JUMBO-VISMA FORTSATTE TRIUMFFERDEN

Det nederlandske laget feide gulvet med konkurrentene på lagtempoen.

Sist oppdatert: 7. juli 2019 kl 17.18
FORTSETTER I GULT: Jumbo-Visma leverte en forrykkende lagtempo og beholder den gule trøya. Foto: Cor Vos.
FORTSETTER I GULT: Jumbo-Visma leverte en forrykkende lagtempo og beholder den gule trøya. Foto: Cor Vos.
Lesetid: 3 minutter

Det ble en ny jubeldag for det nederlandske Jumbo-Visma laget da de fulgte opp gårsdagens seier til Mike Teunissen med en knusende triumf på dagens lagtempo.

Den gulkledde gjengen koblet grepet allerede fra første passeringspunkt, og derfra og inn fortsatte de bare å øke til konkurrentene. Dermed seiret de med hele 20 sekunder, i det som ellers så ut til å bli en svært tett sekundstrid. 

Dessverre for oss nordmenn var imidlertid ikke Amund Grøndahl Jansen en av de fem som kom samlet inn til mål for Jumbo-Visma, og nordmannen mistet følgelig en gyllen mulighet til å ikle seg den hvite ledertrøyen. I stedet var det en av årets kometer, Wout van Aert som blir å se i den hvite trøya, mens gårsdagens seierherre Teunissen fortsetter i gult. 

Prestasjonen sørget også for at lagets sammenlagtalibi, Steven Kruijswijk, har skaffet seg et godt forsprang på sine argeste konkurrenter. 

Richie Porte har som vanlig startet sitt Tour de France dårlig, og har allerede et minutt å ta igjen på sine argeste konkurrenter. Basert på hva australieren har vist så langt i årets sesong er det en oppgave som vil vise seg særdeles vanskelig.

Jakob Fuglsang ble holdt som favoritt til sammenlagtseieren av mange bookmakere og eksperter før Touren. Dansken fikk imidlertid en fryktelig start på rittet da han veltet på den første etappen og fikk seg en skikkelig smell i både hode og kne. Et par sting gjorde imidlertid susen, og danskens Astana-lag leverte en ålreit lagtempo, 41 sekunder bak Jumbo-Visma. 

Selv om Team Ineos ble satt grundig på plass av Jumbo-Visma var dagens etappe en viktig moralboost etter de siste ukers velt for både Geraint Thomas og Chris Froome, hvor sistnevnte altså ikke kjører årets ritt grunnet alvorlige skader. Nå har imidlertid både fjorårsvinner Geraint Thomas og supertalent og plan B, Egan Bernal, meget gode utgangspunkt for de neste ukene. 

Katusha så lenge ut til å levere en supertid, men sluknet noe mot slutten. Fjerdeplassen setter likevel sammenlagtkaptein Ilnur Zakarin i en meget god posisjon. Dog spørs det hvor godt han vil evne å hevde seg i sammendraget etter å ha fullført en tøff Giro for et par uker siden. Det samme gjelder for Vincenzo Nibali, som endet 36 sekunder bak Jumob-Visma med sitt Bahrain-Merida-lag.

 

Movistars sammenlagtambisjoner fikk et solid skudd for baugen da det spanske laget tapte over minuttet til Jumbo-Visma, og 45 sekunder til Ineos. At Quintana, Valverde eller Landa skal klare å hente inn dette på for eksempel Bernal eller Thomas er simpelthen vanskelig å se for seg. 

Andre sammenlagtkandidater som kom godt ut av dagen er Enric Mas (Deceuninck-QuickStep), Wilco Keldermann (Team Sunweb) og Rigoberto Uran (EF Education First). Groupama-FDJ satte også sin kaptein, Thibaut Pinot, i en god posisjon med det som må kunne sies å ha vært en overraskende god lagtempo fra det franske laget. 

Resultater 2. etappe

Topp 10 etappe

1 Jumbo-Visma 28:57

2 Team Ineos 29:18.00

3 Deceuninck-QuickStep 29:18.82

4 Team Sunweb 29:23

5 Katusha-Alpecin 29:24

6 EF Education First 29:25

7 CCC Team 29:28

8 Groupama-FDJ 29:29

9 Bahrain-Merida 29:33

10 Astana 29:38

Topp 10 sammenlagt

1 Mike Teunissen (Ned) Team Jumbo-Visma 4:51:34
2 Wout Van Aert (Bel) Team Jumbo-Visma 0:00:10
3 Steven Kruijswijk (Ned) Team Jumbo-Visma 
4 Tony Martin (Ger) Team Jumbo-Visma 
5 George Bennett (NZl) Team Jumbo-Visma 
6 Gianni Moscon (Ita) Team Ineos 0:00:30
7 Egan Bernal (Col) Team Ineos 
8 Geraint Thomas (GBr) Team Ineos 
9 Dylan van Baarle (Ned) Team Ineos 
10 Elia Viviani (Ita) Deceuninck-QuickStep 0:00:31

Publisert 7. juli 2019 kl 17.18
Sist oppdatert 7. juli 2019 kl 17.18
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen