Alexander Kristoff ble historisk da han kjørte inn til EM-gull i Herning i 2017, det var bare andre gang i historien at Europamesterskapet ble avviklet med proffer på startstreken.
Arrangementet har bare fått større prestisje siden den gang, og det norske landslaget har planer om å følge opp flere medaljerike år.
– Vi bygger laget rundt Alexander, som får full oppbakking til en spurt. Alexander har som mål å få ikle seg EM-trøya, som han også klarte i 2017.
Det sier sportssjef i Norges cykleforbund, Hans Falk.
Herrenes fellesstart arrangeres 14. august, og det er tatt ut fem ryttere til oppgaven. Rittet, som går over 209,4 kilometer starter i Murnau am Staffelsee, ved foten av Alpene, og har målgang inne i sentrale München.
Der kjører rytterne fem avsluttende runder, før en altså håper på en mer eller mindre samlet spurt.
Kristoff får med seg Jonas Abrahamsen, Norgesmester Rasmus Fossum Tiller, Anders Skaarseth og Syver Wærstad på laget - alle fire fra Uno-X.
Damenes fellesstart går uka etter, 21. august. Der bygges laget rundt Susanne Andersen, som er tilbake etter skade.
Andersen brakk kragebenet i NM i Trøndelag, og måtte tidlig bryte rittet. I den 128 kilometer lange løypa får hun med seg Ingvild Gåskjenn fra Team Coop - Hitec Products, Stine Borgli fra FDJ Suez-Futuroscope og Norgesmester Malin Eriksen fra Keukens Redant.
Ingen ryttere er tatt ut til å sykle tempo.
Suksess i aldersbestemte klasser
Norge har gjort det svært godt i U23 og juniorklassen, da på herresiden.
Jonas Iversby Hvideberg tok en overlegen spurtseier i U23-klassen i Frankrike i 2020. Noen uker i forveien tapte han NM-gullet med historiens minste margin, men EM-gullet var suverent overlegent.
Bare noen dager i forveien hadde lagkameraten i Uno-X Andreas Leknessund vunnet temporittet. De to er i dag lagkamerater i Team DSM.
I fjor var det nok en gang klart for suksess. Søren Wærenskjold ble nummer to på temporittet i U23, riktignok solid slått av Johan Price-Pejtersen.
Per Strand Hagenes fra Sandnes tok sølv på juniorenes fellesstart, et resultat han ikke var videre fornøyd med. I VM noen uker senere tok han som kjent gull.

REVANSJELYSTEN: Susanne Andersen var en av NM-favorittene, men måtte tidlig bryte på grunn av kragebeinsbrudd. Nå er hun kaptein i EM. Foto: Henrik Alpers.