/ Sykler

ENDELIG VANT HAN GIRO DI LOMBARDIA

Vincenzo Nibali med stort plaster på såret etter tøff sesong.

Sist oppdatert 4. oktober 2015 kl 17.56
POPULÆRT: Stor dag for det italienske hjemmepublikumet, da Vincenzo Nibali vant Giro di Lombaria. Foto: Cor Vos
POPULÆRT: Stor dag for det italienske hjemmepublikumet, da Vincenzo Nibali vant Giro di Lombaria. Foto: Cor Vos

Etter fantastisk lagarbeid av Astana, og spesielt Diego Rosa, kunne Vincenzo Nibali juble over sin første seier i Giro di Lombardia. Monumentseieren kommer som en stort trøst etter en skuffende sesong for Nibali, hvor mye har gått galt.

I Touren ødela velt - selv om det til slutt ble en 4. plass sammenlagt og én etappeseier - var det en stor nedtur for 2014-vinneren, som tidlig var ute av seierskampen. Vuelta a España endte i kontrovers, etter at Nibali hang på lagbilen i jakt på hovedfeltet etter en velt. Arrangøren mente hendelsen var så alvorlig at de valgte å kaste italieneren ut av rittet. 

ASTANA MED FULL KONTROLL

I sesongens siste monument skulle riktignok alt gå etter boken. Rittet, som også avslutter årets World Tour, ble dominert av Nibali og hans lag. Det kazakhstanske laget tok kontroll på Madonna di Ghisallo, før de senere sprengte rittet på Muro di Sormano. 

Diego Rosa gjorde en enorm jobb for sin kaptein Nibali, og stortalentet både tauet, markerte og angrep for sin kaptein. Opp Civiglio begynte også Nibali selv å lette på trykket, men ble markert. Men sykkelritt avgjøres ikke bare i motbakkene. Da tetgruppen, bestående av Alejandro Valverde, Esteban Chaves, Daniel Moreno, Thibaut Pinot, Mikel Nieve og Diego Rosa, stupte utfor tok Nibali ladegrep. 

Italieneren stupte utfor med stor selvtillit og distanserte fort gruppen. Den italienske mesteren opparbeidet seg raskt en ledelse på over halvminuttet ned fra Civiglio og den jagende gruppen slet med å få samarbeidet til å fungere inn mot dagens siste bakke, San Fermo Della Battaglia.

Men Daniel Moreno hadde ikke gitt opp. Spanjolen tauet mye i gruppen bak i siste del av rittet og hentet inn alle som prøvde seg. Det jevne, harde kjøre til Katusha-rytteren tok til slutt knekken på alle og han tok opp jakten på Nibali. 

Moreno knappet godt inn på han og over toppen på San Fermo Della Battaglia, med fem kilometer til mål, var avstanden drøye 10 sekunder. Men med en utforkjøring ned mot mål var det ikke mulig for Moreno å hente inn Nibali, som kom til mål i ensom majestet.

RØRT VINNER

Det var en tårevåt Nibali som ble intervjuet etter målgang og forklarte at det hadde vært en tøff sesong. Nibalis seier er den første hjemmeseieren i rittet siden 2008. Den gang vant Damiano Cunego, som også angrep ned fra Civiglio. 

Daniel Moreno tok andreplassen, mens Thibaut Pinot tok tredje. I spurten om fjerdeplassen var det Alejandro Valverde som trakk det lengste strået, noe som ble avgjørende i lagkonkurransen i World Touren. Poengene Valverde tok sørget nemlig for at Movistar vant med bare 5 poeng på Katusha. 

Resultater:
1. Vincenzo Nibali (Astana)
2. Daniel Moreno (Katusha)
3. Thibaut Pinot (FDJ)
4. Alejandro Valverde (Movistar)
5. Diego Rosa (Astana)
6. Mikel Nieve (Team Sky)
7. Tony Gallopin (Lotto-Soudal)
8. Esteban Chaves (Orica-GreenEdge)
9. Sergio Henao (Team Sky)
10. Gianluca Brambilla (Etixx - QuickStep)

Publisert 4. oktober 2015 kl 17.56
Sist oppdatert 4. oktober 2015 kl 17.56
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen