INGEN KUNNE TUKTE EDVALD

MTN-Qhubeka-rytteren sikret sin syvende mestertrøye på Lillehammer.

Sist oppdatert 25. juni 2015 kl 22.43
OVERLEGEN: Edvald viste styrke halvannen uke før Touren starter i Utrecht. Foto: Cor Vos
OVERLEGEN: Edvald viste styrke halvannen uke før Touren starter i Utrecht. Foto: Cor Vos

Det var store forventninger på forhånd til årets NM-tempo på Lillehammer. Skulle det bli nok en tittel til Edvald Boasson Hagen? Kunne Reidar Borgersen utfordre? Hva med årets sensasjon, Andreas Vangstad?

Den 49,6 kilometer kuperte tempoen gikk nok som mange forventet. Edvald Boasson Hagen ligner mer og mer på en tidligere utgave av seg selv, og viste at han fremdeles er Norges beste temporytter. Rudsbygdingen startet relativt tidlig og de som kom bak hadde fordelen av å kjøre på tidene hans, men til ingen nytte. MTN-Qhubeka-rytteren vant til slutt med 2 minutter og 16 sekunder på andremann.

Sølvkampen hadde vesentlig høyre spenningsgrad enn gullkampen. Til slutt stod det mellom Andreas Vangstad (Sparebanken Sør) og Truls Engen Korsæth (Team Joker), hvor Vangstad utvidet sin allerede ganske pene merittliste denne sesongen. Sørlendingen slo til slutt Korsæth med 19 sekunder.

Vegard Stake Laengen (Team Joker) var en av forhåndsfavorittene til å ta en medalje, men måtte dra tomhendt hjem etter at han punkterte ved vending. Etter 13,3 kilometer lå Joker-rytteren til og med fire sekunder foran Boasson Hagen, men med punktering og et reservehjul som ikke passet, måtte han sykle siste del av tempoen på landeveissykkel. Dermed røyk medaljen og det ble til slutt den sure fjerdeplassen på Laengen, 3:08 bak vinneren.

Dermed blir Boasson Hagen å se i den norske mestertrøyen i Tour de France, som starter om halvannen uke i Utrecht, med nettopp en tempo. 

I de øvrige klassene ble det også forhåndsfavorittene som innfridde. Temposterke Cecilie Gotaas Johnsen fikk endelig NM-gullet sitt på tempo, da hun slo Marie Ommundsen (IK Hero) med 50 sekunder, i den 26,6 kilometer lange løypen. Tredjeplassen gikk til fjorårsvinner Thrude Natholmen (Økern CK). 

Tobias Foss stod med to NM-gull under årets NM, etter lagtempo- og fellesstartseier, før dagens tempo. I dag sementerte han sin status som årets NM-konge da han også vant tempoen. Lillehammer CK-rytteren slo Torjus Sleen (Tønsberg) med 26 sekunder, mens Foss' lagkamerat, Hans Kristian Rudland, tok bronsen.

Susanne Andersen (Stavanger SK) har hatt en strålende sesong så langt, med flere gode utenlandsresultater, men på søndagens NM-fellesstart måtte hun se seg slått av Ingvild Gåskjenn (Horten CK), som har vunnet to NorgesCup-ritt denne sesongen. I dag skulle derimot Andersen få sin revansj, da hun tok NM-gullet foran CK-Victoria-rytter Malin Eriksen. Nevnte Gåskjenn tok bronsen.

I morgen er det gateritt som står på programmet, før NM-uken avsluttes på søndag, med fellesstarter for menn senior og dame senior. 

Alle resultater finner du på: sykkelnm2015.com

Publisert 25. juni 2015 kl 22.43
Sist oppdatert 25. juni 2015 kl 22.43
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen