/ EM

Forventningsfull sjef

Landslagssjef Stig Kristiansen har stor tro på norsk suksess under helgens EM.

Sist oppdatert 4. august 2017 kl 00.38
STYRER SKUTA: Stig Kristiansen er mannen som sitter i bilen når Kristoff og Edvald har på seg landslagsdrakten. Foto: NCF
STYRER SKUTA: Stig Kristiansen er mannen som sitter i bilen når Kristoff og Edvald har på seg landslagsdrakten. Foto: NCF

Denne uken går Europamesterskapet i landeveissykling av stabelen i danske Herning.

I fjor ble eliteklasser for første gang innlemmet i mesterskapet, dog uten norsk deltakelse. Det har det imidlertid blitt en endring på i år, for landslagssjef Stig Kristiansen har fått med seg både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff til Danmark. I tillegg er U23-Verdensmester Kristoffer Halvorsen storfavoritt til å bli europeisk mester.

Junioren Andreas Leknessund har allerede tatt gull på tempo, og om Kristiansen klarer å få ut potensialet i den norske troppen kan det fort bli flere medaljer. 

-       Hei Stig, hva gjør du akkurat nå?

-       Nå har jeg nettopp tatt en prat med Amund Grøndahl Jansen. Edvald er her allerede, mens resten av senior-gutta ikke har kommet ennå. Vi venter med taktikk prat og slik før alle er her, så jeg og Amund snakket egentlig bare om løst og fast. Hvilke erfaringer han har gjort i sitt først år som proff og slikt.

LES OGSÅ: 1500 kilometer nærmere banketten

 

-       Lørdag er det U-23 fellesstart og vi stiller med det som trolig er verdens beste spurter i U23-klassen, Kristoffer ”Doffen” Halvorsen, på start. Hvordan angriper man et ritt hvor man har den største forhåndsfavoritten?

-       Jeg er stygt redd for at de fleste nok vil se mye på oss underveis, men når det er sagt begynner vi å bli vant til at vi stiller med et ansvar i U23-rittene. Men vi kommer ikke til å forsøke å holde det samlet fra start til mål. Vi vil heller prøve å skape et aktivt sykkelritt hvor flere av våre ryttere har muligheten. Men det er klart om det drar seg mot en spurt på slutten er det liten tvil om at det er ”Doffen” vi kjører for.

LES OGSÅ: Tar vare på jentene 

 

-       Årets EM går i paddeflate Danmark, blir det massespurt og hundre mann samlet til mål, eller er det en reell sjanse for at andre en rene spurtere kan stikke av med seieren?

-       Nå endrer værmeldingen for helgen seg omtrent like ofte som jeg sjekker yr, men det ser ut som det blir en 8-9 sekundmeter vind rett fra vest i deler av løypen. Rett etter det kommer det tekniske partier, så det kan fort bli splittelser og viftekjøring. I så fall har vi mange sterke gutter som også kan spurte bra fra en gruppe.

 

-       Søndag er det seniorgutta som skal ut å gjøre opp om medaljene, vi er vel blant favorittene der også?

-       Med den startlisten som foreligger er vi nok de store favorittene der også, men vi er nødt til å gjøre løpet hardt underveis. Verken Alexander eller Edvald vinner særlig mange rene massespurter i løpet av et år. Vi må bare ta det været vi får, men det er 240 kilometer så det blir tøft uansett.

 

-       EM blir en slags generalprøve før det som skal skje i Bergen i september. Hvordan spiller man ut kortene Kristoff og Boasson Hagen på en best mulig måte i en finale?

-       Alexander og Edvald er litt ulike ryttertyper i en avslutningsfase. Edvald går oftere i brudd og kjører mye på innstinkt. Du så det når han vant etappen i Touren, den rundkjøringen hvor han tok til høyre. Evnen til å ta sånne avgjørelser i løpet av et sekund er spesiell. Samtidig kan han vinne en spurt også, den uforutsigbarheten er veldig god og ha. Alexander er mer en rytter som er veldig god til å henge, og alle vet at han er veldig god i en spurt.  

 

M-Elite kjører sin fellesstart søndag kl 11, med forventet målgang litt før kl 17.

K-Elite og M-U23 kjører sine ritt på lørdag, med start kl 14 og 9.

Fellesstartene for begge eliteklassene vises på NRK1/NRK2

All info om mesterskapet finner du her. 

Publisert 4. august 2017 kl 00.38
Sist oppdatert 4. august 2017 kl 00.38
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen