/ EM

Markus Hoelgaard med topplassering i EM

Herrenes EM-fellesstart ble en knallhard affære, men Markus Hoelgaard syklet glitrende og endte til slutt opp med å ta en svært sterk plassering.

Sist oppdatert: 12. september 2021 kl 17.00
Foto: Mario Stiehl
Foto: Mario Stiehl
Lesetid: 2 minutter

I en krevende EM-løype i Trento ble det kjørt knallhardt fra start. Det ble en stor utskillelse utover i rittet, og inn på de siste 50 kilometerne var det en redusert tetgruppe som satt igjen i front.

Der hadde Markus Hoelgaard klart å bite seg med, og 26-åringen fra Ålgård leverte en strålende prestasjon.

På de siste to rundene havnet medaljene utenfor rekkevidde, men Uno-X-rytteren kom inn i gruppen som kjempet om fjerdeplassen. Der spurtet han til slutt inn til en syvendeplass, i svært celebert selskap.

Hoelgaard har virkelig vist sin klasse denne sesongen, noe som har gjort at han neste sesong sykler for WorldTour-laget Trek-Segafredo. Det etter blant annet åttendeplass i E3 Saxo Bank Classic og etappeseier i Arctic Race of Norway.

Colbrelli sikret nytt italiensk gull

Løypa var sentrert rundt den 3,6 kilometer lange bakken Povo, med 4,7 prosent i snitt, og ut på de to siste rundene satt Hoelgaard igjen sammen med Tadej Pogacar (Slovenia), Ben Hermans og Remco Evenepoel (Belgia), Benoît Cosnefroy (Frankrike), Matteo Trentin og Sonny Colbrelli (Italia), Pavel Sivakov (Russland) og Marc Hirschi (Sveits).

Det var Hermans som gjorde store deler av jobben i gruppen, og la opp til et angrep fra Evenepoel. Nest siste gang opp Povo var Sivakov den første til å angripe, men angrepet ble nøytralisert, og da kom kontraangrepet fra Evenepoel umiddelbart.

Angrepet var det kun Colbrelli og Cosnefroy som klarte å følge, mens Hoelgaard strevet. Trioen satte av gårde, mens Hoelgaard kom seg tilbake til forfølgergruppen.

sonny colbrelli, em landevei, remco evenepoel
ITALIENSK JUBEL: Trento eksploderte da Sonny Colbrelli sikret italiensk seier på hjemmebane. Remco Evenepoel fortvilte. Foto: Cor Vos

I tet måtte etter hvert Cosnefroy slippe, mens Colbrelli klarte å slite seg med Evenepoel over Povo den siste gangen, og italieneren gikk inn med en klar fordel i avslutningen, som den beste avslutteren av de to.

Evenepoel var tidvis tydelig frustrert, og manet Colbrelli til å ta føringer, men italieneren gjorde ikke mer enn han måtte. Det kom imidlertid ingen flere angrep fra belgieren, og de to kom til slutt inn på oppløpet sammen.

Der gikk det som forventet: Colbrelli var den sterkeste og tok Italias fjerde EM-gull på rad, til ellevill jubel fra den italienske fansen.

Cosnefroy klarte å holde unna for Hoelgaards gruppe og sikret seg dermed bronsemedaljen.

Publisert 12. september 2021 kl 17.00
Sist oppdatert 12. september 2021 kl 17.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen