I morgen kan du følge laget live fra Lillehammer, her: Live Tracking

Annonse

I 2012 kom Sepura som ei kule fra skauen i Østfold, og i fjor kom Styrbjørn fra Vestlandet og kjørte feltet i filler. Men nå skal seieren hjem til Torshov. Så langt ser det ekstremt lovende ut for Team YT-Torshov Sport. De har forberedt seg til tærne, og ser på de to foregående sesongene som oppkjøring.

Nå stiller verken Sepura eller Styrbjørn til start i år, og YT-gutta har slått ATEA Pro Aktiv. Det er det ingen andre som har gjort.

Men seieren over ATEA var på ingen måte tilfeldig. Team YT-Torshov Sport har kjørestyrken og fysikken i orden. Det grunnlaget er lagt over mange år. I fjor satte de inn et ekstra støt på ernæring. Det ga ytterligere prestasjonsøkning.

Mentalt på høyden
Nå tar Team YT- Torshov Sport enda et steg i år, med ekstra fokus på mental trening. Det ble innledet med temadag på Olympiatoppen, der de fikk både foredrag og oppgaver.

– Mental trening går på flere ting, forklarer Per-Kristian Nyborg i Team-YT-Torshov Sport.

– Noe er på det personlige nivået, og er noe hver og en må prøve ut for seg selv og se hva som fungerer for dem. Andre aspekter går på laget som enhet og helhet, og må jobbes med i fellesskap. Her har Team YT-Torshov Sport snakket om slikt som hva laget skal igjennom i de ulike delene av et ritt, og hvordan de skal håndtere den tenningen som er på start slik at de ikke kjører seg i senk på sin egen adrenalin, sier han.

I laget bor det mye vilje, og Team YT-Torhsov Sport har tapt flere ritt på å bli for ivrige, samt uhell. 

– Når man sykler på det adrenalinet som kommer på start blir man fortere stiv og tom og sliten, og da gjør man feil. I fjor hadde vi to uhell. I år har vi ikke hatt uhell så langt, sier Nyborg.

– Etter at vi startet med dette er vi mye bedre forberedt til ritt, spesielt på hvordan vi håndterer den første timen. Videre utover i rittet, i time tre og fire, da går ting mer av seg selv, forklarer han.  

Trøndere på krigsstien
I fravær av Sepura og Styrbjørn, er det åpent om pallen i Lillehammer-Oslo. Team YT-Torshov Sport må finne seg i favorittstempelet. Bak dem er det flere som rasler med sablene.

Både Ottestad Black Edition og Lillehammer CK har imponert i oppkjøringen, og i tillegg kommer det et kobbel med sultne gutter fra Trønderspeed, som har et uttalt mål om seier. Punktum.

– Det blir tett mellom de beste lagene i Trondheim-Oslo, sier Sturla Johansen i CK Victoria, som er hovedklubben bak trøndersatsingen.

– Dette er folk som har vunnet Trondheim-Oslo før, og er litt lei av den lange distansen. Nå har de spisset formen for Lillehammer-Oslo siden tidlig i høst, sier han ivrig.

I stallen har Trønderspeed veteraner som Trond Kattem og Arne Inge Hangerhagen, karer som er kapable til det meste og skal være kapteiner på Lillehammer-Oslo.

– De er råsterke hele gjengen, sier Johansen imponert.

– Det startet egentlig rett etter Trondheim-Oslo i fjor, da en del ryttere fra CK Victoria begynte å tenke at det kunne være moro å vinne Lillehammer-Oslo en gang også, forteller Johansen, og legger til at da de syklet Trondheimsfjorden rundt for to uker sida, knuste de rekorden.

Dermed kan Lillehammer-Oslo fort bli et oppgjør mellom Oslo og Trondheim, med Team YT og Trønderspeed, og nord og sør ved Mjøsa med Lillehammer CK og Ottestad Black Edition.

PS: Lillehammer-Oslo starter lørdag morgen 06.00.