/ Sykler

VIL BLI LIKE GODE SOM SKIJENTENE

Ny sportslig leder for sykkeldamene.

Sist oppdatert 24. februar 2015 kl 13.33
NYE KLUTER: Fra venstre: Emilie Moberg, ny landlagstrener Carl Erik Pedersen, Cecilie Gotaas Jonsen og Miriam Bjørnsrud. Foto: NCF.
NYE KLUTER: Fra venstre: Emilie Moberg, ny landlagstrener Carl Erik Pedersen, Cecilie Gotaas Jonsen og Miriam Bjørnsrud. Foto: NCF.

Det ble rabalder da Norges Cykleforbund i fjor ikke sendte full kvote med kvinnesyklister til VM. Forbundet har nå gjort flere grep for å gjøre satsingen på kvinnesykling mer fruktbar.

Sportssjef Hans Falk presenterte i dag en økt satsning på våre kvinnelige syklister på landevei.

I den satsningen blir Carl Erik Pedersen sentral som ny landslagsleder for kvinnene.

Vi kommer til å ha en tettere oppfølging av treningshverdagen til våre beste kvinnelige syklister. I tillegg vil det bli flere samlinger med fellestreninger i regi av landslaget. Det er viktig at de beste kan trene sammen for å bedre kvaliteten på treningsøktene. For å sikre utvikling kommer vi også til å ha regelmessige tester, sier Hans Falk, sportssjef i Norges Cykleforbund.

I tillegg til våre beste syklister i dag vil også talentfulle juniorsyklister inngå i satsningen. 

Skijentene inspirerer

Sportssjefen har i disse VM tider latt seg imponere over den norske innsatsen til skijentene i Falun. Han drømmer om at våre kvinnelige syklister skal bli like gode.

– Jeg ser ingen grunn til at vi ikke kan bli like gode som skijentene. Vi har vært i møter med skiforbundet for å høre hvordan de jobber. Samtidig vil vi gjennom et tett samarbeid med Olympiatoppen utnytte den fagkompetansen de sitter på, forteller han.

Olympiatoppen har vist stor interesse for den økte satsningen og toppidrettssjef Tore Øvrebø var selv tilstede under dagens pressetreff.

Vil heve nivået

Carl Erik Pedersen er tidligere syklist og har flere års erfaring som sykkeltrener og sykkelleder. Han har tidligere vært engasjert både i expresslaget til SK Rye, i tillegg til elitesatsingen i samme klubb. Han har i flere år også jobbet ved Torshov sport, og i dag kommer han fra stillingen som sportslig leder i kontinentallaget Frøy Oslo.

Han vil i en overgangsperiode tjenestegjøre begge steder.

– Jeg gleder meg veldig til å starte i den nye jobben. Det er mye fagkompetanse i forbundets sportslige avdeling, og det blir inspirerende å inngå i dette teamet. Sammen har jeg tro på at vi kan heve nivået til de norske kvinnenesyklistene, sier Pedersen.

– Vi er glade for å kunne knytte til oss en av Norges mest anerkjente sykkeltrenere. Sammen med en sterk sportslig avdeling er forutsetningene nå gode for å videreutvikle våre beste kvinnelige syklister, sier Falk

Carl Erik Pedersen starter i sin fulltidsstilling i Norges Cykleforbund 1. mars.

Publisert 24. februar 2015 kl 13.33
Sist oppdatert 24. februar 2015 kl 13.33
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen