Edvald klar for nye utfordringer

OPPSUMMERT: Edvald Boasson Hagen er klar for nye beitemarker. Hvor han skal leser du her, i tillegg til mer snacks fra en meget innholdsrik forrige uke!

Sist oppdatert: 1. september 2014 kl 10.47
SNAKKES, SKY: Edvald Boasson Hagen sykler ikke for Team Sky neste sesong. Nordmannen prøver lykken i sør-afrikanske MTN-Qhubeka. Foto: Cor Vos
SNAKKES, SKY: Edvald Boasson Hagen sykler ikke for Team Sky neste sesong. Nordmannen prøver lykken i sør-afrikanske MTN-Qhubeka. Foto: Cor Vos
Lesetid: 5 minutter

Boasson Hagen til sør-afrikansk lag

Det har i mange måneder vært spekulert i om Edvald Boasson Hagen kom til å forlate Team Sky eller ikke, og i så fall hvilket lag han skulle til. Tidligere denne måneden ble det klart at han forlater Team Sky, og denne uken ble det hans neste stoppested offentliggjort. Sør-Afrikanske MTN-Qhubeka blir nordmannens nye arbeidsgiver. Rudsbygdingen tar dermed et steg ned fra World Touren til pro-kontinental-nivå. Laget jobber dog for å bli et World Tour-lag etterhvert. Boasson Hagen vil få en kapteinsrolle i laget og har signert en toårskontrakt med laget.

Sterk kjøring i Tour de l’Avenir

Det var store forventinger til det norske landslaget i ungdommens Tour de France, Tour de l’Avenir. Etter strålende kjøring i Giro della Valle d’Aosta i juli, hvor Odd Christian Eiking ble nummer to sammenlagt og Sindre Lunke nummer fem, hadde man forhåpninger om en høy sammenlagtplassering i det franske etapperittet også. I tillegg til Eiking og Lunke stilte man med Kristoffer Skjerping, Fridtjof Røinås, Sven-Erik Bystrøm og Oskar Svendsen.

Allerede på første etappe kunne man slippe jubelen løs da Kristoffer Skjerping gikk i brudd og vant etappen, og samtidig stakk av med klatretrøyen. Den beholdt han i fem dager. Lunke og Eiking kjempet som i Valle d’Aosta også i toppen i l’Avenir. Eiking fikk blant annet en tredjeplass på den femte etappen, men sprakk fullstendig på den siste etappen og røk dermed helt ut av sammendraget. Dermed ble Lunke beste nordmann i rittet med en meget solid 11. plass sammenlagt.

Landeveissyklistene herjet i Birken

Birkebeinerrittet gikk av stabelen i helgen og terrengsyklistene ble regelrett herjet med av landeveissyklistene. Øverst på pallen endte Team Ringeriks-Krafts Frederik Wilmann, mens Åsmund Romstad Løvik (TVK) og Truls Engen Korsæth (Team Joker) ble henholdsvis andre- og tredjemann. I innspurten ble det meget dramatisk da Løvik kjørte feil etter en arrangørtabbe. Løvik så ut til å vinne imponerende, men mistet seieren til Wilmann som dro nytte av arrangørtabben.

Les alt om det her: http://landevei.no/Nyheter/LANDEVEISSYKLISTER-DOMINERTE-BIRKEN

Brudd snøt Kristoff for ny triumf

Alexander Kristoff har vært en gigant denne sesongen. Seier i klassikerne Milano-Sanremo og Vatenfall Cyclassics, i tillegg til to etappeseiere i Tour de France er bare noen av Kristoffs mange seiere i år. Kristoff var dermed en av de store favorittene på startstreken i helgens franske klassiker, GP de Plouay. Dessverre for Kristoff klarte en liten gruppe å gå avgårde på rittets siste kilometere. I gruppen satt den franske ringreven Sylvain Chavanel, og i spurten var han sterkest. I spurten i hovedfeltet var Kristoff sterkest og dundret over målstreken til en åttende plass, to sekunder bak Chavanels gruppe.

