– Det var en veldig heftig start med så mange mannfolk rundt oss og mange om beinet., sier Bjørnarå, som fikk hektet forhjulet med en annen rytter rett etter start, og trodde en stund hun hadde brukket en eike. Men det viste seg at det bare var skivebremsen som var blitt skjev og subbet.

Atmosfæren i det populære rittet veide imidlertid opp for de brutale forholdene i løypa.

– Det var ekstremt mye folk og helt vanvittig god stemning med masse folk som heiet langs hele løypa. Det har jeg savnet litt i Norgescuprittene, sier Ann Iren Bjørnarå fra Bærum og Omegn CK, som tok en overlegen seier i eliteklassen for kvinner.

Norgescuplederen var i mål nesten to minutter foran Marit Sveen fra SK Rye og Silje Stensrud fra Ullevål SK. Sveen vant spurtoppgjøret om andreplassen med to tidels sekund.

JUNIORENS REVANSJ
Dagens raskeste dame var imidlertid Thea Siggerud. Superpokaldebutanten og førsteårsjunioren fra Soon CK slo Bjørnarå med 14 sekunder.

– Jeg er veldig fornøyd, og hadde en god følelse allerede før start. Jeg fikk en god start og klarte å holde meg bra i feltet, sier Siggerud, som er overbevist om at hun hadde en fordel av å være tidlig ute før start ettersom Superpokal kjører seeding etter først til mølla-prinsippet.

– Jeg kom tidlig, og stilte meg opp forrest, så jeg slapp å havne bak klynga når starten gikk. Det var veldig deilig at de andre måtte ta igjen meg og ikke omvendt, sier Siggerud, og forteller at dagens seier var ekstra stas.

– På Tryvannskross var jeg ganske langt bak henne, så det var moro å ta denne i dag, og veldig moro å få så bra matching. Ann Iren lå lenge på bakhjulet mitt, men jeg greide å fokusere på meg selv og gjorde akkurat det jeg skulle gjøre uten å bli stressa. Da fikk jeg etter hvert mer og mer luke, og jeg greide å pushe meg selv slik at jeg holdt det helt inn, sier Siggerud,

Hun gir også arrangøren ros for både løypa og rammene rundt rittet.

– Det var en sinnssykt kul løype med masse svinger og sand og elementer, og man kunne se hele nesten hele løypa hele tida, så det var veldig publikumsvennlig og skikkelig bra stemning, sier Siggerud, som sjelden har opplevd så mye tilskuere på et norsk ritt.

Les også: FULLTEGNET PÅ 40 MINUTTER 

Saken fortsetter under

thea Siggerud - Ann Iren Bjørnarå - Superpokal Voldsløkka 2016 - Ola Morken 1400x933
KONTROLLERT: Thea Siggerud greide å beholde roen selv om hun hadde Norgescuplederen i seniorklassen på hjul. Foto: Ola Morken

KONTROLLERT: Thea Siggerud greide å beholde roen selv om hun hadde Norgescuplederen i seniorklassen på hjul. Foto: Ola Morken

TØFFE TILSTANDER
Mens elitegutta hadde sin egen start etter at åpen pulje hadde fullført sitt ritt, startet alle jentene sammen med åpen pulje. Det gjorde rittet ekstra tøft på flere plan.

– Det er veldig viktig å ta starten i kross, og jeg fikk nok en bedre start enn mange av de andre jentene, sier Bjørnarå.

Likevel gikk det ikke helt knirkefritt for henne heller.

– Den skeive skivebremsen kostet meg nok litt, og jeg vurderte å skifte hjul, men jeg tenkte at om jeg stoppet for å gjøre det, ville jeg bare blitt stiv, sier hun.

Nå håper Bjørnarå å fortsette i samme spor inn mot NM om to uker.

– Jeg føler at jeg har hatt veldig formstigning i høst, og kjørt jevnt bra, så jeg håper det holder helt inn til NM. Det er blitt en lang sesong, og jeg følte meg ikke helt topp før start i dag.

Topp 3 kvinner senior
1. Ann Iren Bjørnarå, Bærum og Omegn CK, 47:18.3
2. Marit Sveen, SK Rye, 49:05.3
3. Silje Stensrud, Ullevål SK, 49:05.5

Kvinner junior
1. Thea Siggerud, Soon CK; 47:04.2
2. Martine Opsahl, IF Frøy, 48:57.5

Fullstendige resultater alle klasser 

Les også: TUNGE FORHOLD I HOVE-KROSS 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

Ann Iren Bjørnarå - Superpokal Voldsløkka 2016 - Ola Morken
VANT SENIORKLASSEN: Ann Iren Bjørnarå tok seieren i kvinner senior med nesten to minutters margin. Foto: Ola Morken

VANT SENIORKLASSEN: Ann Iren Bjørnarå tok seieren i kvinner senior med nesten to minutters margin. Foto: Ola Morken