Henrik Pedersen (Danmark), Ivan Romeo (Spania) og Mateusz Gajdulewicz gikk i et tidlig brudd, som også skulle vise seg å være vanskelig å hente inn i løpet av de fem rundene i EM-løypa.

Anført av blant andre Nederland og Italia ble avstanden kjørt ned til i underkant av halvannet minutt med to runder igjen å sykle.

Foran de siste 14 kilometerne var derfor overraskelsen over at det gikk forholdsvis rolig i feltet og Pedersen og Romeo, de to gjenværende i front, hadde økt med noen små sekunder.

Les våre store EM-guide:

MAT FOR WÆRENSKJOLD: Det er en klassikerpreget løype som venter i Limburg, noe som passer store, sterke Søren Wærenskjold godt. Foto: Cor Vos
Les også
Denne uka er det sykkel-EM i Drenthe, der ikoniske Vamberg skal forseres i finalen. Program, norske sjanser og TV-tider: Les deg opp her!

Dansk triumf – norsk velt

På sisterunden ble det et oppgjør mellom Danmark og Spania. Pedersen kom best ut av den, og syklet over mål 25 sekunder foran spanjolen.

18 år gamle Pedersen kommer for øvrig til å sykle for Uno-X Dare Development Team og siden profflaget til Uno-X ut 2027-sesongen.

Det ble spurt i feltet bak, men franske Paul Magnier klarte å snappe bronsen foran raske Madis Mikhels (Estland).

Det ble til slutt ingen nordmenn blant de ti beste. Dette fordi forhåndsfavoritt Strand Hagenes var uheldig og gikk ned i den siste svingen 300 meter før mål.

– Han tryna fra en trolig bronse i siste sving. Han har kommet seg i mål, skriver sportssjef Hans Falk i Norges Cykleforbund i en oppdatering til Landevei.

Ifølge arrangørens lister kom Sandnes-mannen seg i mål på en 60.-plass. 4 minutter og 43 sekunder bak vinneren.

På rundene i forkant hadde han ligget i front av gruppa på nær 60 ryttere. Via X melder Cykleforbundet at det står bra til med 20-åringen.

Uno-X-talent tvunget til å legge opp:

MÅTTE GI OPP SYKKELDRØMMEN: Men Sebastian Kirkedam Larsen ser positivt på livet videre. Foto: Jarle Fredagsvik
Les også
Sebastian Kirkedam Larsen mistet det han trodde skulle være levebrødet, men fant samtidig en ny vei.

Fredheim sto av underveis

Det norske laget var i utgangspunkt bygd opp rundt Strand Hagenes og Stian Fredheim. Underveis var både Anton Stensby og Fredheim involvert i en velt. Da kristiansanderen ankom «den norske boksen» på en av de avsluttende rundene, valgte han å stå av.

Strand Hagenes har gode minner fra Drenthe fra tidligere. Han tok tidligere i år sin aller første proffseier nettopp her.

Rundløypa i EM passerte over Vamberg. Foruten det punktet og den brosteinslagte Ronde van Drenthepad, var det ikke snakk om mye klatring for U23-eliten.

Results powered by FirstCycling.com