10 VM-TITLER: Gunn-Rita Dahle Flesjå har 10 regnbuetrøyer i skapet. Nå sikter hun mot VM i Bergen i september, men allerede i mars får hun sykle internasjonalt på tynne hjul i landslagstrøya. Foto: Multivan Merida
10 VM-TITLER: Gunn-Rita Dahle Flesjå har 10 regnbuetrøyer i skapet. Nå sikter hun mot VM i Bergen i september, men allerede i mars får hun sykle internasjonalt på tynne hjul i landslagstrøya. Foto: Multivan Merida

GUNN-RITA TATT UT PÅ LANDSLAGET

Terrengdronningen er en av seks ryttere som sykler Semana Ciclista Valenciana i mars.

Gunn-Rita Dahle Flesjå har flere ganger uttalt at hun satser målrettet mot VM i Bergen i september, og nå får hun sjansen til å vise seg fram på tynne hjul i landslagsdrakta. Basert på tidligere meritter og fysisk kapasitet har landslagsledelsen tatt ut 43-åringen til landslagstroppen som sykler etapperittet Semana Ciclista Valenciana i Spania 8. til 11. mars.

Rittet består av fire etapper og starter med en lagtempo. Deretter følger tre fellesstarter, inkludert to som er relativt tøffe.

– Vi vet at Gunn-Rita har et veldig høyt fysisk nivå, og at flere av etappene skal kunne passe henne bra. Det gjør at vi har stor tro på at hun kan gjøre det bra på de tøffere etappene. Vi ser internasjonalt at mange av de fremste terrengsyklistene hevder seg godt på landevei, sier sportssjef Hans Falk i en pressemelding tirsdag.

Dahle-Flesjå syklet landevei i starten av karrieren, og har åttendeplass på VM fellesstarten i 1998 som beste plassering.

Les også: DET BLIR EN SPENNENDE PROSESS 

Følgende utøvere er tatt ut:
Miriam Bjørnsrud, Raumer Rytter SK/Hitec Products
Vita Heine, Bergen CK/Hitec Products
Katrine Aalerud, Bryne CK/Hitec Products
Susanne Andersen. Stavanger SK/ Hitec Products
Ingrid Moe, Bergen CK
Gunn-Rita Dahle Flesjå, Sola CK/ Team MERIDA Gunn-Rita

Saken fortsetter under

LOVENDE: Landslagssjefen har store forventninger til førsteårssenior Susanne Andersen (til venstre) og Katrine Aalerud, her fra VM i Qatar i høst. Foto: Per Erik Mæhlum/NCF

STERKT NORSK TROPP
Landslagsleder Carl Erik Pedersen er spent på hva de norske kan få til, og mener Norge stiller med et sterkt lag.

– Jeg har tro på toppresultater på både enkeltetapper og sammenlagt. Samtidig blir det minst like viktig at vi fortsetter den gode lagkjøringa som vi avsluttet fjoråret med, sier Pedersen, og trekker fram at det er flere av de norske rytterne som kan hevde seg i rittet.

– Vi har flere ryttere som kan hevde seg sammenlagt. Jeg er spesielt spent på hva Katrine Aalerud kan få til. I tillegg håper jeg Susanne Andersen kan sloss om spurttrøya og en topplassering på den siste etappen, som er ganske flat, sier han.

Les også: SUSANNE ANDERSEN SKUFFET OVER BRONSE I VM 

Pedersen legger til at Emilie Moberg kjører etter eget ønske et annet ritt som passer hennes egenskaper bedre på dette tidspunktet.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

Lik oss på Facebook

Siste saker

 • DUKET FOR DOBBELT-DUELL
  Kjekkas møter Mivai på Hovden, mens Aurora skal jage Rye på Randsfjorden Rundt lørdag.

  (25.05.2017 09:33)

 • SLÅR DU ELITEN?
  Re SK inviterer til å måle krefter med proffene på en av Norges raskeste tempostrekninger.

  (22.05.2017 06:00)

 • UTKLASSING PÅ NORDMARKA RUNDT
  Kjekkas vant det 148 kilometer lange rittet med over seks minutters margin til Rye Expressen på andreplass.

  (21.05.2017 13:17)

Landeveisdiskusjon

@landevei på twitter