VM ryker for Hushovd

Da Thor Hushovd for et par måneder siden annonserte at han legger opp etter årets sesong, var en av hans siste målsetninger å kjøre VM i Ponferada i september. Hushovd viste seg frem på den siste etappen i Arctic Race, da han så vidt ble slått av Alexander Kristoff på siste etappe. I Vattenfall Cyclassic gikk det ikke like bra, Hushovd brøt med 4 mil til mål og det ble stilt spørsmålstegn omkring Hushovds form.

De siste dagene har Hushovd kjørt etapperittet Tour du Poitoi Charantes, før han etter planen skulle kjøre GP Plouay søndag, som trolig var siste sjanse for Hushovd til å vise at han var en VM-plass verdig. Dessverre gikk Hushovds VM-drøm i vasken da han veltet på vei mot etappeseier på siste etappe av det franske etapperittet. Velten var såpass alvorlig at Hushovd ikke kunne kjøre GP Plouay og skrev selv på sin Instagram-konto at det ikke blir noe VM på «Oksen fra Grimstad».

thorskrubb
thorskrubb

Belgisk verdensmester omkom

Fjorårets juniorverdensmester på tempo, Igor Decraene, døde i uken som gikk. Den belgiske attenåringen døde på tragisk vis da han ble truffet av et tog fredags morgen. Decraene hadde kontrakt med farmerlaget til OmegaPharma-QuickStep for 2015. Vi sender våre kondolanser til Decraenes familie.

Impey frikjent

Daryl Impey ble i juni suspendert etter at det Sør-Afrikanske sykkelforbundet kunne meddele at han hadde testet positivt på det forbudte, vanndrivende stoffet Probenecid. Den positive testen kom fra det Sør-Afrikanske tempomesterskapet den 6. januar i år. Impey har hele tiden hevdet sin uskyld og denne uken ble han frikjent. Det var nemlig en sør-afrikansk farmasøyt som hadde håndtert Probenecid før han ekspederte Impey, som var skyld i at Impey hadde fått stoffet i seg.

Mener UCI overså bevis

Jonathan Tiernan-Locke har det siste året vært suspendert etter det ble oppdaget uregelmessigheter i blodpasset hans. Tidligere denne måneden ble briten tildelt en toårs utestengelse, men sagaen virker ikke å være over helt ennå. Tiernan-Locke hevder nemlig at UK Anti-Doping (UKAD) og UCI har oversett en viktig test utført av Team Sky, som visstnok viser Tiernan-Lockes uskyld. UKAD sier at det er ingen grunn til å betvile testen, men de kan bare forholde seg til tester gjort under blodpasset. Om Tiernan-Locke kommer noen vei videre med dette er usikkert.

Overgangsnytt

Etter 1. august har det som vanlig rast med nyheter om overganger og kontraktsfornyelser. Her er et lite utvalg med overgangsnytt som har blitt offentliggjort den siste uken. Franske Maxime Bouet har signert for belgiske OmegaPharma-QuickStep. Motsatt vei går Jan Bakelants som har signert for Bouets nåværende arbeidsgiver, AG2R-La Mondiale. Edvald Boasson Hagen blir neste år lagkamerat med nederlandske Theo Bos, som forlater Belkin. Oleg Tinkov forsterker Tinkoff-Saxo med kroatiske Robert Kiserlovski, som er tiltenkt en nøkkelrolle rundt Alberto Contador.

To stykker som gir seg etter årets sesong er skandinavene Thomas Löfkvist og Nicki Sørensen. Löfkvist har blitt diagnostisert med kronisk utmattelse og det blir dermed en tidlig karriereslutt for den 30 år gamle svensken. Den noe eldre Nicki Sørensen takker for seg etter en lang og innholdsrik karriere. 39-åringen forsvinner dog ikke helt fra sirkuset, da han er tiltenkt en rolle i støtteapparatet til Oleg Tinkovs lag. 

Publisert 1. september 2014 kl 10.47
Sist oppdatert 1. september 2014 kl 10.47
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen