EDVALDS NYE LAG

Har signert for Sør-Afrikansk lag.

Sist oppdatert: 27. august 2014 kl 19.08
SKIFTER BEITE: Edvald Boasson Hagen skal sykle for MTN-Qhubeka  p/b Samsung fra 2015. Foto: Cor Vos.
SKIFTER BEITE: Edvald Boasson Hagen skal sykle for MTN-Qhubeka p/b Samsung fra 2015. Foto: Cor Vos.
Lesetid: 3 minutter

Etter fem sesonger i Team Sky har Edvald Boasson Hagen nå bestemt seg for å fortsette karieren i et nytt lag.

Valget har falt på det spennende laget og prosjektet MTN-Qhubeka  p/b Samsung. Laget har lisens som profesjonelt kontinentallag, men har i år kjørt mange av verdens største sykkelritt.

Boasson Hagen er veldig godt fornøyd med valget av ny arbeidsgiver:

– Jeg har hatt fem flotte sesonger i Team Sky, og har hatt et veldig godt apparat rundt meg der. Jeg føler allikevel at tiden er moden for å søke nye utfordringer. MTN-Qhubeka har en veldig bra plattform og et opplegg som passer meg veldig bra. Jeg er derfor sikker på at dette er et bra valg for de kommende to sesongene. 

Mange vil sikkert stille spørsmålet om hvorfor du velger et profesjonelt kontinentallag og ikke et World tour-lag. Hva tenker du om dette? 

– Etter grundige vurderinger er det dette laget jeg har mest lyst til å sykle for de neste sesongene. Laget satser stort, og har i år fått invitasjoner til de aller fleste større rittene som jeg ønsker å kjøre neste sesong. Neste år er målet et wildcard i Tour de France. Jeg føler meg trygg på å få et solid rittprogram, og et solid opplegg for å nå nye mål. Jeg har sett de afrikanske rytterne kjøre sterkt flere ganger i år, og jeg håper at jeg kan bidra med videreutvikling i laget. Det at laget er en del av et større veldedighetsprosjekt liker jeg også veldig bra, sier Boasson Hagen.

Thor Hushovd var i samme situasjon som Boasson Hagen da han i 2009 og 2010 kjørte for Cervelo Test Team. Dette laget var også registrert på nivå 2. Allikevel var det nettopp i løpet av disse to sesongene Hushovd tok sine aller største triumfer.

Sykkelleverandøren Cervelo er for øvrig bekreftet som leverandør til MTN-Qhubeka fra neste sesong.

Sjef for MTN-Qhubeka, Douglas Ryder, er også svært tilfreds med å ha sikret seg Boasson Hagen sin signatur:

– Vi er veldig glade for å kunne ønske Edvald Boasson Hagen velkommen til MTN-Qhubeka  p/b Samsung. Vi mener at han er en av verdens beste sykkelryttere, og ser frem til å se han oppnå gode resultater for seg selv. Han vil også bli en god mentor for våre unge afrikanske talenter. Vi ønsker å bli et av de beste lagene i verden, og gi afrikanske ryttere en mulighet til å sykle verdens største sykkelritt. De to siste sesongene som profesjonelt kontinentallag har vært veldig gode, og vi har sett en flott utviklingen på våre ryttere, sier Ryder.

Publisert 27. august 2014 kl 19.08
Sist oppdatert 27. august 2014 kl 19.08
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen