Førsteårssenioren fra Bærum og Omegn CK er siste tilskudd i 2019-stallen til det norske profflaget. Se fakta nederst i saken.

– Jeg hadde fått signaler om at de ønsket meg på laget tidligere, men det er godt å få det 100 prosent bekreftet, sier Thale Kielland Bjerk, som fikk endelig beskjed i starten av april. 

18-åringen blir dermed en av tre norske førsteårs seniorer i laget. Fra før har Amalie Lutro og Pernille Feldmann signert med Team Hitec Product Birk Sport. I tillegg har Hitec også en førsteårssenior fra Nederland: Lonneke Uneken.

– Thale har imponert på nasjonalt nivå i flere sesonger, og da hun var med på vår samling i november viste hun seg godt fram spesielt i klatring, sier lagets manager Karl Lima. 

Kontrakten med profflaget gjør store endringer i sesongplanene til Kielland Bjerk, og åpner langt flere muligheter på sikt.

LES OGSÅ: Endelig for Thale 

Hva betyr det for deg å komme med på et profflag?
– Dette betyr utrolig mye. For å utvikle seg best mulig er det viktig å sykle mye løp. Med Hitec får jeg sykle mye mer i utlandet enn jeg ville gjort hvis jeg ikke var på et lag. Det er mye større deltakelse på rittene i utlandet, og det er viktig å få matchet seg med det nivået. Her i Norge er det ikke så mange eller så store ritt. 

Hva vet du om de andre rytterne i laget?
– Jeg har syklet med Pernille og Amalie på landslaget i to år nå, så vi kjenner hverandre godt. Det er god stemning oss imellom, og vi utfyller hverandre både som ryttere og sosialt. Jeg var også på en samling med laget før jul og fikk treffe de andre rytterne da. De eldre er veldig rutinerte og veldig lette å snakke med, og jeg gleder meg til å lære mye av dem. 

LES OGSÅ: Heldigvis er jeg glad i å sykle på rulle  

Hvilken rolle vil du få i laget?
– Jeg forventer vel at jeg er tiltenkt en rolle som klatrer og sammenlagtrytter, i hvert fall på sikt. Jeg har inntrykk at det er noe av grunnen til at de vil ha meg inn i laget, selv om jeg jo ikke er på nivå med de beste ennå. Pernille er god i spurt, og Amalie er en god allround-rytter. Jeg skal også gjøre det jeg kan for å bidra med opptrekk og gjøre en jobb for laget i spurter der jeg ikke har sjanser selv.  

Hva blir det første rittet for deg med Hitec-drakten?
– Vi skal sykle Norgescup og slikt, men det første UCI-rittet i utlandet blir et etapperitt av kategori 2.2 i Uppsala i Sverige helga 8. til 10. mai. Det er ikke så veldig stort, men det blir fint å starte med. Da er ikke feltet like stort som på for eksempel Flandern Rundt eller de andre World Tour-rittene. 

Se vår test av GPS-klokker med pulsmåling 

Interessert i sykkelkultur? Sykling er kultur, og her finner du artikler om sykkelkultur

Husk at du som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler fra landevei.no, terrengsykkel.no, friflyt.no, utemagasinet.no og norsk-klatring.no

Dette er Hitec Products Birk Sport 2019

Pernille Feldmann, Stavanger SK
Ingvild Gåskjenn, Horten og Omegn CK
Vita Heine, Bergen CK
Ingrid Lorvik, CK Victoria
Amalie Lutro, Stavanger SK
Julie Meyer Solvang, Grimstad SK
Thale Kielland Bjerk, Bærum og Omegn CK
Lucy Garner, Storbritannia
Grace Garner, Storbritannia
Chanella Stougje, Nederland
Marta Tagliaferro, Italia
Lonneke Uneken, Nederland