Det er totalt 150 plasser i krossklassikeren Superpokal Voldsløkka, og de siste åra har disse blitt revet bort på en drøy halvtime. På fredag er det imidlertid bare 122 plasser som legges ut når påmeldingen åpner. En glipp på EQ-timing gjorde nemlig at online påmelding til rittet lå åpen lenge nok til at 28 ryttere greide å melde seg på allerede i helga.
– Vi er ikke sikre på hvor lenge den lå åpen, og vi hadde heller ikke fortalt til noen at påmeldingen i år er lagt til EQ-timing, så vi ble litt overrasket over at det var så mange som hadde fått meldt seg på før vi ble gjort oppmerksomme på glippen, sier Thomas Larsen Røed, som er rittleder i Superpokal Voldsløkka.
Nysgjerrig på krosskulturen? Se vår guide ABC til sykkelkross
Saken fortsetter under

MESTERMØTE: Tobias Johannessen slo den svenske krossmesteren Martin Eriksson på Superpokal Voldsløkka 2018. Foto: Pål Westgaard
Det blir også i år kjørt to puljer: en åpen pulje og en elitepulje. I åpen pulje er det satt opp 90 plasser, mens elitepulja har 60 plasser.
– Det er mange som spør om vi kan åpne for flere deltakere og om vi kan sette opp aldersbestemte klasser, men vi har vurdert at 150 totalt og to starter er det vi har kapasitet til å avvikle på Voldsløkka, både av hensyn til tid og slitasje på underlaget. Så da får Superpokal Voldsløkka heller være et ritt de kan glede seg til når de kommer opp i juniorklassen, sier Larsen Røed.
Av de totalt 150 startnumrene er 25 øremerket damer.
– Det har vi gjort etter innspill fra damene, slik at det skal bli et bra startfelt for dem også. Det er noe vi jobber aktivt med. Vi kjører egen start for damene før den åpne klassen, og har samme pokal for dem som for gutta. Det er viktig for dem og for rekrutteringen, sier han.
Saken fortsetter under

STAS: I Superpokal Voldsløkka har damene egen start, øremerkede startnumre og samme premie som gutta. I fjor var det Elisabeth Sveum som vant pokalen. Foto: Kristoffer Kippernes
Krossklassiker
Superpokal Voldsløkka arrangeres i år for sjuende gang og er blitt en klassiker på den norske kross-terminlista.
– Superpokal Voldsløkka er et dødskult ritt, så det å vinne der var en tier på en skala fra null til ti der ti er dødskult, sier fjorårsvinner og regjerende krossnorgesmester Tobias Johannessen.
Rittet er kjent for å trekke proffryttere fra både landevei og terreng til Voldsløkka, inkludert Edvald Boasson Hagen. Han har vært med nesten alle utgavene, men aldri vunnet rittet.
LES OGSÅ:
Slik gikk Superpokal Voldsløkka 2018
– Som terrengsyklist mener jeg man er forpliktet til å hoppe plankehindrene
Saken fortsetter under

STAMGJEST: Edvald Boasson Hagen har vært med på de fleste utgavene av Superpokal Voldsløkka, men har fortsatt til gode å vinne rittet. Foto: Pål Westgaard
Larsen Røed tror helheten og gjennomførtheten rundt rittet er noe av det som har gjort Superpokal Voldsløkka til en klassiker.
– Det er vel litt med det at vi alltid har vært tro mot kross-konseptet med at vi legger en skikkelig krossløype med en god kombinasjon av flyt og hinder, og ikke en kort rundbaneløype. Og vi gjør det lett for folk å se på, slik at det kommer mange tilskuere. Når det står hundrevis av folk og heier langs løypa, da er det gøy for rytterne å sykle også, sier han.
Årets utgave blir ikke noe unntak.
– Vi kjører etter samme mal som tidligere. Vi legger en god og kompakt løype, har en god speaker som skaper liv og stemning, og sørger for at det er rikelig med mat og kaffe, slik at folk ikke blir stående å fryse. Da kommer det mye folk og da blir det kult å sykle, sier Larsen Røed.
Se bildebonanza fra Superpokal Voldsløkka 2018:
Høstfesten i hovedstaden
Voldsløkka for alle penga
Saken fortsetter under

FOLKSOMT: Med hundrevis av heiende tilskuere langs løypa er krossklassikeren i hovedstaden noe for seg selv. Foto: Kristoffer Kippernes
Drømmer om snø
De siste årene har Superpokal Voldsløkka vært arrangert i oktober, men i år kommer rittet først i november. Det ser ikke Larsen Røed nødvendigvis som noen ulempe.
– Vi ønsker ikke å ødelegge for andre ritt, så vi ventet til Norgescupen var klar før vi begynte å se etter en dato som kunne passe. Da endte vi opp i november. Men det er jo noen fordeler med å arrangere senere også. Da er det større mulighet for dårlig vær og mer gjørme, som vil gjøre løypa enda mer utfordrende. Vi har ennå ikke hatt snø i løypa under rittet, men det hadde vært kult om vi fikk det en gang.
Fryser du? Vi har testet bukser med fleecefor på innsiden

ØREMERKET: Superpokal Voldsløkka harr satt av 25 startnummer til damene for å sikre at det blir er solid felt også for dem. Her er Ingrid Moe under Superpokal Voldsløkka 2017. Foto: Pål Westgaard