NM i sykkelkross avlyst

Etter å ha vurdert både plan B og C, måtte arrangøren likevel avlyse det allerede utsatte norgesmesterskapet i sykkelkross. Årsak: vinter.

Sist oppdatert: 14. januar 2021 kl 19.32
NM Cx 2021
AVLYSES: 17. januar skulle NM i sykkelkross arrangeres i Kristiansand. Men løypa likner mer på en skøytebane enn en ritt-trasé, og anses ikke som forsvarlig. FOTO: Jan Fredrik Stiansen
Lesetid: 3 minutter

Førstkommende søndag skulle egentlig NM i sykkelkross arrangeres i Kristiansand, men bare tre dager før rittet melder Norges Cykleforbund at mesterskapet avlyses.

Arrangøren, Kristiansands CK, ser seg nødt til å sette ned foten etter det krevende været som har vært den siste tiden, samt været som meldes under rittet.

Forrige uke fortalte rittleder Jan Fredrik Stiansen til Landevei at mesterskapet kom til å gå tross den pågående smittesituasjonen. Men nå setter altså været en stopper for rittet.

Det var så mye is og snø i løypa som skulle brukes til NM i sykkelkross i Kristiansand kommende søndag ikke ble vurdert som forsvarlig. 

– Forrige uke var det strålende forhold i den opprinnelige løypen, og mange lokale og tilreisende fikk testen den, og tilbakemeldingene var gode, sier rittleder Jan Fredrik Stiansen i arrangørklubben Kristiansands CK til Landevei.no. 

– Mildværet for en uke siden og den påfølgende kulden, gjorde at hele løypen var glasert og uegnet. Derfor endret vi løype til plan B, som da var vesentlig kortere. Også plan B har blitt justert og vurdert daglig den siste uken, med håp og tro om at det var en løsning, sier Stiansen.

Da salting og to timer med strøing fra kommunen var gjennomført i dag, torsdag, var start og målområdet fortsatt ikke sikkerhetsmessig godt nok. I ettermiddag ble det da vurdert en plan C, som innebar en endring av løypen med ytterligere kutt i lengden. 

– Men også dette området har flere partier og krysningspunkt som innebærer for høy risiko for velt og skader. Så totalvurderingen gjør at jeg mener en avlysning er det riktige, sier Stiansen.

Påmeldingskontigenten vil bli refundert. Sykkelforbundet har foreløpig ikke satt opp noen ny dato for mesterskapet.

Kjedelig 
– Det er selvsagt kjedelig å måtte avlyse. Både for oss, men ikke minst alle deltakerne som hadde sett frem til dette. Samtidig opplever jeg stor forståelse fra de vi har snakket med, sier Stiansen. 

Han klandrer imidlertid ikke forbundet eller de lokale involverte. 

– Det det har hele veien vært en vilje til å finne løsninger fra kommissærer Skjalge Kraglund og NCF ved arrangementsansvarlig Cato Karbøl, og resten av rittkomiteen. Det er tilfellet også når det gjelder NM landevei. Der har vi hatt en strålende dialog med NCF og opprinnelig arrangør for NM 2021, som medfører at vi gjennomfører NM landevei på Sørlandet 13.-20. juni 2021. Det satser vi på blir bra, sier Stiansen. 

Andre NM-avlysning
Avlysningen av NM i sykkelross er andre gang at Kristiansands CK må avlyse sykkel-NM 2020. I juni skulle klubben arrangert NM i landevei, men dette ble avlyst på grunn av koronapandemien

NM i sykkelkross skulle opprinnelig vært arrangert 22. november, men ble da utsatt fordi den andre bølgen av koronapandemien gjorde at myndighetene frarådet reising. Norgescupfinalen sykkelkross, som skulle vært arrangert helga før ble utsatt til sist helg, men ble avlyst på grunn av koronapandemien og skjerpede restriksjoner som ble iverksatt etter nyttår. 

Publisert 14. januar 2021 kl 19.32
Sist oppdatert 14. januar 2021 kl 19.32
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen