SUPERLØRDAG PÅ VOLDSLØKKA

FREDAGSPRATEN: Derfor er Superpokal Voldsløkka Norges mest populære sykkelkrossritt

Sist oppdatert 23. oktober 2015 kl 19.59
STOR PRESTISJE: Superpokal Voldsløkka er noe av det gjeveste du kan vinne når det kommer til sykkelkross i Norge. Foto: Simen Berg.
STOR PRESTISJE: Superpokal Voldsløkka er noe av det gjeveste du kan vinne når det kommer til sykkelkross i Norge. Foto: Simen Berg.

I morgen går den tredje utgaven av Superpokal Voldsløkka av stabelen fra klokken 12. 

Rittet begynte som et jovialt kompisarrangement, men når den tredje utgaven finner sted lørdag formiddag er det som Norges desidert mest populære sykkelkrossritt, Norgescup og NM inkludert. De 100 tilgjengelige startplassene forsvant på under en uke, og mange angrer bittert på at de ikke var raskere på labben. Vi tok en fredagsprat med rittleder Thomas Larsen Røed om årets arrangement. Han tror fornøyde deltagere fra tidligere utgaver har skapt hypen rundt årets ritt. 

- Tilbakemeldingene de to siste årene har vært veldig gode, og at det er kult å være med på Superpokal har nok spredt seg i miljøet. Vi legger sjela i arrangementet og prøver å få deltagerne til å føle seg litt proffe når de er med. Da hjelper det med gode rammer som ivrig publikum, dyktige speakere og fine premier. At det er midt i Oslo gjør det jo også litt spesielt.

I fjor var taket på 50 deltagere, mens det i år er 100 kjørekåte ryttere som slippes løs på Voldsløkka. 

- Vi deler inn i to puljer i årets ritt, en åpen pulje og en elite, så det blir dobbelt så mange deltagere som i fjor. Samtidig hever vi nivået på servering og generelle fasiliteter. Det blir litt flere telt og stivere gjerder enn tidligere. Løypa er ikke veldig ulik den vi hadde i fjor, men et par nyvinninger blir det. Proff tidtaking er nytt, så i år blir det live-resultater og litt enklere for speaker å holde oversikt.

Selv om arrangementet er særdeles profft, står ikke nivået på rytterne tilbake for noe. Flere av proffene våre dukker opp, samt det som kan krype og gå av sterke krossryttere på Østlandet.  

- Edvald gjør sannsynligvis sin debut i Superpokal, så det gleder vi oss til. Lars Petter, som har vunnet begge utgavene på Voldsløkka, kommer også dersom det ikke kræsjer med et av livets andre store høydepunkter. Ellers kommer hele Norgeseliten innen sykkelkross og diverse instagramkjendiser.

Var du ikke en av de heldige som fikk startplass burde du altså ta turen uansett. Larsen Røed bedyrer at dette virkelig ikke er noe du vil gå glipp av. 

Det er årets eneste sjanse til å se Norgeseliten på sykkel konkurrere innenfor Ring 3. Alltid action fra start til slutt og det blir alltid noen komiske fall. Topp det med litt gratis kaffe fra Supreme, så skal det godt gjøres å bli skuffa. 

Mer info finner du på arrangementets Facebook-side, sjekk også ut superpokal.no 

Program

12.00: Vi åpner arenaen og utdeling av startnummer til utøvere
12.45: Felles gjennomkjøring av løypa
13.00: Start åpen pulje - forventet rittid er 40 minutter
14.00: Start elitepulje - forventet rittid er 50 minutter
15.00: Premieutdeling

Publisert 23. oktober 2015 kl 19.59
Sist oppdatert 23. oktober 2015 kl 19.59
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen