– Vi skulle bare kjøre for å se hva det holdt til

Slik knuste Kjekkas både Sykkelridderne og Rye Expressen på Nordmarka Rundt.

Sist oppdatert: 20. mai 2018 kl 14.41
RASKEST: Kjekkas vant det 148 kilometer lange Nordmarka Rundt med god margin, til tross for at laget ikke har noe felles rittprosjekt i år. Foto: Ola Morken
RASKEST: Kjekkas vant det 148 kilometer lange Nordmarka Rundt med god margin, til tross for at laget ikke har noe felles rittprosjekt i år. Foto: Ola Morken
Lesetid: 4 minutter

Kjekkas vant riktignok ikke med seks minutters margin som i fjor, men kaptein Aleksander Stijelja er likevel rørende imponert over laginnsatsen på det 148 kilometer lange rittet. 

– Vi stiller alltid til start for å kjøre fortest mulig, men i dag hadde vi faktisk forventet at både Aurora og Rye skulle bli for sterke. Jeg er stolt over gutta som virkelig legger hjertet i dette. Vi kjører det vi kan, og vi kommer i mål med akkurat ti mann, på en dag der ingen egentlig trenger å gjøre det og ingen forventer at vi skal gjøre det, sier Stijelja. 

Han er ekstra imponert over rytterne fra Ullensaker, som syklet sammen med Kjekkas på dagens ritt. 

– Vi er to lag som ikke har kjørt veldig mye sammen som lag, og det er ikke bare enkelt å komme inn i rulla vår. Får du for mange nye, kan det fort bli mer trøbbel enn hjelp. Men når vi får rulla til å flyte, så går det fort og det koster ikke så mye krefter. Selv i motvinden fra Grua der vi bare er ti mann igjen i laget, kjører vi fra de andre lagene. Det tror jeg ikke de hadde forventet, sier han. 

På Enebakk Rundt hadde Kjekkas to mann blant de tre beste: Eivind Olsen på førsteplass og Trond Kjølstad på tredjeplass.

LES OGSÅ: Sekundstrid i Enebakk Rundt 

Mellomsesong gir lave skuldre
For Kjekkas er denne sesongen et mellomår der de ikke har noen felles lagmål, selv om en del av rytterne skal sykle Trondheim-Oslo sammen med Ullensaker. 

– Vi stiller til start med lave skuldre. Strategien var å ha fokus på strekningen opp og ned Sollihøgda, og ellers bare kjøre og se hva det holder til, forklarer Stijelja.  

Det holdt til tre timer, 35 minutter og 12 sekunder. Da var det ett minutt og 45 sekunder ned til Aurora Borealis på andreplass og 2:59 til Rye Expressen. 

Topp 3 Nordmarka Rundt Lagkonkurranse
1. Kjekkas IF/Ullensaker CK, 3:35:12
2. Aurora Borealis/Sykkelridderne, 3:36:57
3. Rye Expressen, 3:38:11

Fullstendige resultater 

LES OGSÅ: – Vi må sette maks fart fra første meter 

Saken fortsetter under

Kjekkas - Ullensaker CK - Nordmarka Rundt 2018 - Foto Kjekkas 1400x789
SEIER: Det var god stemning i Kjekkas-leiren etter målgang på Nordmarka Rundt. Foto: Kjekkas

SEIER: Det var god stemning i Kjekkas-leiren etter målgang på Nordmarka Rundt. Foto: Kjekkas 

Blir bedre av juling
– Det er aldri morsomt å tape, sier Jan Olav Beitmyren, som er en av veteranene i Aurora Borealis. 

Samtidig kan han ikke annet enn å ta av seg hatten for de oransje. 

– Kjekkas kjørte utrolig bra. De var bare mye bedre enn oss i dag. Vi kjørte bra, vi holdt strategien vår, og kjørte fortere på flatene enn vi har gjort tidligere, og vi trøkket på bra mot slutten, men det holdt ikke, sier Beitmyren. 

– Vi har alltid tapt mye på flatene fordi vi mister folk i bakkene. Det skulle vi snu i år med å holde igjen i bakkene, slik at vi hadde flere mann med i rulla helt inn. Det greide vi. Fra Grua og inn satte vi fart, mens Rye tapte litt derifra og inn, sier han. 

Beitmyren legger til at av de 26 som startet kom 22 samlet til mål. To punkterte og to falt fra underveis.

LES OGSÅ: Alt handler om 2018 

Saken fortsetter under

Aurora Borealis - Harestuvannet Nordmarka Rundt 2018 - Ola Morken 1400x
I SIGET: Aurora Borealis langsmed Harestuvannet, med mesteparten av laget fortsatt intakt. Foto: Ola Morken

I SIGET: Aurora Borealis langsmed Harestuvannet, med mesteparten av laget fortsatt intakt. Foto: Ola Morken

Skulle ta Kjekkas på innspurten
Kjekkas ledet med 45 sekunder på Sollihøgda, der Aurora Borealis lå likt med Rye Expressen. Fra Jevnaker til Roa var Kjekkas fortsatt 45 sekunder foran Aurora, som hadde tatt 30 sekunder på Rye. Men i motvinden fra Grua og inn, der Kjekkas var få og Aurora fortsatt hadde nesten hele laget i rulla, der tapte Aurora.

 – Vi var sikre på at vi skulle kjøre innpå Kjekkas på slutten, men så tapte vi like mye til dem fra Grua og inn som fra start til Sollihøgda, enda vi kjørte bedre på den strekningen enn vi noen gang har gjort, sukker Beitmyren. 

– Når vi får juling som i dag, må hver og en gå i seg sjøl og heve seg litt. Gjør vi det, så hever vi hele laget et knepp, sier han. 

Nå venter Vestfold Rundt neste helg, der Aurora håper å knekke sin egen løyperekord fra 2016. 

Publisert 20. mai 2018 kl 14.41
Sist oppdatert 20. mai 2018 kl 14.41
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen