– Vi er ferdig med evalueringen av årets versjon av Ladies Tour of Norway, og har allerede tatt mange valg for å utvikle konseptet videre i årene som kommer. Evalueringsrapporten fra UCI inneholdt ingen negative merknader, det har kun skjedd en gang tidligere i Norge i nyere tid. UCI trekker også frem den hyggelige atmosfæren og vertskapsrollen vi har greid å skape rundt arrangementet som spesielt positiv. Sistnevnte tilbakemelding setter vi stor pris på å høre da det er en kreditt til alle som har stått på for å få arrangementet på beina, sier daglig leder i organisasjonen, Roy Moberg.

LES OGSÅ: Sveum utklasset alle i NM

Han har personlig båret mesteparten av ansvaret for rittet, en posisjon som gjør arrangementet svært sårbart. Han har tidligere uttrykt at en er nødt til å få på plass en større organisason for å drive konseptet videre, og nå ser det ut til at han er kommet nettopp dit.

STEPPER OPP: Kjell Erik Kristiansen tar nå også del i det organisatoriske i Ladies Tour of Norway.

Styreleder i Ladies Tour of Norway, Tore Listou, kan nå fortelle at det er et kjent navn som går inn i organisasjonen:

– Vi har nå ansatt Kjell Erik Kristiansen som prosjektleder. Han er Norges absolutt mest kjente idrettsspeaker med en lang og innholdsrik karriére bak seg. Han har jobbet med åtte forskjellige OL, både som speaker og TV-kommentator og har de senere årene også jobbet med å gjennomføre helhetlige events for ulike type arrangører, forteller Listou.

Les også: Kan en logoløs sykkel fra Kina være noe tess?

Kjell Erik Kristiansen var speaker på årets arrangement. 
– Jeg er imponert over den jobben som Roy Moberg & co har gjort med å få dette opp og stå. Dette tror jeg blir en stor hendelse i sykkelverden i årene som kommer og jeg gleder meg til å ta fatt på jobben med å utvikle konseptet videre, forteller han.

AVLASTES: Initiativtaker Roy Moberg får nå hjelp i organisasjonen.

OPPGRADERT RITTSTATUS

I 2016 er Ladies Tour of Norway oppgradert til UCI 2.1, som er det nest høyeste man kan få på damesiden. Dette er det samme nivået som Tour of Norway og Arctic Tour of Norway, som er de to høyest rankete herrerittene i Norge med såkalt UCI 2.HC.

Fra og med 2017 er planen at Ladies Tour of Norway oppgraderes ytterligere til den nye World Tour for damer, det høyeste nivået man kan få for dameritt. Om det blir gjennomført vil Ladies Tour of Norway være det høyest rankete sykkelrittet i Norge, blant annet på samme nivå som Tour de France og Giro d’Italia på herresiden. Det foreligger dog store arrangementstekniske krav for å få denne statusen.

TV OG MEDIA

– Ladies Tour of Norway har for 2016 garantert sendetid på TV2 hovedkanalen midt under OL i Rio, det samme som Arctic Race of Norway har. Det blir 30 minutters sammendrag fra samtlige etapper. Samtidig kommer TV2 til å satse hardt på kvinnesykkel i årene som kommer, og vi er forespeilet mulighetene for direktesending på hovedkanalen fra og med 2017. Dessuten sendes rittet i flere andre land både i Europa og Nord-Amerika. For at vi skal klare å ta det økonomiske løftet til et direktesendt TV-event er det nødvendig å styrke det økonomiske fundamentet rundt arrangementet, noe det jobbes bevisst med, forteller Kristiansen.

Ladies Tour of Norway arrangeres i 2016 12.-14. august.

FULLKLAFF I 2016? De norske jentene har ikke lykkes helt i rittet så langt. Treffer de bedre i 2016?