Elisa Longo Borghini og Shirin van Anrooj – begge fra Lidl-Trek. Duoen forsøkte å angripe annenhver gang og spille ut Kopecky og Vos, men angrepene deres ble nøytralisert.

Etter litt over 127 kilometer på sykkelen endte det dermed i en spurt på oppløpet i Ninove.

Van Anrooij gjorde opptrekket med Kopecky, Vos og Longo Borghini i rekkefølge bak seg. Vos var den som tråkket til først og kom i fart bakfra, forbi Kopecky.

Kopecky la seg inn på hjulet og forsøkte å svare, men Vos var klart sterkest i spurten og kunne juble for seier.

Det var karrierens 249. seier, og utrolig nok var dette hennes aller første deltakelse i Omloop Het Nieuwsblad. Vos har dominert store deler av sin karriere, men hadde altså ikke stilt til start i rittet tidligere.

Vos ble proff i 2006 og ble verdensmester for første gang på landeveien samme år. 2006 var også da første utgave av kvinnenes Omloop Het Nieuwsblad gikk.

Men Vos har altså likevel aldri stilt til start. Mye av forklaringen ligger nok i at Vos gjerne har hatt et omfattende cyclocross-program gjennom vinteren og dermed har startet sesongen litt uti mars.

Samtidig var det også først i fjor at Omloop ble et Women's WorldTour-ritt.

– Det var debuten min her i Omloop Het Nieuwsblad, og jeg ville så klart gi alt. Jeg kunne ikke tro at det ville være nok for meg til å vinne i dag, men jeg er veldig, veldig glad, sa Vos i seiersintervjuet.

LES OGSÅ
MED I FELTET: Alexander Kristoff spurtet om tredjeplass, men hadde ikke kreftene. Foto: Cor Vos
NYE OPPGAVER: Det er ikke Flandern rundt og Paris-Roubaix som blir viktigst for Jonas Iversby Hvideberg denne våren, men snarere Fléche Wallonne og Amstel Gold Race. Foto: Wordup Projects

Vos har hatt triumfer i både Tour de France Femmes, Giro d'Italia, Vuelta a España og Tour of Scandinavia de siste årene, men seieren i Omloop er hennes første seier i et éndagsritt siden hun vant Amstel Gold Race i 2021.

Debuterte i Omloop Het Nieuwsblad gjorde også Team Coop-Repsol-talentet Sigrid Ytterhus Haugset, som ble beste norske rytter. 24-åringen endte til slutt på 43. plass, litt over to minutter bak Vos.

Beste rytter på Team Coop-Repsol var franske India Grangier på 20. plass, noen sekunder foran Ytterhus Haugsets gruppe.

Uno-X Mobility stilte uten noen norske ryttere til start. Deres beste rytter ble Anouska Koster på 21. plass.

Også i herrenes ritt ble det seier til Visma-Lease a Bike da Jan Tratnik tok en overraskende seier.

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 24. februar 2024 kl 18.32
Sist oppdatert 24. februar 2024 kl 19.01
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen