TUNGE FORHOLD I HOVEKROSS

Erik Nordsæter Resell vant Hove kross, mens Søren Wærenskjold vant juniorklassen og Ann Iren Bjørnarå tok dameklassen i den tunge, tekniske løypa.

Sist oppdatert: 16. oktober 2016 kl 17.48
NORGESCUPLEDER: Ann Iren Bjørnarå tok over ledelsen i Norgescupen etter to seiere på rappen i helga. Foto: Birgit Homme
NORGESCUPLEDER: Ann Iren Bjørnarå tok over ledelsen i Norgescupen etter to seiere på rappen i helga. Foto: Birgit Homme
Lesetid: 6 minutter

Søren Wærenskjold fikk revansj for at han tapte førsteplassen med bare to tideler i går. Han vant Hove kross med over 20 sekunders margin Ludvig Fischer Aasheim, mens Sebastian Dreyer Heldahl ble nummer tre i dag som i går.

– Jeg følte at det var hardt fra start til slutt i dag. Det var litt teknisk der, og da ble det gitt litt luker fra både meg og Sebastian. Jeg lå i tet med Sebastian, men han falt etter løpebakken, og da fikk jeg en liten luke som jeg økte utover i løpet, sier Wærenskjold, som gleder seg til å fortsette sesongen i ledertrøya.

– Nå har jeg overtatt laksetrøya, og jeg skal prøve å forsvare den så godt jeg kan utover i sesongen, sier han. 

Gårsdagens vinner Gabriel Slinger ble nummer fem på dagens ritt, nesten fem minutter bak Wærenskjold etter mye teknisk trøbbel.

– Jeg hadde ikke helt hellet med meg i dag. Jeg følte meg helt grei før start, men kjedet hoppet av først en gang, og jeg fikk satt det på selv. Men så skjedde det igjen, og da fikk jeg det ikke på selv, så jeg måtte løpe et stykke for å bytte sykkel. Så kjørte jeg på lånt sykkel en runde før jeg fikk byttet tilbake til min egen. Og så hoppet av kjedet av igjen, forteller han.

– Det var mye løping og en god treningsøkt. Jeg kom et stykke bak vinneren og mistet ledertrøyen, men hadde det gøy på sykkelen. Jeg tar det som en god treningsøkt også satser på bedre resultat neste gang, sier Slinger.

Topp 3 menn junior
1. Søren Wærenskjold, Ringerike SK, 43:50.9
2. Ludvig Fischer Aasheim, SK Rye, 44:12.8
3. Sebastian Dreyer Heldahl, Lillehammer CK, 45:30.2

Les også: SPURTSEIER TIL SLINGER 

Saken fortsetter under

Georg Slinger - Hovekross - Pål Westgaard 1000x
TUNGT: Gabriel Slinger vant gårsdagens spurtoppgjør i Kristiansand, men fikk mye teknisk trøbbel på dagens runde i Arendal. Foto: Pål Westgaard

TUNGT: Gabriel Slinger vant gårsdagens spurtoppgjør i Kristiansand, men fikk mye teknisk trøbbel på dagens runde i Arendal. Foto: Pål Westgaard

FIRE AV FIRE TIL RESELL
Med dagens seier i Arendal har LCK-rytteren vunnet samtlige Norgescupritt i kross så langt denne sesongen. Og også i dag ble det en god luke ned til regjerende norgesmester Fredrik Haraldseth på andreplass.

– I dag tok jeg ryggen til Haraldseth ut fra start. Jeg følte meg komfortabel med farten og vurderte litt når jeg skulle prøve å støte fra. Utpå tredje runden ga jeg alt jeg hadde, og fikk en liten luke. Jeg klarte å holde trøkket oppe, og avstanden bakover ble større, sier Resell, som dermed måtte ligge lenge alene i front.

– Jeg har følt meg i rimelig god form de siste rittene, og kjente at jeg kunne ta en sjanse i dag med å prøve å støte. Det er kult å kjenne på at jeg ikke bare må jobbe fysisk, men også en del med det mentale når jeg kjører alene. Jeg er virkelig spent på å se om jeg klarer å forsvare trøya på avslutningshelga, sier Resell etter rittet.

Og norgesmesteren er imponert over Norgescuplederen.

– Erik er sykt sterk, og nivået på norsk kross har rett og slett blitt hevet til et helt nytt nivå. Jeg har lagt ned ganske store treningsmengder de siste ukene, så det skortet litt på overskuddet nå i helgen. Vi jobber med tur til EM om to uker, så der skal jeg være på mitt beste, sier Haraldseth.

Topp 3 menn senior
1. Erik Nordsæter Resell, Lillehammer CK, 0:59:17.6
2. Fredrik Haraldseth, Bærum og Omegn CK, 1:00:17.9
3. Morten Vaeng, Drammen CK, 1:01:12.5

Fullstendige resultater alle klasser 

Les også: HER SYKLER DU KROSS I HØST 

Saken fortsetter under

Erik Resell - Morten Vaeng - Nicilad Bourdillat - Marius Westgaard - NC4 Hove - Pål Westgaard 1400x933
FØRSTEMANN: Erik Nordsæter Resell med feltet på slep under Hovekross - Morten Vaeng, Nicolas Bourdillat og Marius Ylven Westgaard. Foto: Pål Westgaard

FØRSTEMANN: Erik Nordsæter Resell med feltet på slep under Hovekross - Morten Vaeng, Nicolas Bourdillat og Marius Ylven Westgaard. Foto: Pål Westgaard

Les også: Siste nytt om landeveissykling

BJØRNARÅ OVERTAR LEDELSEN
Ann Iren Bjørnarå vant også dagens ritt i sleipe og tunge forhold. Hun vant med god margin til Katrine Hofstad på andreplass.

– Jeg hadde en veldig tung start i dag, og Sylvi (Sommer) var råsterk på de første rundene. Jeg måtte slippe ryggen hennes flere ganger, fram til hun fikk en veldig sur punktering. Etter dette kunne jeg kjøre mitt eget løp, og beina våknet litt etter startsjokket, sier Bjørnarå, og legger til at løypa var både artig og tung.

– Løypa på Hove er veldig fysisk krevende, men også utrolig morsom. Til tross for litt nedbør holdt løypa seg godt, så det ble ikke så gjørmete som forventet, sier hun.

Bjørnarå står nå med to seiere på de fire første rittene i Norgescupen. Det har også Elisabeth Sveum, men siden Sveum ikke kjørte i helga, og Bjørnarå fikk poeng forrige helg, går hun forbi Norgesmesteren etter helgas to runder.

– Det er veldig stas å lede Norgescupen sammenlagt, men jeg synes det er synd at Elisabeth (Sveum) ikke har kunnet stille i helgens ritt, spesielt siden hun har fremstått som den desidert sterkeste til nå i cupen. Bare litt synd at sykdom kan bli avgjørende, men de to siste rundene i cupen blir spennende, og jeg er klar for å forsvare trøya, sier hun, og legger til at hun gjerne skulle hatt flere jenter å konkurrere med.

Topp 3 kvinner senior
1. Ann Iren Bjørnarå, Bærum og Omegn CK, 45:42.6
2. Katrine Hofstad, IF Frøy, 46:58.5
3. Marit Sveen, SK Rye, 48:59.7

Norgescupen tar nå noen ukers pause fram til 5. november. Til helga kjøres Tryvannskross på lørdag, og deretter arrangeres Superpokal Voldsløkka 29 oktober.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

Ann Iren Bjørnarå - BOC - Hove NC4 2016 - Foto Petter Stiland 1400x933
LAKSETRØYE: Ann Iren Bjørnarå tok over laksetrøya og Norgescupledelsen etter helgas to seiere. Foto: Petter Stiland

LAKSETRØYE: Ann Iren Bjørnarå tok over laksetrøya og Norgescupledelsen etter helgas to seiere. Foto: Petter Stiland

Oppdateres med flere bilder

Sebastian Dreyer heldahl - Hovekross - Pål westgaard 1400x933
KAMP: Sebastian Dreyer Heldahl fra Lillehammer CK sikret seg nok en pallplass på Hovekross. Foto: Pål Westgaard

KAMP: Sebastian Dreyer Heldahl fra Lillehammer CK sikret seg nok en pallplass på Hovekross. Foto: Pål Westgaard

Erik Resell - Fredrik Harladseth - NC4 Hove - Pål Westgaard 1400x933
VINNER: Erik Nordsæter Resell skaffet seg en luke på norgesmester Fredrik Haraldseth og bare økte utover i løpet. Foto: Pål Westgaard

VINNER: Erik Nordsæter Resell startet med å ligge på lur, men skaffet seg en luke på norgesmester Fredrik Haraldseth etter tredje runde og bare økte utover i løpet. Foto: Pål Westgaard

Publisert 16. oktober 2016 kl 17.48
Sist oppdatert 16. oktober 2016 kl 17.48
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen