Uvanlig åpent i Superpokal Voldsløkka

Hvem vinner krossklassikeren i hovedstaden på lørdag?

Sist oppdatert 5. oktober 2017 kl 07.00
KONGEN AV VOLDSLØKKA: Erik Nordsæter Resell vant Superpokal Voldsløkka 2016. Foto: Arrangøren
KONGEN AV VOLDSLØKKA: Erik Nordsæter Resell vant Superpokal Voldsløkka 2016. Foto: Arrangøren

Superpokal Voldsløkka arrangeres for femte gang på lørdag, og har rukket å bli en klassiker på den nasjonale krosskalenderen med status på linje med både NM og Norgescupen.

Som foregående år var Superpokal Voldsløkka fulltegnet kort tid etter at online påmelding åpnet, og for både damer og herrer er det sterke startfelt i eliteklassene, inkludert VM-deltakere og World Tour proffer.  

Blant annet Edvald Boasson Hagen har deltatt flere ganger og er tilbake på start i år igjen. De to siste årene har han blitt nummer ni.

SLIK GIKK SUPERPOKAL VOLDSLØKKA I FJOR:
Resell ble kongen av Voldsløkka 

Nytt i år er egen pulje for kvinner og junior, der de til nå har syklet i åpen pulje. I år starter de fire minutter før åpen pulje.

LES OGSÅ: Elitejentene måtte slåss om plassen 

Saken fortsetter under

Martine Opsahl - Mari Mohr - Silje Stensrud - NC1 Spikkestadkross - Ola Morken 1400x933
EGEN JENTEPULJE: Elitejentene, inkludert Martine Opsahl (foran) som tok to seiere av to mulige i Norgescupåpningen sist helg, slipper å slåss om plassen i årets utgave av Superpokal Voldsløkka. Foto:Ola Morken

EGEN JENTEPULJE: Elitejentene, inkludert Martine Opsahl (foran) som tok to seiere av to mulige i Norgescupåpningen sist helg, slipper å slåss om plassen på Voldsløkka i år. Foto:Ola Morken

NYE ELEMENTER OG GEO-KORREKT SERVERING
 – Løypa har fått noen endringer, med ett nytt stort element som vi gleder oss til å vise fram. Vi har også mer inngjerding og et eget publikumsområde i år, for å gjøre det tryggere. Og på serveringsfronten blir varmmaten i år geo-korrekt med friterte kyllingvinger og frites fra Brutus, i tillegg til pølser, kaker og annet godt som i fjor, sier rittleder Thomas Larsen Røed.

Menn elite sykler 50 minutter pluss en runde, mens alle andre klasser sykler 40 minutter pluss en runde.

Saken fortsetter under

Edvald Boasson Hagen - Superpokal Voldsløkka 2016 - Ola Morken 1400x933
PROFF: Edvald Boasson Hagen ble nummer ni i Superpokal Voldsløkka både i fjor og i 2015. Foto: Ola Morken

PROFF: Edvald Boasson Hagen ble nummer ni i Superpokal Voldsløkka både i fjor og i 2015. Foto: Ola Morken

FRITT FRAM I HERREKLASSEN
Tittelforsvarer Erik Nordsæter Resell, som dominerte kross-sesongen i fjor og vant Norgescupåpningen i kross sist lørdag, er imidlertid ikke på plass til helgas prestisjeritt i Oslo. Det er derimot store deler av kross-adelen.

Ole Hem, som vant Norgescuprittet på søndag, der Resell ble nummer sju, er en av forhåndsfavorittene, i form og svært motivert for å hevde seg.

– Dette blir siste krossrittet med trøkk for min del denne sesongen, men jeg tror jeg kan hevde meg bra med de beina jeg har nå om dagen, så det blir spennende. De gangene jeg har syklet der før har jeg ikke vært i form. I fjor kom jeg rett fra to uker helt uten trening, så da ble det lungespreng og beina rett ut etter 500 meter, sier Hem, som for øvrig ble nummer 12 i fjor.

LES OGSÅ: 150 kroner i bot for manglende startnummer 

Hems lagkamerat i Swix Hard Rocx Fredrik Haraldseth er revansjelysten etter to andreplasser i den første Norgescuphelga.

– Jeg føler meg veldig bra, og gleder meg til å krosse rundt på hjemmebane. Rittet går bare en kilometer fra der jeg bor, og det er alltid god stemning og masse liv på Superpokal, sier Haraldseth.

Saken fortsetter under

Ole Hem NC 2 Grenlandskross - Pål Westgaard 1400x933
FAVORITT: Ole Hem er en av favorittene til Superpokal Voldsløkka. Foto: Pål Westgaard

FAVORITT: Ole Hem er en av favorittene til Superpokal Voldsløkka. Foto: Pål Westgaard

Kross-veteran og tidligere kross-norgesmester Morten Vaeng, som ble nummer to i fjor, er også på plass i år.

– For meg er Superpokal årets höjdare, og jeg gleder meg. Det er alltid de kjøresterke rytterne som gjør det bra der, sier Vaeng, som ikke har lagt noen klar strategi for rittet.

– Jeg har hørt rykter om at løypa er lagt om med litt nye elementer, så det er vanskelig å vite helt hva utfordringene blir i år. Når det gjelder strategi blir krossritt aldri slik du tror, så det blir bare å ta det som det kommer, sier veteranen.

Videre kommer rundbanespesialistene Emil Hasund Eid, Eskil Evensen-Lie og tvillingene Tobias og Anders Johannessen, og Haraldseth forventer hard konkurranse fra disse.

Saken fortsetter under

Morten Vaeng - CX NC 2 Grenlandskross - Pål Westgaard 1200x800
VETERAN: For Morten Vaeng er Superpokal Voldsløkka ett av sesongens viktigste ritt. Foto: Pål Westgaard

VETERAN: For Morten Vaeng er Superpokal Voldsløkka ett av sesongens viktigste ritt. Foto: Pål Westgaard

STERKT DAMEFELT
I dameklassen håpet Elisabeth Sveum i det lengste å bli kvitt forkjølelsen hun har slitt med i over to uker i tide til å forsvare sin tittel. Rittet skulle også bli hennes sesongdebut kross. 

– Jeg hadde første skikkelige treningsøkt i går, så nå handler det om opptrapping av treningen, men det blir for knapt for Superpokal Voldsløkka. Med kun få dager der kroppen er frisk før rittet er det lite smart med full fart på Voldsløkka på lørdag. Men jeg skal opp dit og heie, sier Sveum. 

Dermed seiler førsteårssenior Martine Opsahl, som har vunnet begge de to første Norgescuprittene denne sesongen, som en favoritt til lørdagens ritt.

Videre kommer Bærum og Omeng CK med flere av sine ryttere fra elitelaget for jenter inkludert Line Marie Gulliksen som nylig signerte med Team Hitec Products, og Ingrid Moe som syklet for Norge under VM i Bergen.

ALT OM SESONGÅPNINGEN I NORGESCUPEN:
Dobbeltseier til Resell
Ledet fra første tråkk 

Elisabeth Sveum - NC2 CX - Ola Morken 1400x933
TITTELFORVARER: Elisabeth Sveum vant Superpokal Voldsløkka i fjor og er en av favorittene i årets utgave. Foto: Ola Morken

TITTELFORVARER: Elisabeth Sveum vant Superpokal Voldsløkka i fjor og er en av favorittene i årets utgave. Foto: Ola Morken

Publisert 5. oktober 2017 kl 07.00
Sist oppdatert 5. oktober 2017 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen