Spikret nye datoer for NM og Norgescupfinaler i cyclocross

Nye datoer for NM og de to siste rundene i cyclocross-Norgescupen er satt til to helger i januar etter at den nasjonale koronasituasjonen gjorde at begge arrangementene måtte utsettes.

Sist oppdatert: 13. november 2020 kl 15.59
NM cyclocross 2019
CYCLOCROSS-NM: Årets NM i cyclocross er flyttet til 17.januar. Her fra NM i fjor, der Søren Wærenskjold vant foran Tobias Johannessen og Martin Siggerud. Foto: Henrik Alpers
Lesetid: 1 minutter

Nå er Norgescupfinalene flyttet fram til helga 9. og 10. januar. De arrangeres på Varatun i regi av Sandnes SK. NM blir arrangert i Kristiansand søndag 17. januar i regi av Kristiansands CK. Det bekrefter Norges Cykleforbund fredag ettermiddag.

Årets Norgescupfinale skulle gått i Sandnes i morgen og på søndag, mens NM skulle gått i Kristiansand 21.november. Men etter utviklingen i smittespredningen nasjonalt de siste par ukene, bestemte arrangørklubbene i samråd med NCF å utsette både Norgescupfinalen og NM til januar

Det var riktignok ikke innført forbud mot utendørs arrangementer i regionen, men fordi myndighetene fraråder reiser også innenlands inntil videre ønsker arrangørklubbene å støtte opp under de nasjonale tiltakene og retningslinjene.  

Den siste runden i den nye regionale cyclocross-cupen i Agder og Rogaland, Kristiansand Classic, skulle vært arrangert 21.november, dagen før NM opprinnelig var terminlistefestet. Nå legger arrangøren opp til å kjøre Kristiansand Classic lørdag 16.januar, dagen før NM slik som opprinnelig planlagt. 

De nye arrangementsdatoene forutsetter likevel at koronasituasjonen gjør det mulig å gjennomføre NM og Norgescuprittene på en trygg måte og innenfor gjeldende smittevernregler. 

I fjor var det Søren Wærenskjold og Mie Bjørndal Ottestad som vant NM i cyclocross på Spikkestad.  Slik gikk finalen i cyclocross-Norgescupen i fjor.  

Publisert 13. november 2020 kl 15.59
Sist oppdatert 13. november 2020 kl 15.59
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen