Store mengder regn i går og langt ut i morgentimene skapte problemer for de norske rytterne under masters-EM i kross i Trento i Italia i formiddag. Med gjørme til knes ble det mye løping i den paddeflate løypa, og utover i rittet fungerte hjul og drivverk stadig dårligere, forteller Jan Olav Beitmyren. Han ble nummer 12 i klassen 55-59 år, og var beste norske i mesterskapet. 

– Slike forhold takler jeg rett og slett ikke. Jeg er vant til å sykle på glatt underlag, men dette var noe helt annet. Løypa var tre kilometer lang og vi løp garantert over to av dem. Den første runden syklet jeg litt mer, men jeg så at jeg tapte på det. Jeg var nummer fire-fem ut fra start og inn på gresset, men utover i løpet ble jeg passert av folk som løp og jeg seg bakover, sier Beitmyren. 

Annonse

LES OGSÅ: Vant Oslo-Mysen på to tunge gir   

Saken fortsetter under

Beitmyren beste norske i kross-EM 2019
SYKKELLØP: Jan Olav Beitmyren kan ikke huske å ha løpt så stor andel av løypa noen gang. Foto: Sisse Aaløkken

– Jeg har aldri vært med på noe liknende. Jeg ser jo at jeg har bra kapasitet sammenliknet med de andre i min aldersklasse, men jeg er for dårlig på denne typen underlag. Dessuten trener jeg overhode ikke på løping, så når jeg må løpe to tredeler av løypa blir jeg pinne stiv med en gang. De beste syklet mer, men de hadde også et støtteapparat som spylte sykler to ganger per runde. Jeg hadde bare en sykkel, så det gikk tregere og tregere. Når jeg snurret hjulet bakover gikk det ikke en halv runde rundt en gang, og girene sluttet å virke, sier Beitmyren, som ble nummer to i Superpokal Voldsløkka sist helg. 

SE OGSÅ: Superpokal Voldsløkka i bilder 

Beitmyren var også overrasket over hvor få høydemeter det var i løypa. 

– Løypa var helt padde flat. Med unntak av en grøft der vi skulle en meter ned og så en meter opp på andre siden, var det ikke en eneste bakke i løypa. Det hadde jeg ikke forventet. Men det var utrolig mye svinger, så hadde det vært litt tørrere i løypa ville det vært en rask og morsom, sier han. 

Saken fortsetter under

Beitmyren beste norske i kross-EM 2019
FLATT: Den eneste bakken i løypa var opp og ned av en gjørmefylt grøft. Foto: Sisse Aaløkken

Det var Guido Verhaegen fra Belgia som vant klassen, fem minutter og 12 sekunder foran Beitmyren. I tillegg til Beitmyren på 12. plass kom Trond Ristvedt på 26. plass i samme klasse. Geir Kjær ble nummer 21 i klassen 60-64 år. Rune Tangen kom på 28. plass i klassen 50-54 år. 

Vinteren nærmer seg: Landevei har testet vinterjakker 

Ole Christian Fagerli, som syklet i klassen 35-39 år, fullførte ikke. 

– Det var så mye gjørme i løypa at det egentlig bare ble løping. Etter hvert var sykkelen så full av gjørme at jeg ikke greide å få den opp på skulderen en gang. De beste hadde to sykler, så de kunne bytte underveis, men det var ingen av de norske som hadde det, så løpet var egentlig kjørt før det hadde startet, sier Fagerli. 

Fullstendige resultater alle klasser 

Saken fortsetter under

EM CX 2019
SEIGT: Etter hvert fungerte drivverket heller dårlig og hjulene gikk knapt rundt. Foto: Jan Olav Beitmyren

I morgen er det klart for proffrytternes kross-EM på samme sted. Mathieu van der Poel går da for sitt tredje EM-gull på rad. For de norske rytterne er det NM på Spikkestad 16 november som er neste.  

– Nå hører jeg det har snødd i løypa der, så med den erfaringen jeg har skaffet meg her i dag, burde jeg være godt forberedt, sier Beitmyren. 

LES OGSÅ: I morgen kan du prøvekjøre NM-løypa