/ Sykler

BARDET BEST I REGNET

Romain Bardet utnyttet de glatte veiene til sin fordel og parkerte Rui Costa i den siste stigningen.

Sist oppdatert 22. juli 2016 kl 17.44
FRANSK: Romain Bardet tok årets første franske etappeseier da han kjørte fra favorittene og parkerte Rui Costa i den siste stigningen. Foto: Cor Vos.
FRANSK: Romain Bardet tok årets første franske etappeseier da han kjørte fra favorittene og parkerte Rui Costa i den siste stigningen. Foto: Cor Vos.

Etter gårsdagens bakketempo tok Chris Froome et solid grep om sammenlagtseieren. Dagens etappe var av det korte og intense slaget med hele fem stigninger fordelt utover 146 kilometer. 
   
Et brudd på ti ryttere fikk gå tidlig på etappen, men Astana tok kontroll i hovedfeltet og ga bruddet lite spillerom. Små regnskyll gjorde veiene i på etappen glatte og flere ryttere fikk problemer med å holde seg på hjulene. 
  
  
Richie Porte og Bauke Mollema fikk begge kjenne på asfalten. Porte fikk hjelp av lagkameratene og kom seg enkelt tilbake i hovedfeltet, mens Mollema ble sittende bak feltet og kom seg aldri opp igjen. 

  
15 kilometer før mål gikk også Chris Froome i bakken. Med ødelagt sykkel måtte Froome bytte med lagkamerat Geraint Thomas, en sykkel som ikke var riktig innstilt til han. Med tydelige kjøttsår på kroppen og feil sykkel kjempet Chris Froome seg tilbake til fronten av feltet.

Les også: Flere utstyrstester av sykler og utstyr for landeveien

 

Mollema
Mollema

TAPEREN: Bauke Mollema startet dagen på andreplass i sammendraget, men veltet og tapte mye tid. Mollema er nå på tiendeplass sammenlagt. Foto: Cor Vos.
      
I utforkjøringene ned mot den siste stigningen støtet Romain Bardet seg opp til Rui Costa, som satt i det opprinnelige bruddet, og de hadde en luke på omtrent minuttet ned til hovedfeltet i bunnen av siste stigingen. Astana fortsatte og holde et høyt tempo i front og avstanden til de to i front minket fort.
  
Halvveis opp i bakken begynte angrepene i hovedfeltet, fra blant annet Richie Porte og Dan Martin. Ingen klarte for øvrig å riste av seg resten. I tet lå fortsatt Rui Costa og Romain Bardet. Med fire kilometer til mål måtte derimot Costa til slutt slippe franskmannen.
  
NORGES BESTE SYKKELBLAD: Slik bestiller du abonnement, og får tilgang på hele arkivet digitalt!
  
Med rykk og napp-kjøring i hovedfeltet klarte Romain Bardet å øke avstanden ned til feltet, og inne på den siste kilometeren ble det klart at ingen skulle klare å hente Bardet. Dermed kunne publikum endelig juble for årets første franske etappeseier.
  
På den siste kilometeren satt Alejandro Valverde et høyt tempo. En tydelig preget Chris Froome klarte ikke å følge og måtte gi noen sekunder til konkurrentene. Også Richie Porte måtte gi noen sekunder helt på slutten. Dagens etappe gjorde store endringer i sammendraget. Både Bauke Mollema og Adam Yates er nå ute av podiet til fordel for Romain Bardet og Nairo Quintana.
  
Morgendagens etappe er den siste fjelletappen, og med små astander i sammendraget er det ventet at det vil bli en offensiv etappe med masse angrep i fjellene.
 
 
Resultater – 19. Etappe
1. Romain Bardet         -4:14:08
2. Joaquim Rodriguez   -0:00:23
3. Alejandro Valverde   -   s.t
4. Louis Meintjes          -   s.t
5. Nairo Quintana         -0:00:26
6. Fabio Aru                -0:00:28
7. Daniel Martin           -   s.t
8. Wouter Poels           -0:00:36
9. Chris Froome          -    s.t
10. Richie Porte          -0:00:53
 
Sammenlagt – 19. Etappe:
1. Chris Froome    -  82:10:37
2. Romain Bardet  -  00:04:11
3. Nairo Quintana  -  00:04:27
  
Grønn trøye:
1. Peter Sagan     
  
Klatretrøye
1. Rafal Majka
  
Ungdomstrøye
1. Adam Yates

Les også: Siste nytt om landeveissykling

Publisert 22. juli 2016 kl 17.44
Sist oppdatert 22. juli 2016 kl 17.44
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen