/ Sykler

Rye satte ny rekord på Randsfjorden Rundt

Slik slo de rivalens rekord fra 2014.

Sist oppdatert 26. mai 2018 kl 13.35
JUBEL: Endelig tok Rye Expressen løyperekorden på Randsfjorden Rundt fra rivalene i Aurora Borealis, som da het ATEA. Foto: Anne Sørvoll
JUBEL: Endelig tok Rye Expressen løyperekorden på Randsfjorden Rundt fra rivalene i Aurora Borealis, som da het ATEA. Foto: Anne Sørvoll

Rye Expressen, som var tittelforsvarere etter at de slo Aurora Borealis i Randsfjorden Rundt 2017, klokket inn på 3:20:06. 

Dermed slo de rekorden på 3:20:14 med åtte sekunder, og var nesten ti minutter foran neste klubblag: Kjekkas/Ullensaker CK. 

Fullstendige resultater  

– Vi hadde ny rekord som mål for dagen og hadde lagt opp et skjema basert på det. Fram til Håv trodde jeg det skulle gå. Vi var to og et halvt minutt foran skjema på Jevnaker. På Fluberg var vi ett minutt foran. Men da vi tapte tid hele veien fra Fluberg, trodde jeg ikke det skulle gå, sier Pål Sørvoll, som er en av kapteinene i Rye Expressen. 

– Det betyr mye for laget det at vi var greide dette. ATEA-laget som satte rekorden var et godt lag, og at vi slår den rekorden gir en trygghet om at vi har noe å sykle med i Trondheim-Oslo. De som skal slå oss på Trondheim-Oslo må sykle fort, sier Sørvoll. 

LES OGSÅ: – Vi skulle bare kjøre for å se hva det holdt til 

Krevende vindforhold
Selv om Rye startet i medvind og trodde de skulle få svært gunstige vindforhold på det 148 kilometer lange rittet på Hadeland, fikk de stiv motvind etter de første 25 kilometerne. 

Fra Jevnaker til Fluberg var motvinden så stiv at laget syklet to minutter saktere på strekningen enn i fjor, da de ikke var i nærheten av løyperekorden. 

Fra Fluberg til mål hadde de variasjoner av sidevind og skrått motvind. Likevel greide laget å slå rekorden til ATEA fra 2014 med åtte sekunder, uten at de mistet for mange ryttere underveis. Rye Expressen startet med 28 mann, hadde 22 samlet i mål og ytterligere tre som kom inn like bak etter at de måtte slippe to kilometer fra mål. 

SLIK GIKK RANDSFJORDEN RUNDT 2017: Rye: – Der satt den! 

I rute mot Styrkeprøven
Sørvoll opplever at laget er i rute, både kollektivt og på rytternivå. 

– Folk sykler bedre, er i bedre form og hever seg fra en helg til den neste. Det er skikkelig moro, og det lover veldig godt for Trondheim-Oslo om tre uker, sier han.  

– Selv om flere måtte ligge mye på halen fra Fluberg til mål, og jeg som kaptein stadig måtte opp på siden av rekka og motivere folk til å kjøre hardere, så ser det nå ut til at vi kommer til å ha 30 mann til start i Trondheim. Det er 30 mann i denne troppen som holder det nivået, sier Sørvoll. 

Publisert 26. mai 2018 kl 13.35
Sist oppdatert 26. mai 2018 kl 13.35
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen