Utsetter cyclocross-NM og Norgescupfinalen i CX til januar

De nye nasjonale koronainnstrammingene som ble innført i slutten av uka gjør at NCF velger å utsette NM og de to siste rundene i cyclocross-Norgescupen til etter jul.

Sist oppdatert: 7. november 2020 kl 16.44
Søren Wærenskjold Spikkestadkross 2020
UTSATT: Regjerende norgesmester i cyclocross Søren Wærenskjold må vente til januar med å se om han greier å forsvare NM-trøya. Foto: Pål Westgaard
Lesetid: 3 minutter

Selv om ingen av de nye nasjonale koronarestriksjonene direkte forbyr sykkelritt så lenge de holder seg innenfor maks 200 deltakere, anbefaler Sykkelforbundet likevel at arrangementer og ritt begrenses til deltakere fra eget nærmiljø. 

Av den grunn er norgesmesterskapet i cyclocross, som skulle vært arrangert i Kristiansand 22. november, utsatt til januar 2021. Det samme er de to siste rundene i kross-Norgescupen, som skulle vært arrangert i Sandnes helga 14. til 15. november.

– Vi kommer tilbake med mer informasjon om disse arrangementene i løpet av kort tid, melder Sykkelforbundet på sine hjemmesider fredag.

Planlegger Norgescup 9.-10. januar
Norgescup-arrangøren, Sandnes SK, melder at de legger opp til å arrangere de to utsatte Norgescuprundene helga 9. og 10. januar. Klubben forklarer at avgjørelsen om å utsette Norgescupfinalen ble tatt i samråd med NCF. 

– Som klubb er vi forpliktet til å avholde løpene våre på en trygg og praktisk måte, og det er mulig for deltakerne å reise og delta innenfor etiske og juridiske rammer. Vi håper at alle de påmeldte og de som planlegger å delta forstår årsakene til at vi måtte ta denne avgjørelsen. Vi skal absolutt bruke denne ekstra tiden til å forbedre løpsopplevelsen for deltakerne og supporterne, skriver Marcus Chard, som er ildsjelen på cyclocross i Sandnes SK.

Slik er stillingen i cyclocross-Norgescupen når to ritt gjenstår:
Menn senior: Tobias Halland Johannessen fra Drøbak-Frogn IL har 2400 poeng og leder med 720 poeng til Søren Wærenskjold fra Ringerike SK/Joker Fuel of Norway. 
Kvinner senior: Elisabeth Sveum fra Kloppa offroadklubb har 1920 poeng og leder med 240 poeng til Marit Sveen fra Romeriksåsen SK. 
Menn junior: William Handley fra Asker CK har 1720 poeng og leder med 30 poeng til Eivind Broholt Fougner fra SK Rye. 
Kvinner junior: Oda LaForce fra IF Frøy har 2400 poeng og leder med 960 poeng til Emma Rege Kvåle fra Sandnes SK.

Må holde seg oppdatert på lokale retningslinjer
Videre skriver NCF at det ikke er noen av de nye nasjonale restriksjonene når det gjelder treningsaktivitet som berører sykkelsporten, men at det er blitt innført flere lokale restriksjoner. 

De nye nasjonale restriksjonene rammer først og fremst arrangementer, konkurranser og treninger i lagsporter og innendørsidretter.  Men selv om det ikke er noen nye nasjonale regler som forbyr sykkelaktivitet, understreker NCF likevel at klubber må holde seg oppdatert på de lokale retningslinjene. 

For de lokale arrangørene som velger å gjennomføre sine arrangementer i tida framover, minner Sykkelforbundet derfor om å forholde seg til lokale anbefalinger og retningslinjer. 

– Det viktigste er at alle følger de grunnleggende rådene om å holde avstand, holde hendene rene, holde seg hjemme når man er syk og begrense antall mennesker man møter, skriver NCF.

Dette er de nye nasjonale tiltakene 

Publisert 7. november 2020 kl 16.44
Sist oppdatert 7. november 2020 kl 16.44
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen