Skal du sykle ute i vinter trenger du lys. Enten du skal sykle til og fra jobb, eller bare dra hjemmefra litt tidlig vil du trenge minst en pendlelykt på styret for å bli sett og se veien foran deg. Gjennom vintermånedene er det også mye å hente på å ha et kraftig, blinkende lys på styret, også i dagslys. 

Terrengsykkel har testet sju frontlykter for pendling, grus og landeveissykling. Lyktene koster fra ca 500 kroner og opp til 1299 kroner. Lysstyrken er på mellom 450 lumen og 950 lumen. Terrengsykkels test viser at du helst bør opp i 800-900 lumen lysstyrke for å ha glede av lykten på grus- og landeveier der det ikke er gatelys eller annen belysning. 

Lyktene i testen oppgir at de har batteritid på ca en og en halv time på full styrke. Du bør ta høyde for at denne tiden reduseres ganske kraftig i minusgrader. Det er derfor viktig at lyset gjør det enkelt for deg å veksle mellom sparemodus og full styrke på lyset. Dette gjør at du kan bruke lite lys i lav fart og på strekninger der det er mer lys fra omgivelsen. Så kan du skru opp til full lysstyrke i nedoverbakkene og de partiene der det er realt mørkt.