Stine Borgli

Stine Borgli er 31 år gammel og er proff i det franske WorldTour-laget FDJ Nouvelle - Aquitaine Futuroscope.

31-åringen fra Sandnes hadde en utradisjonell vei inn i proffrekkene. Etter å ha vært oljearbeider i Nordsjøen i flere år gjenopptok hun sykkelsatsingen for fullt ved siden av.

Etter en rekke fremragende resultater resulterte det i en proffkontrakt hos WorldTour-laget FDJ Nouvelle - Aquitaine Futuroscope, 28 år gammel. Det etter blant annet å ha vunnet det spanske etapperittet Vuelta a Burgos sammenlagt.

De siste årene har hun representert Norge i både EM og VM, og er en viktig brikke i FDJ. Borgli har store ambisjoner, og målet er å vinne en klassiker.

annonse
Hvilket lag sykler Stine Borgli for?

Hun sykler for det franske WorldTour-laget FDJ Nouvelle - Aquitaine Futuroscope.

Hva er Stine Borglis beste resultater?

Hun vant Vuelta a Burgos sammenlagt i 2019, og det samme året ble hun også nummer tre sammenlagt i Tour of Scotland. Hun har også en sjette- og tiendeplass fra det tøffe WorldTour-rittet GP de Plouay.

Hvilken ryttertype er Stine Borgli?

Borgli er sterk i kuperte ritt, hvor bakkene ikke er alt for lange. Hun er seig, med god utholdenhet og har en bra avslutning i mindre grupper. Hun er en typisk rytter som kan hevde seg i brosteins- og bakkeklassikere.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen