/ Sykler

SEIER TIL BARGUIL

Warren Barguil sørget for fransk jubel på Bastille-dagen

Sist oppdatert 14. juli 2017 kl 18.05
ETTERLENGTET SEIER: Det franske publikum har alltid forventninger på Bastille-dagen og Warren Barguil leverte varene i Foix. Foto: letour.fr
ETTERLENGTET SEIER: Det franske publikum har alltid forventninger på Bastille-dagen og Warren Barguil leverte varene i Foix. Foto: letour.fr

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 
 
Den 13. etappen var kun 100 kilometer lang og dermed tourens korteste. Rytterne skulle allikevel forsere tre tøffe stigninger underveis, som sørget for at etappen var av det intense slaget. Dagen i dag, 14. juni, er også Frankrikes nasjonaldag, en faktor som alltid skrur opp forventningene til etappens underholdningsverdi. 
  
Sammenlagtfavorittene hadde en tydelig agenda fra start, og det ble tidlig klart at det ikke ble noen etappe for outsiderne. Alberto Contador, Mikel Landa, Warren Barguil og Nairo Quintana angrep alle på dagens første stigning og satt standarden i front.
 
Bak i hovedfeltet, med sammenlagtleder Fabio Aru, var farten jevnt høy og en gruppe med de best plasserte sammenlagtrytterne utkrystalliserte seg raskt på den tøffe etappen i Pyrenéene.
 
Les mer: Bardet tok etappen på en svart dag for Froome
 
Over dagens siste stigning, Mur de Péguère, hadde kvartetten i front to minutter ned til feltet hvor Aru, Froome, Bardet og de andre sammenlagtfavorittene satt. Team Sky hadde kjørt et perfekt taktisk ritt hvor de hadde plassert Mikel Landa i bruddet. Landa satt plutselig i en posisjon hvor han nå truet sammenlagtledelsen til Fabio Aru.
 
Bak i feltet ble det et taktisk spill mot slutten av etappen. Froome, Uran, Bardet og Martin forsøkte alle å angripe Aru i utforkjøringen ned mot Foix. Fabio Aru var satt i en sårbar posisjon ettersom alle hjelperytterne hans var kjørt av og han måtte forsvare den gule trøya helt på egenhånd.
 

OFFENSIV: Warren Barguil leder klatrekonkurransen overlegent og fikk i dag en etterlengtet etappeseier. Foto: Kristof Ramon 
 
Med den forholdsvis enkle avslutningen nærmet de fire i front seg raskt målgang i Foix. Alberto Contador åpnet spurten, men på de siste hundre metrene kom Barguil forbi både Quintana og Contador. På de siste metrene var det ingen tvil om at Barguil var den raskeste og franskmannen tok en en etterlengtet etappeseier. 
 
BLI MED PÅ SAMLING 2017: Enda mer av alt – flere turer, mer sosialt, mer stæsj – Norges eneste landeveisfestival 
  
Warren Barguil hadde en strålende dag på sykkelsetet, og på selveste Bastille-dagen var det svært populært med fransk etappeseier inne i Foix. Etter dagens etappe har franskmannen også styrket ledelsen i klatrekonkurransen og leder nå med 61 poeng på Mikel Landa som følger på andreplass.
 
Bak i gruppen med sammenlagtlederen Aru hadde italieneren klart å holde gruppen mer eller mindre samlet. Simon Yates og Dan Martin klarte å kjøre fra gruppen med ni sekunder, men de største konkurrentene, Chris Froome og Romain Bardet, kom inn i mål sammen med mannen i den gule trøya.
 
Mikel Landa og Team Sky ble dagens store vinnere. Landa syklet seg opp til en femteplass i sammendraget og er nå kun i overkant av ett minutt bak italieneren i ledelsen. Det betyr at Team Sky sitter i en svært gunstig posisjon før de kommende fjelletappene og kan nå angripe den gule trøya med både Mikel Landa og Chris Froome.
 

ISOLERT OG ALENE: Fabio Aru beholder ledelsen i sammendraget, men ble satt på prøve av konkurrentene på dagens etappe. Foto: letour.fr 
 
Jakob Fuglsang måtte bryte dagens etappe, en skuffende nyhet for sammenlagtleder Aru som nå ikke kan forvente seg all verdens hjelp fra laget i fjellene. 
 
Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Vegard Stake Laengen klarte alle tidsgrensen på den korte etappen. I morgen venter en flatere etappe. Avslutningen er derimot av det kuperte slaget hvor de raskeste spurterne kan få problemer, en god nyhet med tanke på norsk etappeseier. 
  

Les resultater og etappebeskrivelser i vår interaktive grafikk:

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Bestill ditt abonnent her. 

Publisert 14. juli 2017 kl 18.05
Sist oppdatert 14. juli 2017 kl 18.05
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen