Anita Yvonne Stenberg fremdeles i toppen i Champions League

I helgen gikk den tredje av fem runder i UCI Track Champions League, og Anita Yvonne Stenberg biter seg fast i kampen om podiet.

Sist oppdatert 28. november 2022 kl 09.33
PODIET INNENFOR REKKEVIDDE: Anita Yvonne Stenberg kjemper i toppen av UCI Track Champions League. Foto: Alex Whitehead/SWpix.com
PODIET INNENFOR REKKEVIDDE: Anita Yvonne Stenberg kjemper i toppen av UCI Track Champions League. Foto: Alex Whitehead/SWpix.com

Etter helgens runde av UCI Track Champions League på velodromen i Saint-Quentin-en-Yvelines, holder Anita Yvonne Stenberg sin femteplass i sammendraget.

Med det har hun fremdeles podiet innenfor rekkevidde i det to runder gjenstår, begge to førstkommende helg i London.

Stenberg åpnet årets utgave av mesterligaen på best mulig vis da hun vant eliminasjonsrittet på Mallorca, og inntok en tredjeplass i sammendraget.

I forrige helgs runde i Berlin tok europamesteren femteplass i scratch og 15. plass i eliminasjon, og falt med det ned på femteplass.

I helgens runde var hun igjen med og kjempet i toppen i begge rittene.

Hva er UCI Track Champions League?

  • En ny rittserie som ble syklet for første gang i fjor, i november og desember 2021.

  • Består av fem runder på fire forskjellige steder.

  • Fire forskjellige klasser fordelt på to mesterskap (utholdenhet og sprint) og to kjønn.

  • Rytterne får poeng ut ifra plassering i de forskjellige enkeltrittene, og de fire rytterne som står igjen med høyest poengsum totalt blir sammenlagtvinnere i UCI Track Champions League.

  • Det er like pengepremier for begge kjønn.

  • Er ment å være intens og publikumsvennlig underholdning, med hver enkelt runde avviklet på to og en halv time, med øvelser og konkurranser slag i slag.

  • Anita Yvonne Stenberg sykler i utholdenhetsmestersapet, hvor rytterne konkurrerer i øvelsene scratch og eliminasjon.

Vis mer

I scratch kunne hverken hun eller konkurrentene gjøre noe med Sophie Lewis (Storbritannia), som støtet inne på de siste rundene og tok en klar seier.

I feltet spurtet Stenberg inn til en sjetteplass og tok med seg ti nye poeng.

Også i eliminasjonsrittet gjorde den norske rytteren en god figur, men begynte etter hvert å streve, og som sjette siste rytter måtte hun gi tapt og var ute, men igjen med ti nye poeng i sekken.

I seierskampen ble det en tøff duell mellom forhåndsfavorittene Katie Archibald (Storbritannia) og Jennifer Valente (USA), men det var Archibald som viste seg sterkest.

De to er også foreløpig overlegne i sammendraget, selv om mye kan endre seg i de to siste rundene fredag og lørdag.

Archibald leder med 98 poeng mens Valente har 97 poeng. På tredjeplass ligger Lily Williams (USA) med 63 poeng, foran Maggie Coles–Lyster (Canada) med 62 poeng og Anita Yvonne med 58 poeng.

Dermed er en podieplassering godt innenfor rekkevidde for Stenberg, som i fjor ble nummer seks sammenlagt i UCI Track Champions League.

Publisert 28. november 2022 kl 09.33
Sist oppdatert 28. november 2022 kl 09.33
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen