Det er ikke lite Specialized skryter når de nå presenterer to par nye sko. Begge modellene får flotte seg med tittelnavnet S-Works, som definerer alle topproduktene til merket.

LYTT TIL: Radio Landevei med tavlejente i studio!

De to skoene heter altså S-Works Exos 99 og S-Works Exos. Det er definitivt den førstnevnte som vil trekke mest oppmerksomhet, i følge Specialized veier skoen så lite som 99 gram!

Vi velger å tro at dette stemmer, i såfall blir det den første serieproduserte skoen som veier under 100 gram. Det finnes customløsninger, slik som eksempelvis Adam Hansens modell «Hanseno», som veier mindre. Velger du Hansens modell må du ut med vanvittige 2000 dollar for et skopar i samme størrelse, da er vekten nede i 95 gram.

LES OGSÅ: Snøen forsvinner snart - denne runden på Krokskogen er en perfekt vårtur! (+)

Prisen på S-Works Exos 99 er selvsagt ikke lav den heller, 6599 kroner må du ut med om du vil sikre deg et par. Du bør i såfall bestemme deg raskt. Produksjonen skal være så krevende at selskapet bare har laget 500 par.

Exos 99 har samme stive såle som S-Works 6. Boa-sneller er tunge, så her har de brukt snøring i stedet. Hele overdelen er i en slags blanding av karbon og andre plaststoffer, og i sålen er det frest ut store hull for å spare vekt. Like fullt har de greid å få på plass en utskiftbar hælkloss, noe en ofte ofrer for å spare vekt.

LITT TYNGRE - FORTSATT LETT

Om du har 5199 kroner til rådighet, kan du fortsatt kjøpe deg nye, lette rittsko. Lillebroren Exos veier ca 150 gram i størrelse 42, noe som fortsatt er vanvittig lett. Den er trolig den eneste skoen i sin vektklasse som har strammehjul. Boa-snellene fra den forrige toppmodellen er nå byttet ut med en lettere variant.

Vi får oppgitt sålen til å være lik på de to modellene. Begge to har mulighet for flytting av klossene i lengderetningen.

Exos-modellen er i følge Specialized brukt i de første rittene av sesongen. Vi satser på å komme tilbake med en test av nyskapningen!