OLDS TOK FØRSTE STIKK

Shelley Olds fra Ale Cipollini vant åpningsrittet i Ladies Tour of Norway.

Sist oppdatert: 14. august 2015 kl 19.46
HELE GJENGEN: Samlet i sine respektive trøyer, f.v: Emilie Moberg, beste norske, Emma Johanson, poengtrøye, Shelley Olds, vinner, Katarzyna Pawlowska, klatretrøye og Jeanne Korevaar, ungdomstrøye.
HELE GJENGEN: Samlet i sine respektive trøyer, f.v: Emilie Moberg, beste norske, Emma Johanson, poengtrøye, Shelley Olds, vinner, Katarzyna Pawlowska, klatretrøye og Jeanne Korevaar, ungdomstrøye.
Lesetid: 4 minutter

Emilie Moberg hadde både presset på seg og egne forventninger om å vinne dagens gateritt i Halden. På hjemmebane i østfoldsbyen var det stort oppmøte for å bivåne flere av verdens raskeste damer i en kort og teknisk løype i sentrum av byen ved Busterudparken.

Les også: Kristoff slått i spurten i Arctic Race

Løypen besto av flere skarpe svinger, i tillegg til et lengre brosteinsparti før mål.

Les mer om årets utgave av Ladies Tour of Norway: TIDENES STERKESTE FELT

Gaterittet er ikke en del av selve rittet Ladies Tour of Norway, men en invitational der utvalgte ryttere blir invitert til start. To ting kom dog i veien for Emilie Mobergs drøm. Det ene var en råsterk amerikaner, det andre var et teknisk uhell.

Det var en skuffet og irritert Moberg som kom i mål med hovedfeltet.

– Jeg var offensiv i dag, og skulle til å støte da det plutselig kjentes ut som bremsen lå på. Da jeg kom inn på brosteinspartiet merket jeg at bakhjulet var løst. Jeg fikk stått over et par runder, forklarte Moberg.

Heller ikke resten av Hitec-jentene hadde en god dag. Norgesmester i gateritt Thea Thorsen hadde ingen god dag, og norgesmester i fellesstart Miriam Bjørnsrud slet også med tempoet.

En isolert Moberg kom aldri opp til noen tetgruppe, og endte på 11. plass, uten å ta for mye i for spurten i hovedfeltet.
– Jeg blir jo litt forbanna på meg selv. Det er jo jeg som skal passe på at sånn sitter på plass. Det er sånn som skjer. Jeg er skuffet nå, jeg satt foran i starten og jeg visste det kom til å gå brudd. Så gikk Emma, og så greide jeg ikke være med der. Så støta jeg, men jeg skjønte etterhvert at det var kjørt, fortalte Moberg etter målgang.

KNEPENT: Shelley Olds greide så vidt å snike seg foran Emma Johanson i spurten i Halden i Kveld.
OFFENSIV AMERIKANSK VINNER
Mens gateritt er sjelden vare i Norge, er det trolig den vanligste konkurranseformen i USA. I så måte hadde Shelley Olds en stor fordel da hun bestemte seg for å gjøre rittet skikeklig hardt.
– Jeg er godt vant med gateritt, spør du en amerikaner hva han forbinder med sykling vil han ofte svare criterium. Jeg er alltid innstilt på å kjøre knallhardt når det er snakk om korte ritt, og da jeg så at vi var fire stykker fra de fire sterkeste lagene i tet tenkte jeg at «dette går», sa vinneren Shelley Olds til Landevei.no etter målgang.

Allerede før det var kjørt to runder stakk Olds fra resten av feltet. Ikke lenge etter fikk hun besøk av den svenske mesteren og OL-medaljøren Emma Johansson fra Orica-GreenEdge, Katarzyna Pawlowska fra Boels-Dolmans og Jeanne Korevaar fra Rabo-LIV.

Kvartetten holdt et langt høyere tempo enn feltet, og da siste kvinne som fikk fullføre var i mål hadde vi kommet til 28 fullførende ryttere av 61 startende.

– Det var morsomt å kjøre med Emma i bruddet i dag. Hun er alltid offensiv, men det var jeg som vant i dag, sa vinneren stolt.

ARRANGØREN FORNØYD ETTER DAG EN

Familien Moberg er engasjert på flere plan i Ladies Tour of Norway. Rittleder Roy Moberg har hatt det administrative hovedansvaret frem til selve rittet starter, og kunne senke skuldrene under selve konkurransen.
– Jeg synes det var et bra ritt. Det kom bra med folk og det var veldig god stemning. Også fikk vi jo bevist at de beste i verden er rå til å sykle. Det ble jo store avstander i feltet veldig tidlig, og da de fire første kom løs ble det virkelig mye, forteller Roy etter målgang.

INNAFOR: Roy Moberg i Storgata i Halden, der rittet hadde målgang. Foto: Henrik Alpers.

Kvartetten som skulle dominere rittet besto av velkjente navn. Moberg var stolt over å kunne vise at også den kvinnelige eliten har fart det er verdt å få med seg.
– Det er jo litt av poenget med Ladies Tour of Norway, å få de beste damene i verden til Halden og Norge, og få vist folk hvor fort de faktisk kjører. Når en av rytterne som sitter i bruddet produserer nesten 300 watt i snitt, da går det fort. Alt i alt er jeg fornøyd. I morgen begynner UCI-rittet og et helt annet løp. I morgen tror jeg det blir folkefest, og mye som kommer til å skje på rundene i Halden, avslutter Roy Moberg.

Ladies Tour of Norway fortsetter lørdag og søndag.

I morgen følger fellesstart på 114km fra Strømstad til Halden, og på søndag avsluttes rittet med en ny fellesstart på 115km.

 

 

Publisert 14. august 2015 kl 19.46
Sist oppdatert 14. august 2015 kl 19.46
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen