Nå er Norgescupfinalene flyttet fram til helga 9. og 10. januar. De arrangeres på Varatun i regi av Sandnes SK. NM blir arrangert i Kristiansand søndag 17. januar i regi av Kristiansands CK. Det bekrefter Norges Cykleforbund fredag ettermiddag.

Årets Norgescupfinale skulle gått i Sandnes i morgen og på søndag, mens NM skulle gått i Kristiansand 21.november. Men etter utviklingen i smittespredningen nasjonalt de siste par ukene, bestemte arrangørklubbene i samråd med NCF å utsette både Norgescupfinalen og NM til januar

Det var riktignok ikke innført forbud mot utendørs arrangementer i regionen, men fordi myndighetene fraråder reiser også innenlands inntil videre ønsker arrangørklubbene å støtte opp under de nasjonale tiltakene og retningslinjene.  

Den siste runden i den nye regionale cyclocross-cupen i Agder og Rogaland, Kristiansand Classic, skulle vært arrangert 21.november, dagen før NM opprinnelig var terminlistefestet. Nå legger arrangøren opp til å kjøre Kristiansand Classic lørdag 16.januar, dagen før NM slik som opprinnelig planlagt. 

De nye arrangementsdatoene forutsetter likevel at koronasituasjonen gjør det mulig å gjennomføre NM og Norgescuprittene på en trygg måte og innenfor gjeldende smittevernregler. 

I fjor var det Søren Wærenskjold og Mie Bjørndal Ottestad som vant NM i cyclocross på Spikkestad.  Slik gikk finalen i cyclocross-Norgescupen i fjor.