/ EM

Danske Henrik Pedersen U23-mester i Drenthe

Dansk EM-triumf – Hagenes veltet i fight om bronse

Det ble en dramatisk avslutning på U23-fellesstarten i EM.

Sist oppdatert 22. september 2023 kl 12.46
NORSK HÅP: Per Strand Hagenes fikk ekstra ansvar i Drenthe etter at Stian Fredheim måtte bryte tidlig. Foto: Cor Vos
NORSK HÅP: Per Strand Hagenes fikk ekstra ansvar i Drenthe etter at Stian Fredheim måtte bryte tidlig. Foto: Cor Vos

Henrik Pedersen (Danmark), Ivan Romeo (Spania) og Mateusz Gajdulewicz gikk i et tidlig brudd, som også skulle vise seg å være vanskelig å hente inn i løpet av de fem rundene i EM-løypa.

Anført av blant andre Nederland og Italia ble avstanden kjørt ned til i underkant av halvannet minutt med to runder igjen å sykle.

Foran de siste 14 kilometerne var derfor overraskelsen over at det gikk forholdsvis rolig i feltet og Pedersen og Romeo, de to gjenværende i front, hadde økt med noen små sekunder.

Les våre store EM-guide:

MAT FOR WÆRENSKJOLD: Det er en klassikerpreget løype som venter i Limburg, noe som passer store, sterke Søren Wærenskjold godt. Foto: Cor Vos
Les også

Dansk triumf – norsk velt

På sisterunden ble det et oppgjør mellom Danmark og Spania. Pedersen kom best ut av den, og syklet over mål 25 sekunder foran spanjolen.

18 år gamle Pedersen kommer for øvrig til å sykle for Uno-X Dare Development Team og siden profflaget til Uno-X ut 2027-sesongen.

Det ble spurt i feltet bak, men franske Paul Magnier klarte å snappe bronsen foran raske Madis Mikhels (Estland).

Det ble til slutt ingen nordmenn blant de ti beste. Dette fordi forhåndsfavoritt Strand Hagenes var uheldig og gikk ned i den siste svingen 300 meter før mål.

– Han tryna fra en trolig bronse i siste sving. Han har kommet seg i mål, skriver sportssjef Hans Falk i Norges Cykleforbund i en oppdatering til Landevei.

Ifølge arrangørens lister kom Sandnes-mannen seg i mål på en 60.-plass. 4 minutter og 43 sekunder bak vinneren.

På rundene i forkant hadde han ligget i front av gruppa på nær 60 ryttere. Via X melder Cykleforbundet at det står bra til med 20-åringen.

Uno-X-talent tvunget til å legge opp:

MÅTTE GI OPP SYKKELDRØMMEN: Men Sebastian Kirkedam Larsen ser positivt på livet videre. Foto: Jarle Fredagsvik
Les også

Fredheim sto av underveis

Det norske laget var i utgangspunkt bygd opp rundt Strand Hagenes og Stian Fredheim. Underveis var både Anton Stensby og Fredheim involvert i en velt. Da kristiansanderen ankom «den norske boksen» på en av de avsluttende rundene, valgte han å stå av.

Strand Hagenes har gode minner fra Drenthe fra tidligere. Han tok tidligere i år sin aller første proffseier nettopp her.

Rundløypa i EM passerte over Vamberg. Foruten det punktet og den brosteinslagte Ronde van Drenthepad, var det ikke snakk om mye klatring for U23-eliten.

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 22. september 2023 kl 11.45
Sist oppdatert 22. september 2023 kl 12.46
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen