ÅPENT OM SUPERPOKAL

Når Superpokal Voldsløkka arrangeres i morgen, er det uten fjorårsvinnerne på startstreken.

Sist oppdatert 28. oktober 2016 kl 06.00
EDVALD PÅ PLASS: Fjorårets forhåndsfavoritt Edvald Boasson Hagen er påmeldt til Superpokal Voldsløkka i år, mens fjorårsvinnerne Fredrik Haraldseth og Elisabeth Sveum er på kross-EM i helga. Foto: Ola Morken
EDVALD PÅ PLASS: Fjorårets forhåndsfavoritt Edvald Boasson Hagen er påmeldt til Superpokal Voldsløkka i år, mens fjorårsvinnerne Fredrik Haraldseth og Elisabeth Sveum er på kross-EM i helga. Foto: Ola Morken

Superpokal Voldsløkka har i løpet av sine tre første år bygget seg opp status som ett av de gjeveste krossrittene, også sammenliknet med Norgescup og NM.

I fjor stilte blant annet Edvald Boasson Hagen til start, som til tross for favorittstempel endte på niendeplass. Fredrik Haraldseth og Elisabeth Sveum vant rittet, begge ble for øvrig også norgesmestere et par uker senere.

Både Haraldseth og Sveum kjører EM i kross i Frankrike på søndag, og går derfor glipp av hovedstadens prestisjeløp i år.

Les også: 4 NORSKE TIL KROSS-EM 

Med begge tittelforsvarerne borte, er det åpent om årets ritt. De to norgescuplederne er imidlertid på startstreken, og må finne seg i favorittstempelet, men det er mange som jager dem i det prestisjetunge rittet. Edvald Boasson Hagen er tilbake på start i år, selv om VM i Qatar bare så vidt er avsluttet og påkjenningen sikkert fortsatt sitter godt i kroppen. 

Årets utgave ble fulltegnet bare 40 minutter etter at online påmelding åpnet i slutten av september.

Les også: FULLTEGNET PÅ 40 MINUTTER 

RESELL FAVORITT I HERREKLASSEN
Norgescupleder Erik Nordsæter Resell er i klar til start, og er en klar favoritt etter høstens innsats så langt. Rundbanespesialisten har vunnet samtlige krossritt han har stilt opp i denne sesongen, og ble sist søndag også klubbmester i rundbane i Lillehammer CK.

– Fredrik Haraldseth er riktignok på EM denne helga, men det ryktes om en svenske som er veldig god, så han er jeg litt spent på. Ola Jorde er jo endelig tilbake på sykkelen etter skade, så det blir spennende å så hvor fort han sykler. I tillegg skal man vel aldri avskrive Morten Vaeng eller Håkon Aalrust, som sikkert er i form etter VM i Qatar. Alt kan jo skje i kross, så det blir veldig spennende, sier Resell, som er debutant i Superpokalsammenheng.

– Jeg har ikke syklet løypa der før, så jeg er litt spent på hva som møter meg. Det eneste jeg har hørt og sett fra tidligere års løp, er at der er skikkelig stemning rundt løypa, så jeg gleder meg veldig, sier Resell.

Se hele startlista her

SLIK GIKK SUPERPOKAL 2015: REVANSJ I SENTRUM 

Saken fortsetter under

Haakon Lunder Aalrust Vinner junior  - Ola Morken 1400x933
SUPERPOKAL-VETERANER: Både Haakon Aalrust (foran) og Morten Vaeng er på plass i Superpokal Voldsløkka i morgen, og anses som sterke kandidater til seieren. Foto: Ola Morken

SUPERPOKAL-VETERANER: Både Haakon Aalrust (foran) og Morten Vaeng er på plass i Superpokal Voldsløkka i morgen, og anses som sterke kandidater til seieren. Foto: Ola Morken

BJØRNARÅ ER SPENT
Norgescuplederen kvinner senior, Ann Iren Bjørnarå fra Bærum og Omegn CK, er også på startstreken i morgen. Hun kjørte Superpokal Voldsløkka i fjor, og vet hva hun går til. Det er ett av kross-sesongens store høydepunkt.

– Jeg gleder meg veldig til Superpokal! Jeg var også med i fjor, og den gode stemningen i og rundt løypa er vel verdt å få med seg, sier hun.

Bjørnarå trivdes godt i løypa, selv om deler av den egentlig ikke passer hennes kjørestil.

– Hvis løypa ligner den i fjor, så er det en løype som er relativt lett teknisk, med mange korte wattkneiker på gress, i tillegg til klassiske hoppehindre, sand og trappeløping. Jeg trivdes godt i løypa i fjor, og syntes spesielt de korte, bratte kneikene med påfølgende brå retningsforandringer passet meg bra. Den største utfordringen for min del blir å holde farten oppe i de lengre, flatere partiene. Jeg trives mye bedre med mange svinger og akselerasjoner, sier hun. Slik årets ritt er lagt opp, der elitedamene starter sammen med hovedpulja i rittet, gruer Bjørnarå seg litt til starten.

– Jeg ser at vi starter over 70 stykker i åpen pulje, og en utfordring da vil være å posisjonere seg godt ut fra start for å unngå den aller verste trekkspilleffekten.

Saken fortsetter under

Ann Iren Bjørnarå - CX NC4 Hove - Foto Birgit Homme 1400x933
FAVORITT: Ann Iren Bjørnarå vant Hove-kross, som var fjerde ritt i Norgescupen 2016. Foto: Birgit Homme

FAVORITT: Ann Iren Bjørnarå vant Hove-kross, som var fjerde ritt i Norgescupen 2016. Foto: Birgit Homme

Selv om Bjørnarå ligger godt foran de andre i dameklassen på norgescupen sammenlagt i år, har hun respekt for konkurrentene.

Les også: TUNGE FORHOLD I HOVE-KROSS 

– Sylvi Sommer og Marit Sveen er sterke navn på startlista. Samtidig er det slik at ulike løyper kan passe ulike ryttere i sykkelkross, og det er mange spreke jenter til start her, sier hun, og forteller at hun ofte blir nervøs før ritt.

– Jeg kan tidvis kjenne på nervøsiteten mange dager i forkant, og på selve rittdagen går jeg inn i min egne lille boble. I følge de rundt meg er jeg ikke så lett å kommunisere med da. De verste nervene forsvinner heldigvis i løpet av oppvarmingen, og på startstreken er jeg som regel ganske rolig, men fokusert, sier Bjørnarå.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

 

Publisert 28. oktober 2016 kl 06.00
Sist oppdatert 28. oktober 2016 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen