Resultatene tatt i betraktning, er det lett å tro at det Sandnes-baserte laget Team Øster Hus-Ridley bader i penger. Laget var fullstendig overlegne under NM i gateritt, og under fellesstarten stakk Tormod Hausken av med seieren.

Annonse

Senere på sesongen signerte Sven Erik Bystrøm med Team Katusha, og i september ble nevnte Bystrøm for sikkerhets skyld verdensmester i U23.

Like fullt, økonomien i laget var i løpet av sesongen preget av store kutt. Derfor er det ekstra gledelig at navnesponsoren Øster Hus nå fortsetter å finansiere laget.

Ferdighusprodusenten Øster Hus har vært med siden sesongen 2009, og har vært navnesponsor siden 2011. Dette har gjort mulig å gi Norges største talenter mulighet til å satse på en sykkelkarriere.

– Team Øster Hus-Ridley vant syv NM medaljer inkludert seier på herrenes fellesstart. Vi var det kontinentallaget i Norge som ble vist mest på TV skjermen i løpet av de 40 timene TV2 sendte fra Tour of Norway, Tour des Fjords, NM og Arctic Race. I tillegg avsluttet Sven Erik Bystrøm sesongen med å vinne U23-VM, og tar steget videre til Katusha. Det er utrolig godt å ha med en så stor og engasjert sponsor som Øster Hus i denne satsingen, sier sportsdirektør Roy Hegreberg.

Han er selv fostret opp i laget, og i tillegg til å være engasjert med rytterne er han også daglig leder i Tour des Fjords. Lenkene mellom syklingens høye herrer i regionen er korte, og Øster Hus blir også sponsor i Tour des Fjords.

I 2015 skal den 4. etappen ha målgang i Sandnes sentrum. Øster Hus vil gi innbyggerne i byen mulighet til å følge sitt eget lag Team Øster Hus–Ridley i avslutningen, når fire lokale runder sykles på Hana og Sandnes sentrum.