– Det var en veldig Steven Bradbury seier egentlig. Alle andre punkterte både to og tre ganger. Så siden jeg ikke punkterte, holdt det å komme til mål, sier Oftedal, som likevel ikke sparte på kruttet i løypa.

– Det var hardt og alle kjørte bånn gass, sier han. 

Katrine Hofstad, som vant dameklassen, måtte kjempe for hver meter.

– Det var ingen lett seier. Løypa var veldig strevsom med lite steder med hvile, og siste runden var jeg helt utmattet., sier Hofstad, som ikke syns løypa var avskrekkende teknisk.

– Tørre og fine forhold, men veldig lett å punktere. Marit Sveen var raskest ut fra start, men hun punkterte dessverre. Jeg klarte å få ganske god luke utover rittet, men det var jobbing hele tiden. Jeg hadde nettopp fått min nye Kona Major Jake, så teknisk var løypa ganske enkel. Men steintrappen var utfordrende å løpe opp med korte bein, sier hun.

Saken fortsetter under

Katrine Hofstad - Øyvind Benne Nordengen - Stian Tveit
Katrine Hofseth (til vesntre) vant dameklassen, men syns trappen var seig. Foto: Stian Tveit

Katrine Hofseth (til vesntre) vant dameklassen, men syns trappen var seig. Foto: Stian Tveit

– Det var en skikkelig kupert løype med mye morsomme kneiker både opp og ned. Den største utfordringen var å holde hodet kaldt og unngå punkteringer, sier Fredrik Haraldseth, som selv måtte gi seg lenge før tiden var omme.

Haraldseth, som innledet kross-sesongen med dobbelt seier i Norgescupåpningen sist helg og måtte finne seg i favorittstempel i forkant av Tryvannskross, hadde ikke marginene på sin side i Tryvann.

– Jeg punkterte etter en halv runde og ville ikke ødelegge flere dekk. Så jeg sto av og kjørte litt straffetrening. Rittet var preget av mye punkteringer på spisse steiner. Morten (Vaeng) hadde vel fire turer i bilen underveis for å bytte hjul, sier Haraldseth, som roser arrangøren på både det sportslige og det sosiale.

Holmenkollen CK sto med glans arrangementsmessig på sitt første formelle ritt, mener Haraldseth.

– Det var et skikkelig avslappet lavterskelritt, typisk norsk kross. Morsom sykling, og god stemning før og etter, og varm suppe etter målgang er en sikker vinner, sier han.

Topp 3 menn
1. Kristian Oftedal, Vestre Aker SK
2. Morten Vaeng, Drammen CK
3. Marius Westgaard, Asker CK

Topp 3 Kvinner
1. Katrine Hoftad, IK Hero
2.Emily Benham, Hadeland CK
3. Live Kåsa Svarstad, Skagerak sportsklubb

Onsdag kveld kjørte de generalprøve med testritt i traséen, og de rundt 20 deltakerne ga både løypa og rittorganisasjonen tommelen opp for helgas prosjekt.

Les også: TRADISJONSKROSS I TRYVANN 

Fullstendige resultater

Kristian Oftedal Tryvannskross
Kristian Oftedahl vant Tryvannskross. Foto: Stian Tveit

Kristian Oftedahl vant Tryvannskross. Foto: Stian Tveit