Anita Yvonne Stenberg – banesyklist

Anita Yvonne Stenberg er Norges fremste banesyklist. Hun har i en årrekke stått for egen satsing, og bodd både i Danmark og Mallorca for å kunne satse. Hun har deltatt i både EM og VM, og tok femteplass under OL i Tokyo. Høsten 2022 tok hun sitt først EM–gull.

I mot alle odds har Anita Yvonne Stenberg lykkes med å bli en av verdens beste banesyklister. I et land uten noen velodrom (bane), har 30–åringen helt på egenhånd kommet seg opp og frem.

Stenberg flyttet i tenårene til Danmark, hvor det er flere velodromer og en lang tradisjon for banesykling, for å kunne satse. Der kom hun etter hvert i kontakt med Kenneth Berner, som ble hennes trener.

Duoen har reist verden over for å konkurrere, og gradvis tatt steg mot toppen. Stenberg er norgesmester godt over 60 ganger, og i 2019 vant hun sitt første verdenscupritt i scratch i Hongkong.

I VM i 2019 tok hun også bronse i poengrittet, før hun i OL i Tokyo i 2021 holdt på å gjøre det helt sensasjonelle. Foran den siste av fire øvelser i omnium (mangekamp) lå hun på medaljeplass, men falt ned til femteplass til slutt.

Hennes første mesterskapsgull kom høsten 2022, da hun vant scratch under EM i Berlin. Samme høst er hun rangert øverst på UCIs ranking for øvelsen scratch, mens hun er nummer tre i poengritt og omnium.

annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen