Disse rytterne skal representere Norge under OL i Tokyo

Tirsdag ettermiddag annonserte Olympiatoppen hvilke utøvere som skal representere Norge under OL i Tokyo, blant annet seks syklister.

Sist oppdatert: 15. juni 2021 kl 14.04
KLARE FOR OL: Tobias Foss, Katrine Aalerud og Andreas Leknessund er tre av rytterne som er tatt ut til OL. Foto: Cor Vos
KLARE FOR OL: Tobias Foss, Katrine Aalerud og Andreas Leknessund er tre av rytterne som er tatt ut til OL. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

Det har allerede vært kjent en stund at Andreas Leknessund, Tobias Foss og Markus Hoelgaard utgjør tre av fire plasser Norge har til herrenes fellesstart i OL.

Tirsdag ettermiddag offentliggjorde Olympiatoppen den siste plassen, og den er det Sven Erik Bystrøm som får.

29-åringen fra Haugesund, som til daglig sykler for UAE Team Emirates, har vist at han har tatt steg den siste sesongen, blant annet med sterke prestasjoner i vårklassikerne, samt god form den siste tiden.

Leknessund (Team DSM) har som nevnt lenge vært satt opp i laget, men viste gode tendenser under forrige ukes Tour de Suisse, hvor han var med å prege rittet.

Foss (Jumbo-Visma) på sin side skrev norsk sykkelhistorie da han ble nummer ni sammenlagt i Giro d'Italia i mai.

Hoelgaard (Uno-X Pro Cycling) er ryktet til WorldTouren, etter å ha levert strålende prestasjoner i både E3 Saxo Bank Classic og Amstel Gold Race i vår.

I tillegg til fire plasser på den tøffe fellesstarten, har man også én plass på tempoen, og der står kampen mellom Foss og Leknessund. Hvem av dem det blir avgjøres på tempoen under sykkel-NM i Kristiansand torsdag.

På kvinnesiden er det to plasser, og de går til Katrine Aalerud (Movistar) og Stine Borgli (FDJ).

Aalerud har hatt en sterk sesong med en rekke gode plasseringer, sist i WorldTour-etapperittet Vuelta a Burgos, hvor hun ble nummer fem sammenlagt.

Borgli på sin side har hatt en mer krevende sesong med sykdom som ødela Ardennerklassikerne for henne, men viste styrke blant annet i Dwars door Vlaanderen.

Heller ikke på kvinnesiden er det klart hvem som sykler tempoen.

Herrene sykler sin fellesstart 24. juli, mens kvinnene sykler sin den 25. Tempoen går den 28. juli for begge.

Publisert 15. juni 2021 kl 14.04
Sist oppdatert 15. juni 2021 kl 14.04
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen