/ Sykler

STILRENT

Til tross for mye og krevende vær på årets Viking Tour har rytterne fra Hasle-Løren holdt stilen.

Sist oppdatert 27. juli 2015 kl 04.00
STILIG: – Å kjøre med møkkete drakt er ikke aktuelt. Det overlater vi til andre klubber eller Rapha-gjengen, sier Tobias Torrisen (til venstre), som kjørte Viking Tour med lagkameratene Rune Melhus og Lars Lundby. Foto: Ingeborg Scheve
STILIG: – Å kjøre med møkkete drakt er ikke aktuelt. Det overlater vi til andre klubber eller Rapha-gjengen, sier Tobias Torrisen (til venstre), som kjørte Viking Tour med lagkameratene Rune Melhus og Lars Lundby. Foto: Ingeborg Scheve

De tre lagkameratene har stilt nystrigla, rene og pene i tøyet på hver eneste etappe, fra skotuppene til skyggeluene, hver eneste dag under det sju dager lange etapperittet.

– Å kjøre med møkkete drakt er ikke aktuelt. Det overlater vi til andre klubber eller Rapha-gjengen, sier Tobias Torrisen, som kjørte Viking Tour sammen med lagkameratene Lars Lundby og Rune Melhus.

– Når det er ritt kjører vi klubbkit. Punktum. Og egentlig er det kort-kort, sier Torrisen, og forklarer at med bare 2-3 grader og nedbør har de lempet litt på kravet om kort-kort denne uka.

Les også: KONTRASTENES TOUR 

SAVNET SOIGNEUREN
Med årets grumsete forhold ble det en del ekstraarbeid etter hver etappe i tillegg til sedvanlig sykkelvask, skotørking, siden laget ikke var utstyrt med sju drakt-kit hver. De tok klesvask på omgang, og stilte rene og stilige hver morgen.

– Vi savnet en soigneuren som prioriterte egen trening, men det var vanskelig å få med en av de vanlige på grunn av ferieavvikling. Fellesferien i Norge er ganske hellig, sier Torrisen, som syns det er strålende at neste års Viking Tour er lagt til starten av august i stedet for juli.

Les også: SOLID LAGSTRATEGI 

Lundby og Melhus kjørte Viking Tour i 2014, da de hadde strålende vær og over 25 grader fra ende til annen. I år var det helt annerledes. Med unntak Tourens siste etappe da det kun kom noen få drypp på vei opp Måbødalen, var det regn samtlige dager.

– Vi hadde egentlig tenkt å kjøre i de nye hvite draktene våre, men med dette været er det jo umulig å bruke de draktene. Det var litt synd, sier Melhus.

Saken fortsetter under

Hasle Løren Osafjell 1400x924
Til tross for småregn og bare to-tre plussgrader på Osafjell på torsdag lemper ikke Rune Melhus fra Hasle-Løren på stilen. Foto: Ingeborg Scheve

Til tross for småregn og bare to-tre plussgrader på Osafjell på torsdag lemper ikke Rune Melhus fra Hasle-Løren på stilen. Ritt-kit er kort-kort. Foto: Ingeborg Scheve

SOSIAL KONTROLL
Hasle-Løren er kjent som en klubb med stilen på stell, og det gjelder enten de skal ut å trene, ut og prestere eller bare ned til frokostbuffeten. Hvis noen av klubbens medlemmer blir observert med snuskete påkledning får vedkommende offentlig refs på Facebook.

– Seriøst så har vi ikke så velig fokus på dette, men vi liker at drakta ser bra ut. Folk tar ansvar, det utøves selvjustis, og litt uthenging på sosiale medier, sier Torrisen, og legger til at de som til stadighet bryter koden etter hvert blir sendt til Holmenkollen CK.

Publisert 27. juli 2015 kl 04.00
Sist oppdatert 27. juli 2015 kl 04.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen