Seniordebutanten Martine Opsahl vant både Svelvikkross på lørdag og dagens Grenlandskross i Skien.

– Kroppen føltes bedre i dag, så jeg ledet for seniorene fra start, men en junior fra Stavanger (Mari Mohr, red.anm.) hang med helt til slutten på nest siste runde. Da jeg støtet fra henne også, sier Opsahl, som trivdes enda bedre i Skien-løypa i år enn i fjor.

Annonse

– Løypa her var litt hardere enn i går, og bedre enn her i fjor. Det var mye gress og noe gjørme og grus, men den var kul og hadde en dødsspiral og noen nye elementer.

Kvinner senior
1. Martine Opsahl, IF Frøy, 40:56
2. Andrea Patricia Coucheron, Bærum og Omegn CK, 46:24

TOK KONKURRENTENE I SANDEN
I herreklassen var det Ole Hem fra Swix Hard Rocx som tok seieren, halvminuttet foran lagkollega Fredrik Haraldseth, som fikk sin andre andreplass for helga.

– Det var sykt kult å vinne i dag. Det var min første seier i sykkelkross, sier Hem, som var revansjesugen etter trøbbel i starten på rittet i går.

– I dag kjørte jeg med full gass fra start. Jeg følte meg sterk, og kunne spurte ut av hver sving. Det var artig. Jeg hadde også et tak på de andre i sanden, etter at Fredrik (Haraldseth) og jeg har trent litt på det i det siste. Det føler jeg var avgjørende i dag, sier Hem.

Strategien var å samarbeide med Haraldseth om pallen.

– Løypa var veldig kul med mye svinger, til og med en sving i sanden, og høy fart hele veien til tross for våte forhold. Jeg rykket på slutten av første runde, etter sanden. Så kom Fredrik og Håkon (Aalrust) opp. Jeg og Fredrik byttet på å dra et par runder, for å holde Resell og de andre på avstand. Så klinket jeg til med tre runder igjen, og fikk større og større luke på de siste rundene, sier Hem.

Regjerende norgesmester Erik Nordsæter Resell, som tok første stikk i årets Norgescup, endte på sjuendeplass i dagens regntunge ritt.

Topp 3 menn senior
1. Ole Hem, 57:57
2. Fredrik Haraldseth, 58:27
3. Håkon Lunder Aalrust, 58:32

Saken fortsetter under

Ole Hem - NC 1 2017 - Pål Westgaard 1400x933
REVANSJ: Ole Hem vant dagens Norgescup etter stang ut på lørdag. Foto: Pål Westgaard

REVANSJ: Ole Hem vant dagens Norgescup etter stang ut på lørdag. Foto: Pål Westgaard

SEIER TIL MOHR
Resells lillesøster Berit, som vant lørdagens ritt, måtte se seg slått av Mari Mohr.

– Det var tunge forhold i dag med mye regn, bløtt gress og mer kupert løype enn i går. Mari fikk en luke fra start og kjørte jevnt fortere enn meg. Jeg ble liggende alene hele veien og klarte aldri å tette luka, sier Resell, som setter pris på hard konkurranse.

– Det er moro at det er så jevnt i toppen når vi ikke er så mange. Og det er kult at vi vant hvert vårt ritt i helga. Da vet jeg at jeg må kjøre et topp løp for å henge med neste gang, sier kross-debutanten.

Kvinner junior
1. Mari Mohr, Stavanger SK, 41:02
2. Berit Nordsæter Resell, TVK, 43:26

Saken fortsetter under

Mari Mohr - NC2 Grenlandskross - Per-Eivind Syvertsen 1400x933
OVERLEGEN: Mari Mohr vant andre ritt i Norgescupen med god margin til gårsdagens vinner. Foto: Per-Eivind Syvertsen

OVERLEGEN: Mari Mohr vant andre ritt i Norgescupen med god margin til gårsdagens vinner. Foto: Per-Eivind Syvertsen

Hjemmefavoritten Preben Syversen fra Grenland SK vant juniorklassen med drøyt halvminuttet ned til Erik Andre Lier fra Kristiansands CK på andreplass.

Søren Wærenskjolds, som tok første stikk i Norgescupen, startet ikke på dagens ritt. 

Topp 3 menn junior
1. Preben Syversen, Grenland SK, 47:29
2. Erik Andre Lier, Kristiansands CK, 48:01
3. Mathias Skretteberg, Fredrikstad SK, 49:04