STANG UT FOR NORDMENNENE I LADIES TOUR

Været strålte om kapp med arrangementet, på en mørk dag for de norske jentene.

Sist oppdatert: 15. august 2015 kl 21.01
SKUFFET: Emilie Moberg høstet enorm jubel der hun syklet alene, men var svært skuffet etter dag to med tekniske uhell.
SKUFFET: Emilie Moberg høstet enorm jubel der hun syklet alene, men var svært skuffet etter dag to med tekniske uhell.
Lesetid: 4 minutter

Det var lite som skulle stemme for de norske jentene på den første etappen av Ladies Tour of Norway.

Etter at Emilie Moberg datt ut av kampen om seieren i gårsdagens gateritt, var det nye forhåpninger i dagens løype. Tusener hadde møtt opp ved målgang for å se sin lokale helt kjempe om seieren.

Dog skulle samme feil som i går nok en gang ødelegge for hjemmehåpet.

– Jeg fikk teknisk to ganger i dag, og måtte stoppe begge gangene. Første gang var allerede etter den første bakkespurten, og andre gang var da vi kom inn på et brosteinsparti, forklarte hun gråtkvalt etter målgang.

I går datt bakhjulet av da det ristet som verst på brosteinen i en av Haldens eldre gater, og i dag skjedde det samme både med og uten brostein involvert.

– Da vi kom inn på de avsluttende rundene på slutten her hadde jeg ikke sjans til å kjøre meg opp i feltet igjen. Det var et hardt ritt helt fra starten av, så jeg satt der ikke med en følelse av at det kom til å bli lett. Når slikt skjer i tillegg blir det umulig.

JAG: Rabo-Liv jaget bruddet med alt de hadde, men rakk ikke gjøre noe med teten.

Dagens brudd holdt helt inn til spurten, men hadde ved målgang under ti sekunder til feltet Moberg opprinnelig satt i.

– Det er kjedelig når det er mekanisk som gjør at ikke resultatene er der. Jeg hadde trolig hatt en topp ti, men jeg får bare glemme dette resultatet. Det kommer en ny dag i morgen.

Norgesmester Miriam Bjørnsrud fikk også en stri tørn på dagens etappe, og ble kjørt av allerede i den første stigningen. Hun måtte til slutt bryte rittet.

Vita Heine kræsjet stygt i den aller siste svingen før målgang, og ble kjørt bort i ambulanse. Etter det vi vet skal det stå bra til, bortsett fra en forslått kropp.

Thea Thorsen hadde også en røff dag på sykkelen, og kom inn sammen med den aller siste gruppen. Thorsen hadde i vinter et seks måneder langt opphold fra sykling etter feiltrening, og venter fremdeles på at formen skal bli av internasjonalt kaliber.

– Jeg er ikke der jeg vil være ennå. Det er fortsatt tøffe tak for å komme tilbake. Det er ikke noe moro å sykle når det blir sånn. Jeg satt langt fremme på den første grensespurten, men jeg kom bakpå i småbakkene. Jeg mangler fortsatt det giret jeg trenger for å pushe over de bakkene, forteller Thorsen.

Helt svart var det dog ikke på Norges vegne: I gruppe nummer tre kunne Stine Borgli fra CK Victora spurte inn til en 21. plass, etter opptrekk av Vibeke Dybwad. Med den plasseringen ble hun beste norske og kunne ikle seg den norske flaggtrøyen som gis ut til beste nordmann i sammendraget.

– Det var et veldig hardt ritt, men det løsna litt etter fem-seks mil. Det er selvsagt morsomt å bli beste norske. Selv om jeg ikke har tenkt så mye på det, så er det jo litt prestisje, sier Borgli.

UVENTET: Stine Borgli fra Bryne ble dagens beste norske kvinne, på 21. plass.

BRUDDET HOLDT INN

Amerikanerne skulle få mer å juble for i dag, etter seieren på gaterittet i går. Den amerikanske mesteren, Megan Guarnier, satt over seks mil i et brudd som ble mindre og mindre for hver kilometer som gikk. Da de innledende rundene startet var ledelsen på flere minutter.

– Jeg er utrolig sliten nå, vi gikk veldig tidlig. Normalt sett forventer vi ikke å holde helt inn, men jeg hadde en bra partner i Amanda Spratt. Etterhvert skjønte vi at det kunne holde inn, så vi kjørte bra sammen, sier Guarnier til landevei.no

Lenge satt Rabo-Liv og kjørte med hele laget for å hente de to, uten å lykkes. Boels Doelmans er sammen med Rabo-Liv de sterkeste lagene.

– Vi har selvfølgelig en plan om å beholde trøyen til morgendagen er ferdig, men det aller viktigste er at det er en Boels-rytter som vinner, sier Guarnier.

– RESULTATET ER GODT NOK

– Jeg er skuffet over at Emilie er uheldig på hjemmebane, men vi har to med i finalen allikevel. Det er ikke så mange av de andre lagene som har det. Vi får vår beste rytter på 7. plass, så det er ikke noe galt, sier sportsdirektør i Hitec, Karl Lima. 

Samtlige av lagets norske ryttere hadde ulike problemer i dag, og det var tidligere tysk mester Charlotte Becker som ble lagets beste på 7. plass. Italienske Tatiana Guderzo ble nummer ni.

– Jeg skulle ønske at det var Emilie som var med å kjempe om seieren. Men vi har som sagt to i finalen, og det er godt, avslutter han.

HAVARI: Slik så sykkelen til Vita Heine ut etter kræsjen.

Publisert 15. august 2015 kl 21.01
Sist oppdatert 15. august 2015 kl 21.01
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen