Femke van den Driessche fikk den lite prestisjefylte æren av å være første syklist som ble tatt med en juksemotor i rammen.

Les også: Steng dem ute på livstid (lenke)

Annonse

UCI har i årevis hatt en mistanke om at såkalt «motordoping» foregår, og under VM i sykkelkross i januar ble altså van den Driessche første utøver som ble tatt for forholdet. Motoren ble funnet i en av reservesyklene hennes før avviklingen av kvinnenes U23-ritt.

Les også: Tatt med motor

19-åringen lå an til en minimumsdom på seks måneders utestengelse og en bot på 20000 sveitserfranc for regelbruddet. Sterke krefter tok dog til orde for en langt hardere dom, nemlig utestengelse på livstid.

Jenta har nå i stedet valgt å legge opp, og ønsker ikke å forsvare seg mot anklagene.

– Jeg har tatt en prat med familien og advokatene mine, og har kommet frem til at jeg ikke ønsker å forsvare saken, sier hun til belgiske Sporza.be.

– Jeg føler meg forhåndsdømt av publikum, og kostnadene ved å forsvare denne saken blir alt for høye. Sykkelen med motor sto blant mine reservesykler, så en frifinnelse tror jeg er umulig.

Van den Driessche har bedyret sin uskyld, og hevdet sykkelen det gjaldt var solgt til en bekjent av familien, og plassert blant reservesyklene av hennes mekanikere ved en misforståelse.