REVANSJ I SENTRUM

Fredrik Haraldseth og Elisabeth Sveum vant Superpokal Voldsløkka.

Sist oppdatert: 24. oktober 2015 kl 17.55
Fredrik Haraldseth holdt lufta i hjulene på Voldsløkka og vant med over et halvt minutts margin. Foto: Ola Morken
Fredrik Haraldseth holdt lufta i hjulene på Voldsløkka og vant med over et halvt minutts margin. Foto: Ola Morken
Lesetid: 5 minutter

Fredrik Haraldseth fikk mer enn revansj for punktering i Tryvannskross sist helg med seier i Voldsløkka Superpokal i Oslo. Unggutten fra Bærum og Omegn Cykleklubb satte både proffer og utlendinger på plass i det prestisjetunge krossrittet i Oslo, og signerte med en seiersmargin på over halvminuttet.

– Det var ganske raske forhold, men skikkelig sleipt i svingene. Det passer meg bra, og samtidig hadde jeg en veldig god dag. I dag kunne jeg bare trøkke på hele veien. Det gikk jevnt hardt, og når de begynte å gjøre småfeil bak meg fikk jeg en luke som gradvis vokste, sier Haraldseth etter rittet.

Les også: OFTEDAHL OG HOFSETH VANT TRYVANNSKROSS  

Haraldseth klokket inn på 48:55.3, mens franske Nicolas Bourdillat, som sykler for IK HERO, var inne på 49:32.8. Regjerende Norgesmester i kross, Morten Vaeng sikret seg den siste pallplassen med tida 49:41.8, drøyt to sekunder foran Håkon Lunder Aalrust, som fikk den sure fjerdeplassen, fra podiet. Aalrust var imidlertid best i juniorklassen, nesten halvminuttet foran Petter Fagerhaug.

Saken fortsetter under

Haakon Lunder Aalrust Vinner junior  - Ola Morken 1400x933
Håkon Lunder Aalrust (foran) ble nummer fire totalt men vant juniorklassen nesten like overlegent som Fredrik Haraldseth vant eliteklassen totalt. Foto:Ola Morken

Håkon Lunder Aalrust (foran) ble nummer fire totalt men vant juniorklassen nesten like overlegent som Fredrik Haraldseth vant eliteklassen totalt. Foto:Ola Morken 

EDVALD PÅ 9. PLASS
Edvald Boasson Hagen, som debuterte i Voldsløkka-sammenheng, karet seg inn blant de topp ti med tida 50:36.0, men var 1:40.7 bak Haraldseth.

– Det var skikkelig kult å slå Edvald, selv om han er så langt unna toppform han kan komme, sier Haraldseth, som likevel har dyp respekt for proffrytterens kapasitet.

– Jeg fikk kjent litt på trøkket når han prøvde å rykke tidlig i løpet, sier Haraldseth.

Topp 3 menn elite
1. Fredrik Haraldseth, BOC/Bull Ski & Kajakk, 48: 55.3
2. Nicolas Bourdillat, IK HERO, 49:32.8
3. Morten Vaeng, Drammen CK, 49:41.8

Fullstendige søkbare resultater 

Saken fortsetter under

Edvald Boasson Hagen - Foto Ola Morken 1400x933
Edvald Boasson Hagen endte på niendeplass i Superpokal Voldsløkka. Foto: Ola Morken

Edvald Boasson Hagen endte på niendeplass i Superpokal Voldsløkka. Foto: Ola Morken

RÅTT KONSEPT
Haraldseth satser til vanlig på terrengsykkel, men syns kross er en fin mulighet til å måle krefter med landeveiseliten.

Dagens løype var nok nøytral grunn. Jeg så at Edvald fikk utnyttet de lengre gresslettene og raske svinger, mens vi (terrengsyklister) tjente litt i de trangere partiene. I sånne løyper blir det kule taktiske fighter, sier Haraldseth.

Han debuterte i Superpokal i fjor og noterer seg samtidig at nivået på kross i Norge er på vei oppover.

– Kross er kule ritt med god stemning, og løypene passer for alle. Nivået på norsk kross er absolutt på vei oppover, det er stadig fler som satser, og det blir alltid mange tette fighter. Blir veldig spennende å se om vi får testet oss internasjonalt etterhvert, sier Haralseth, som mener de norske rittene er helt på høyden.

– Ikke minst var stemningen langs løypa helt rå i dag! Masse lyd og trøkk, superpokal-gjengen overgår seg selv hvert år, sier Haraldseth.

OVERLEGENT I DAMEKLASSEN

Elisabeth Sveum, som måtte stå over Tryvannskross på grunn av forkjølelse forrige helg, tok seieren i dameklassen med over minuttet ned til Ann Iren Bjørnarå på andreplass. Live Kåsa Svarstad ble nummer tre. Sveum var spesielt glad for å få starte sammen med herrene.

– Målet i dag var å ha det mest mulig gøy, og å finne en god fart. Og det var moro å starte sammen med gutta og få mer matching av dem, sier Sveum, som stortrivdes på Voldsløkka.

– Det var veldig kul løype på Voldsløkka, jeg likte meg i den. Jeg ble litt overrasket da jeg fikk luke ned til hun fra "BOC" ganske tidlig.

Sveum debuterte i kross-sammenheng tidligere i oktober, og leder også Norgescupen sammenlagt etter de to første rundene. 

Saken fortsetter under

Elisabeth Sveum vinner K Sr - Foto Ola Morken 1400x933
Elisabeth Sveum vant dameklassen med overlegen margin. Foto: Ola Morken

Elisabeth Sveum vant dameklassen med overlegen margin. Foto: Ola Morken

HEKTA PÅ KROSS
– I flere høstsesonger har jeg hatt lyst til å prøve CX. Endelig har Norge fått en del kross-ritt, og det ser ut som det tar seg opp, sier rundbanespesialisten.

– Kross er utrolig moro. Jeg fikk min første Kross sykkel forrige uke, en Nakamura 4.0 CX, sier Sveum, som gleder seg til resten av sesongen.

Rundbanespesialisten syns det er artig at både landeveisryttere og terrengsyklister kan møtes på en felles rittarena, men Sveum mener terrengsyklistene har en hårfin fordel sammenliknet med asfaltknuserne.

– Kross er midt i mellom terreng og landevei, vil jeg si. Men jeg tror terrengsyklistene har en liten fordel i bratte partier eller der det er litt teknisk, sier hun.

Sveum forklarer at løpsformatet med mange akselerasjoner gjør kross ganske likt rundbane, selv om svingteknikk, av- og påstigning, og løping er litt annerledes. På flatene der en trenger kjørestyrke, mener hun landeveissyklistene har en fordel. Sveum tror også at landeveisrytterne nyter godt av at kross-sykler likner mer på landeveissykler enn på grove fulldempere.

Topp 3 kvinner
1. Elisabeth Sveum, Raufoss & Gjøvik SK, 44:59.6
2. Ann Iren Bjørnarå, BOC, 46:08.2
3. Live Kåsa Svarstad, Skagerak, 56:52.5

Fullstendige søkbare resultater 

Voldsløkka Superpokal ble arrangert for tredje gang, og har rukket å bli ett av de gjeveste krossrittene, også sammenliknet med Norgescup og NM. Da online påmeldingen åpnet ble de 100 startnumrene revet vekk på cirka en uke, sier Thomas Larsen Røed, som er en av initiativtakerne bak Voldsløkka Superpokal.

Les også: SUPERLØRDAG PÅ VOLDSLØKKA 

Publisert 24. oktober 2015 kl 17.55
Sist oppdatert 24. oktober 2015 kl 17.55
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen